*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Warnerin musiikki mukaan Last.fm:ään

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 7.2.2007 12:20 Kommentteja (4)

Warnerin musiikki mukaan Last.fm:ään Maailman neljänneksi suurin levy-yhtiö Warner antaa koko musiikkivalikoimansa kuunneltavaksi suositun Last.fm-palvelun kautta. Kyseessä on Last.fm:n ensimmäinen suuren levy-yhtiön kanssa solmittu sopimus.
Warnerin musiikki tulee Last.fm:ään mukaan ensi viikon aikana, ja ensimmäisenä siitä pääsevät osallisiksi yhdysvaltalaiset käyttäjät. Euroopassakin sopimuksen annista päästään nauttimaan lähiviikkoina. Last.fm:n perustajat kertovat käyneensä neuvotteluja myös kaikkien muiden kolmen suuren levy-yhtiön kanssa.

Warnerin listoilla on tunnetuista artisteista mm. Eric Clapton, Metallica, Depeche Mode, Madonna ja Red Hot Chili Peppers.

Last.fm -sivustolla käy kuukausittain yli 15 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Palvelu kerää käyttäjän suostumuksella tietoa kuuntelutottumuksista ja suosittelee sitten uusia artisteja, jotka käyttäjää voisi mahdollisesti kiinnostaa. Palvelussa on vahvasti mukana myös yhteisöllisyys, ja samanlaisesta musiikista pitäviä pyritään saattamaan yhteen.

Sivustolla on myös ilmainen nettiradio, joka niin ikään toistaa omien mieltymysten mukaista musiikkia. Ylen mukaan vuonna 2002 aloittaneella Last.fm:llä on eniten käyttäjiä Yhdysvalloissa, Britanniassa, Japanissa, Saksassa, Puolassa, Brasiliassa, Turkissa ja Suomessa. Viime viikolla kuollut Kirill "Kirka" Babitzin pomppasi Last.fm:n eniten suosiotaan kasvattaneiden artistien listalla toiseksi.

Lähteet:
Yle
Reuters

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

17.2.2007 13:31

Hämmentäviä uutisia isojen yhtiöiden taholta nykyään... jokohan kyllästyivät kala kuivalla maalla tai verkossa sätkimiseen...

27.2.2007 14:24

Johan nyt. Yllättävän fiksu veto Warnerilta.

37.2.2007 14:54

Outoa kuulla näitä hyviäkin uutisia vaihteeksi.

49.2.2007 20:00

hmm... kai tuo joillekkin on hyvä uutinen.. ei tuo levyhtiö juurikaan mitään hyvää musiikkia edusta (soundtrackit eriasia) :o, tuleepahan vaan enemmän klikattua nextiä ja never played this again nappuloita :/

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto