*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

NexTune toistaa DRM-suojatut musiikkitiedostot

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.1.2007 11:36 Kommentteja (2)

NexTune toistaa DRM-suojatut musiikkitiedostot DRM-suojaukset häiritsevät kannettavien mediasoittimien omistajien lisäksi myös tietokoneen käyttäjiä. Usean mediasoittimen välillä vaihtaminen vain sen takia, että saa kaikki tietokoneelta löytyvät mediatiedostot toistettua, ei ole käytettävyyden kannalta paras vaihtoehto. Yhdysvaltalainen NexTune lupaa kuitenkin muutosta asiaan uuden NexTune-mediasoittimen avulla. Soittimen pitäisi pystyä toistamaan sekä Applen iTunesin kautta ostetut DRM-suojatut kappaleet että Microsoftin DRM-suojaukseen perustuvien musiikkikauppojen kappaleet. NexTune ei murra tai kierrä DRM-suojauksia, vaan käyttää valmiina olevia rajapintoja kappaleiden toistamiseen, joten Windows-käyttöjärjestelmällä varustetusta tietokoneesta pitää löytyä sekä Quicktime 7 että Windows Media Player 9.5 tai uudemmat mediasoittimet.
NexTune sisältää myös muita kiinnostavia ominaisuuksia. Ensimmäinen näistä on mahdollisuus ostaa ja myydä olemassa olevia CD-levyjä toisille NexTune Music Storen käyttäjille. NexTune Music Storen kautta voi ostaa myös uusia CD-levyjä käytettyjen vaihtamisen ohella. Uusille käyttäjille on myös luvassa ilmaista musiikkia ja 15 päivän ilmainen kokeilujakso Gold Member -palveluihin, joihin kuuluu mm. pääsy kattavaan musiikkitietokantaan ja alennukset ostaessa tuotteita NexTune Music Storesta. Käyttäjät voivat itse täydentää tietokantaa ja saavat tästä 10 senttiä rahaa per täydennetty kappale. Tätä rahaa voi käyttää vain NexTune Music Storessa. NexTune sisältää myös kappaleiden tunnistamisen ja nimeämisen mahdollistavan ominaisuuden, joka on tuttu esim. MusicBrainz ja Tunatic ohjelmien käyttäjille.

"Haluamme rohkaista kaikkia kokeilemaan tätä erinomaista soittolistojen ja musiikin hallintaan tehtyä ohjelmaa, ja mikä olisikaan parempi tapa mainostaa ohjelmaa, kuin antaa ilmaista musiikkia ohjelman käyttäjille. Jos käyttäjät pitävät ohjelmasta he voivat tilata Gold Member -jäsenyyden ja nauttia sen suomista eduista" sanoi Michael DuKane, joka on NexTunen perustaja ja toimitusjohtaja. "Digitaalisen musiikin luoma kuohunta on turhauttanut ja sekoittanut tavalliset musiikin ostajat ja saanut heidät jopa lopettamaan musiikin ostamisen. Haluamme tarjota kuluttajille sitä yksinkertaisesti saavutettavissa olevaa musiikkinautintoa. Halusimme kehittää ohjelman, jota on helppo käyttää, varsinkin koskien musiikin ja soittolistojen hallintaa, mikä ei ole koskaan aikaisemmin ollut näin helppoa" jatkoi DuKane.


Lähteet:
Tech Digest
PR Newswire

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

123.1.2007 15:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:
Käyttäjät voivat itse täydentää tietokantaa ja saavat tästä 10 centtiä rahaa per täydenetty kappale.

Pitääkö tossa tilanteessa olla aito kipale vai käykö tohon jopa waretettukin kappale?

223.1.2007 17:08

"Pitääkö tossa tilanteessa olla aito kipale vai käykö tohon jopa waretettukin kappale?"

Toimeentulo turvattu, tosin "...vain NexTune Music Storessa"

Ei ny, kuulostaa järkevältä

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
1 kommentti
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
2 kommenttia

Uutisarkisto