*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

SVT:n digikanava vaatii ohjelmakortin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.1.2007 07:15 Kommentteja (7)

SVT:n digikanava vaatii ohjelmakortin Ruotsin television (SVT) Suomessa lähettämät digilähetykset tulevat vaatimaan erillisen ohjelmakortin. Kanavasta ei kuitenkaan ole tulossa maksullista vaan kortin avulla on tarkoitus selvittää kuinka moni katsoo SVT:n lähetyksiä ja tämän myötä selvittää tekijänoikeuskorvauksien tarkka summa. Itse ohjelmakortista saattaa kuitenkin joutua maksamaan jopa 40 euroa vuodessa.
Talouspoliittinen ministerivaliokunta käsitteli eilen sitä kuka saa toimiluvat välittää SVT:n ohjelmistoa Suomessa. Yleisradio saanee huomenna myönnettävän toimiluvan itselleen ilman varsinaista kilpailua. Vaasan seudulla verkkotoimilupa ja toimiluvat ohjelmistojen lähettämiseen myönnetään todennäköisesti Vaasan läänin puhelimelle. Pohjanmaalle rakennetaan oma lähetysverkko, jossa tulee näkymään SVT 1 ja SVT 2 kanavat. Muualla Suomessa on tyytyminen SVT Europan tarjontaan, joka näyttää vain kanavan omaa ohjelmaa eli Ruotsin ulkopuolella tuotettuja ohjelmia kuten Veronica Mars ja Sopranos ei näytetä tekijänoikeudellisista syistä.

Valtakunnallista toimilupaa SVT:n ohjelmiston jakeluun haki kuusi yritystä ja verkko- ja ohjelmistolupia Vaasan seudulle haki kolme yritystä. SVT:n ohjelmien lähettäminen Suomessa rahoitetaan valtion televisio- ja radiorahastosta. Talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti myös samalla, että valtion talousarvioon otetaan jatkossa noin kahden miljoonan euron määräraha suomalaisten televisio- ja radio-ohjelmien lähettämiseen ulkomaille. Ruotsissa on myös vastaava käytäntö ja Ruotsin digitaalisessa televisioverkossa tullaan näkemään TV Finlandin ohjelmistoa. TV Finland on näkynyt Ruotsissa aikaisemmin digitaalisesti satelliitin kautta ja kaapeli-TV-verkoissa tietyillä alueilla.

Lähteet:
ITviikko
Liikenne- ja viestintäministeriö
Markkinointi&Mainonta

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

117.1.2007 12:22

No eipä tuu muutenkaan SVT:tä katottuu, ku ei oo Ruotsi mikään lempi kieli.

217.1.2007 13:09
Delarent
Inactive

Saa noi uutiset kuitenki muualtaki vaikka svenskaks...

317.1.2007 13:53

No niin justiinsa, tervetula Digi-TV, kaikki menee vaan huonompaan suuntaan.
Ruotsin kanavia tulee katsottua aika useastikin. Niistä kun tulee yöllä jopa ohjelmaa! Toista se on Suomessa, jossa saa katsoa vain Chattiä. En ole valmis tuota 40€ vuodessa kuitenkaan maksamaan, mutta kismittää silti tämmönen.

417.1.2007 14:26

Joo kuulostaa ihan svenskojen puuhilta noi 40e maksut-
ihan sieltä...

Ja digi tvn myötä saa maksaa enemmän kuitenkin:

-kaapeli-tv maksu
-tv-lupa maksu
-kaapeli kortti maksu (että näkee digi-tvstä kaapelin,
josta on maksanut jo) :D

517.1.2007 21:36
vaino666
Inactive

Sen takia analogiset lähetykset lopetetaan niin nopeasti, että kohta voidaan periä tavallinenkin lupamaksu maksukortilla. Ihmettelin ensin miksi esim. sairaalat eivät saisi lähettää sisäisesti lähetyksiä analogisesti. Hotellit tekisivät kohta samoin ja kortilla rahastus olisi vaikeaa. Elokuun jälkeen alkaa sitten kai seuraava vaihtorumba kun kaikki vanhemmat tai halvemmat boxit on vaihdettava kortillisiin. Belsepuupin keksintöjä.

618.1.2007 6:41

No aluksi ainakin pitäisi nämä maksuttomat kanavat pysyä maksuttomina (Ei kai kukaan muuten enää tv-lupaa maksa).

Mutta ei ole vaikeaa arvata että kaikki eniten katsojia keräävät ohjelmat (lost,prison break yms.) siirtyvät jossain vaiheessa maksullisille kanaville ja ilmaisille kanaville jää sitten pyörimään kaikki tietovisat ja voittopotit.

718.1.2007 9:52

No nyt sai hurrit oman omat kanavat. Nyt voitaskin sitten lopettaa yleltä svenska lähetykset ja siirtää kustannussäästöt suoraan tv-luvan hintaan...tai no jos sit änyt joku sitten enää maksaa...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....
Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta (18.8.2017 11:11)
Applen tuotteita on kehuttu monesti siitä syystä, että niiden käyttölogiikan omaksuminen ei vaadi ohjekirjaa, vaan kaikki "vaan toimii". Monessa tapauksessa Applen tuotteet ovat varmasti hyvin ....
Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa (18.8.2017 11:04)
Nintendolla voidaan olla tyytyväisiä kuluvasta vuodesta. Yhtiön tuorein konsoli, Nintendo Switch, on kärsinyt aiemmin kroonisista toimitusvaikeuksista, mutta tilanne helpotti vihdoin heinäkuussa. ....

Uutisarkisto