*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Viacomin videot pois YouTubesta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.2.2007 10:19 Kommentteja (5)

Viacomin videot pois YouTubesta Mediajätti Viacom ja Googlen omistama YouTube-videopalvelu eivät päässeet sopimukseen Viacomin sisällön esittämisestä YouTubessa. Koska kuukausia kestäneissä neuvotteluissa ei päästy yhteisymmärrykseen vaati Viacom perjantaina YouTubea poistamaan palvelusta lähes 100 000 videota, joiden tekijänoikeudet kuuluvat Viacomille.
Viacomin teettämien tutkimusten mukaan kyseisiä videoita on katsottu YouTuben kautta noin 1,2 miljardia kertaa. Viacomin omistamiin videoihin kuuluvat mm. MusicTV:n, Comedy Centralin ja Paramount Picturesin ohjelmat.

"Olemme olleet hyvin myötämielisiä tähän saakka... me emme voi kuitenkaan antaa Googlen tai YouTuben jatkaa voitollista liiketoimintaa meidän tuottamalla sisällöllä ellemme saa kohtuudenmukaisia korvauksia" totesi Viacomin toimitusjohtaja Philippe Dauman.

Google kuitenkin toivoo ettei kyseessä olisi lopullinen "välirikko" vaan neuvotteluita jatkettaisiin vielä. UBS:n analyytikko Ben Schachter pitää Viacomin päätöstä vain neuvottelutaktiikkana ja uskoo siihen että Viacom ja YouTube pääsevät vielä jakelusopimukseen. Schachter ei ole yksin mielipiteensä kanssa ja monet analyytikot ovat hänen kanssaan samaa mieltä ja uskovat Viacomin "tempauksen" olevan vain tapa parantaa neuvotteluasetelmia YouTuben kanssa. Vaikka YouTube ei olisikaan mediajäteille mikään rahasampo on sen kautta tapahtunut TV-sarjojen promotointi nostanut Yhdysvalloissa monen sarjan katsojalukuja.

Yhtiöiden välisestä kiistasta huolimatta Google jatkaa edelleen Viacomin sarjojen kuten Laguna Beach ja SpongeBob Squarepants (Paavo Pesusieni) myyntiä Google Video -palvelun kautta.

Lähteet:
Digitoday
MediaPost
Digit Online

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

15.2.2007 10:33

eipä tainnu olla kovinkaan hyvä kauppa loppujen lopuksi googlelle youtuben osto....

25.2.2007 12:58

Sinällään hupaisaa, että nimenomaan paljon on jo esitetty tutkimuksia tuosta kuinka youtube tuottaa positiivista promoa mm. sarjoille. Tästä huolimatta kuitenkaan se etu ei tunnu riittävän kuten ei ilmeiseen myöskään googlen tarjoamat rahamäärät. Leikitään sitten tätä "prinsessa" taistelua, jotta saataisiin enemmän kupattua vastapuolta.

Noh, p2p-verkkojen ripit kiittää ja kumartaa kun toiset tunaroivat :)

35.2.2007 15:39

google teki paskan sioituksen ostaessaan youtuben..

45.2.2007 16:17

Ymmärtäisin Viacomin vaateet poistattaa videot youtubesta, jos heillä itsellään olisi toimiva nettiputiikki, missä myyvät "tuotteitaan". Mutta että he pimittävät mahdollisilta asiakkailta 100 000 haluttua videota ja sitten vaativat korvauksia kun joku hyvää hyvyyttään laittaa LQ-clippejä jakoon lievittämään yleisön tuskaa, on mielestäni törkeää!!

56.2.2007 11:37

onse kumma että aina pitää kitistä jostain pikku jutuista, vieläpä hyödyttää molempia firmoja, mutta kun ei niin ei..kertoo jotain yhtiön ahneudesta jos ei voi toiselle tuon vertaa antaa, ymmärtäisi jos kyseessä olisi kilpailija. viacommikin kuitenkin lopulta jäisi tuostakin voitolle huimasti enemmän kuin youtube, sieltä kai ne itse ohjelmat tulevat!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? (17.8.2017 14:26)
HMD Globalilta on viime vuoden lopusta lähtien odotettu kieli pitkällä lippulaivapuhelinta, joka näyttäisi millaista rautaa Nokia-puhelimet parhaimmillaan ovat. Sellainen puhelin esiteltiin ....
7 kommenttia
Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla (17.8.2017 11:52)
Apple aikoo sijoittaa tulevan vuoden aikana miljardi dollaria TV-ohjelmien hankintaan ja tuotantoon, kertoo Wall Street Journal. Yhtiö on jo pidemmän aikaa puhunut palveluliiketoiminnan kasvattamisesta, ....
1 kommentti
Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista (17.8.2017 11:08)
Useiden Android-vuotojen takuuvarma lähde, Evan Blass, on julkaissut Twitter-tilinsä kautta lehdistökuvan myöhemmin tässä kuussa esiteltävästä LG V30 -lippulaivapuhelimesta. Kuten odottaa saattoi, ....
Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon (17.8.2017 09:41)
Yhdysvalloissa poliittinen keskustelu on kiihtynyt Charlottesvillen levottomuuksien seurauksena. Virginialaiseen kaupunkiin julistettiin hätätila äärioikeiston mielenosoituksen takia, jotta ....
3 kommenttia
Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla (16.8.2017 22:03)
HMD Global on laajentanut Android-pohjaisten Nokia-puhelimien valikoimaa neljännellä mallilla. Uusi Nokia 8 edustaa yhtiön tuoteportfolion ylempää hintaluokkaa ja sen luvataan haastavan muut ....
3 kommenttia

Uutisarkisto