*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

NexTune toistaa DRM-suojatut musiikkitiedostot

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.1.2007 11:36 Kommentteja (2)

NexTune toistaa DRM-suojatut musiikkitiedostot DRM-suojaukset häiritsevät kannettavien mediasoittimien omistajien lisäksi myös tietokoneen käyttäjiä. Usean mediasoittimen välillä vaihtaminen vain sen takia, että saa kaikki tietokoneelta löytyvät mediatiedostot toistettua, ei ole käytettävyyden kannalta paras vaihtoehto. Yhdysvaltalainen NexTune lupaa kuitenkin muutosta asiaan uuden NexTune-mediasoittimen avulla. Soittimen pitäisi pystyä toistamaan sekä Applen iTunesin kautta ostetut DRM-suojatut kappaleet että Microsoftin DRM-suojaukseen perustuvien musiikkikauppojen kappaleet. NexTune ei murra tai kierrä DRM-suojauksia, vaan käyttää valmiina olevia rajapintoja kappaleiden toistamiseen, joten Windows-käyttöjärjestelmällä varustetusta tietokoneesta pitää löytyä sekä Quicktime 7 että Windows Media Player 9.5 tai uudemmat mediasoittimet.
NexTune sisältää myös muita kiinnostavia ominaisuuksia. Ensimmäinen näistä on mahdollisuus ostaa ja myydä olemassa olevia CD-levyjä toisille NexTune Music Storen käyttäjille. NexTune Music Storen kautta voi ostaa myös uusia CD-levyjä käytettyjen vaihtamisen ohella. Uusille käyttäjille on myös luvassa ilmaista musiikkia ja 15 päivän ilmainen kokeilujakso Gold Member -palveluihin, joihin kuuluu mm. pääsy kattavaan musiikkitietokantaan ja alennukset ostaessa tuotteita NexTune Music Storesta. Käyttäjät voivat itse täydentää tietokantaa ja saavat tästä 10 senttiä rahaa per täydennetty kappale. Tätä rahaa voi käyttää vain NexTune Music Storessa. NexTune sisältää myös kappaleiden tunnistamisen ja nimeämisen mahdollistavan ominaisuuden, joka on tuttu esim. MusicBrainz ja Tunatic ohjelmien käyttäjille.

"Haluamme rohkaista kaikkia kokeilemaan tätä erinomaista soittolistojen ja musiikin hallintaan tehtyä ohjelmaa, ja mikä olisikaan parempi tapa mainostaa ohjelmaa, kuin antaa ilmaista musiikkia ohjelman käyttäjille. Jos käyttäjät pitävät ohjelmasta he voivat tilata Gold Member -jäsenyyden ja nauttia sen suomista eduista" sanoi Michael DuKane, joka on NexTunen perustaja ja toimitusjohtaja. "Digitaalisen musiikin luoma kuohunta on turhauttanut ja sekoittanut tavalliset musiikin ostajat ja saanut heidät jopa lopettamaan musiikin ostamisen. Haluamme tarjota kuluttajille sitä yksinkertaisesti saavutettavissa olevaa musiikkinautintoa. Halusimme kehittää ohjelman, jota on helppo käyttää, varsinkin koskien musiikin ja soittolistojen hallintaa, mikä ei ole koskaan aikaisemmin ollut näin helppoa" jatkoi DuKane.


Lähteet:
Tech Digest
PR Newswire

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

123.1.2007 15:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:
Käyttäjät voivat itse täydentää tietokantaa ja saavat tästä 10 centtiä rahaa per täydenetty kappale.

Pitääkö tossa tilanteessa olla aito kipale vai käykö tohon jopa waretettukin kappale?

223.1.2007 17:08

"Pitääkö tossa tilanteessa olla aito kipale vai käykö tohon jopa waretettukin kappale?"

Toimeentulo turvattu, tosin "...vain NexTune Music Storessa"

Ei ny, kuulostaa järkevältä

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kotimainen Seriously julkaisi suosittuihin Best Fiends -peleihin perustuvan lyhytelokuvan Kotimainen Seriously julkaisi suosittuihin Best Fiends -peleihin perustuvan lyhytelokuvan (27.5.2017 15:03)
Seriously julkaisi tällä viikolla suosittuihin Best Fiends -ötökkäpeleihin perustuvan lyhytelokuvan. Seriously on tähän mennessä julkaissut Best Fiends- (2014) ja Best Fiends Forever -pelit ....
Xiaomi esitteli Mi Max 2 -älypuhelimen: Iso näyttö, valtava akku Xiaomi esitteli Mi Max 2 -älypuhelimen: Iso näyttö, valtava akku (27.5.2017 14:12)
Xiaomi Mi Max 2 on suunnattu isoa näyttöä ja hyvää akunkestoa kaipaaville. Xiaomin mukaan Mi Max 2:n akku kestää kaksi päivää. Pikalatauksella akun voi ladata tunnissa nollasta 68 prosenttiin ....
Apple kehittää uutta prosessoria tekoälylaskentaa varten Apple kehittää uutta prosessoria tekoälylaskentaa varten (27.5.2017 09:23)
Apple on syventänyt tekoälylaskennan tutkimusta myös mikropiirien puolelle. Bloombergin saamien tietojen mukaan IT-jätti kehittäisi Apple Neural Engine -nimistä mikropiiriä, jonka avulla yhtiö ....
Aktiivisuusrannekkeiden tarkkuus testattiin – Tämä ranneke kertoo tarkimmin todellisen pulssin Aktiivisuusrannekkeiden tarkkuus testattiin – Tämä ranneke kertoo tarkimmin todellisen pulssin (26.5.2017 11:51)
Journal of Personalized Medicinessä julkaistussa uudessa tutkimuksessa on selvitetty markkinoilla olevine älykellojen mittaustarkkuutta niin pulssin kuin palaneiden kaloreiden mittauksessa. ....
Androidin perustajan uutuuspuhelin esitellään aivan pian Androidin perustajan uutuuspuhelin esitellään aivan pian (26.5.2017 11:05)
Androidin perustajan Andy Rubinin pystyyn polkaisema Essential-kasvuyritys on paljastanut aikovansa esitellä ensimmäisen älypuhelimensa toukokuun 30. päivänä. Julkaistujen kiusoittelukuvien ....
1 kommentti

Uutisarkisto