*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Viacomin ohjelmia Joostiin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 20.2.2007 15:07 Kommentteja (4)

Viacomin ohjelmia Joostiin Amerikkalainen viihde- ja mediajätti Viacom on julkaissut yhteistyösopimuksen Joostin kanssa, joka takaa MTV:n, Black Entertainment Televisionin (BET), Comedy Centralin ja Paramountin ohjelmia Joostiin. Skypen ja Kazaan tekijöiden uusi P2P-pohjainen Joost-videopalvelu on vielä beta-testauksessa, mutta isojen yhteistyökumppaneiden saaminen mukaan auttaa palvelua kriittisen käyttäjämäärän keräämisessä. Viacom ei kuitenkaan tarjoa suosituimpia sarjojaan kuten The Colbert Reportia tai South Parkia Joostin kautta vaan käyttäjien on tyytyminen sarjoihin kuten My Super Sweet Sixteen, Freak Show ja American Gangster. Lisäksi Joostin kautta näytetään jotain Paramountin elokuvia. Yhteistyön tarkemmat taloudelliset yksityiskohdat jäivät hämärän peittoon, mutta Viacomin arvellaan ottavan kaksi kolmasosaa videoidensa saamista mainostuloista itselleen.
"Olemme erittäin tyytyväisiä siitä että voimme tehdä yhteistyötä Joostin kanssa. Olemme myös erittäin ylpeitä siitä että olemme mukana seuraavan sukupolven videoteknologian julkaisussa" sanoi Viacomin toimitusjohtaja Philippe Dauman. "Tavallisten jakelukanavien lisäksi etsimme myös tulevaisuudessa Joostin tapaisia yhteistyökumppaneita, jotka eivät ainoastaan tarjoa käyttäjille hyviä kokemuksia vaan mahdollistavat myös kaupallisen toiminnan sekä kunnioittavat tekijänoikeuksia" jatkoi Dauman.

Daumanin lausunto voidaan myös tulkita kannanotoksi YouTuben toimintaa kohtaa. YouTube ja Viacom koettivat päästä sopimukseen Viacomin videoiden näyttämisestä YouTubessa, mutta sopimusneuvottelut kariutuivat pari viikkoa sitten, jolloin Viacom pyysi YouTubea poistamaan 100 000 videota YouTuben videopalvelusta.

YouTube ja Joost eivät kuitenkaan kilpaile välttämättä samasta yleisöstä, sillä Joostin sisältö tulee koostumaan kaupallisesta materiaalista, kun taas suurin osa YouTuben videoista on käyttäjien itse tekemiä. YouTube ja Joost kilpailevat kuitenkin samoista mainostajista. Joostissa sisällön suojaaminen luvattomalta kopioinnilta on paremmin toteutettu kuin YouTubessa, jossa kuka tahansa voi ladata videon tietokoneelleen ja katsoa sen koska haluaa. Dauman piti tätä tärkeänä seikkana, joten on mahdollista että myös muut mediajätit seuraavat Viacomin esimerkkiä.

Lähteet:
Ars Technica
CNET News
BBC News

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

120.2.2007 16:37

Hienoa, pitääpä mennä tarkastamaan

220.2.2007 19:20

Mielelläni haluaisin auttaa Joostia saavuttamaan tuon "kriittisen käyttäjämäärän", mutta tuntuu vaan olevan melko vaikeaa päästä mukaan. Yli kuukausi sitten ilmoittauduin betatestaukseen, eikä ole vielä mukaan mahtunut. Inviteja olen myös metsästänyt, mutta ei ole sekään tuottanut tulosta.

Sattuisiko täällä jollain olla inviteja?

321.2.2007 11:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MiiPei:
Mielelläni haluaisin auttaa Joostia saavuttamaan tuon "kriittisen käyttäjämäärän", mutta tuntuu vaan olevan melko vaikeaa päästä mukaan. Yli kuukausi sitten ilmoittauduin betatestaukseen, eikä ole vielä mukaan mahtunut. Inviteja olen myös metsästänyt, mutta ei ole sekään tuottanut tulosta.

Sattuisiko täällä jollain olla inviteja?
Inviteä ei jaella enään, oli joskus ihan ensimmäisen beta softan aikana ainakin jos on vanhoja enkku foorumeita uskominen.

Uusimman Beta julkaisun(17.2) parannuksia/lisäilyjä

Today we have good news, and we have great news. In addition to the 0.8 release
which includes new CoreAVC Video decoder, which significantly improves the
quality of the video, we also have an Intel Mac beta version.

In checking out the improved video quality, we also hope you'll notice that
we've added quite a lot of content and quite a few channels. These include:

* Documentaries from National Geographic;
* Loud noise and fast cars from the Indy Racing League;
* Healthy living programming from Lime;
* A variety of reality series in the Lazy TV channel from Endemol;
* Cartoons like Rocky and Bullwinkle in Saturday Morning TV (Classic Media);
* A lineup of independent film makers from IndieFlix;
* More reality TV with the Bridezillas series from September Films;
* Video gaming tricks and reviews form Gamestar;
* Comical, irreverent and edgy programming from Bite TV
* And cool new Bollywood music videos from Savvn.

The number one question that we've received throughout our beta period has been
about when we're going to make a Mac version available. We're happy that we can
finally say, that day has arrived! The Mac version looks a lot like the Windows
version but behaves like a Mac application. Note this beta is still Intel only.

Pitänee panna uusin BETA lataantumaan kun ei ole vähään aikaan kiireitten takia värkännyt tuolla.

EDIT: Inviteä on ilmeisesti jaossa aika ajoin mutta oma sarake näyttää 0 kpl joten ei voi auttaa tällähetkellä :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.2.2007 @ 12:13

421.2.2007 13:36

Mä olen varmaan kuukauden odottanut omaa tunnustani joostiin, mutta ei ole vielä tullut. Kun kävin kokeilemassa uudelleensyöttöä, niin sanoo että olet jo odotuslistalla. Eli mailiosoite ei ole mennyt vikaan. Outoa hommaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
1 kommentti
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
2 kommenttia

Uutisarkisto