*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Bändi pääsi Britannian Top 40-listalle pelkästään verkkolatauksilla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 16.1.2007 14:57 Kommentteja (7)

Bändi pääsi Britannian Top 40-listalle pelkästään verkkolatauksilla Essexistä kotoisin oleva rock-yhtye Koopa on tehnyt historiaa olemalla ensimmäinen yhtye, joka on päässyt Britannian Top 40-listalle myymättä ainuttakaan fyysistä äänitettä. Koopan saavutuksesta tekee vielä erikoisemman se seikka, ettei yhtyeellä ole levysopimusta. Tähän asiaan saattaa kuitenkin tulla muutos tulevaisuudessa, sillä jonkinnäköistä huomiota saaneen yhtyeen on paljon helpompi saada kunnollinen levytyssopimus kuin yhtyeen, josta kukaan ei ole kuullut. Koopan single Blag, Steal & Borrow nousi listan sijalle 31. Tämän mahdollisti vuodenvaihteessa listalle tullut sääntömuutos, jonka myötä mukaan otettiin myös ne levyt ja singlet, joita ei julkaista lainkaan fyysisenä tuotteena kuten LP- tai CD-levynä. Koopa ei kuitenkaan yhtyeenä ole kovin nuori, sillä se on ollut pystyssä jo seitsemän vuotta ja on viimeisen kolmen vuoden aikana heittänyt yli 500 keikkaa.
Yhtyeen laulaja/basisti Joe Murphy kiitti saavutuksesta uskollisia faneja. "Ilman heitä emme olisi onnistuneet tässä", totesi Murphy. "Neljä päivää sitten kukaan ei ollut kuullut meistä, nyt tuntuu kuin kaikki tuntisivat meidät. Sitä on hankala ymmärtää", jatkoi Murphy. Murphy myös sanoi, että useat isot levy-yhtiöt ovat jo ottaneet yhteyttä ja tarjonneet sopimuksia. Eräs Yhdysvaltalainen levy-yhtiö lupasi lennättää yhtyeen Atlantin toiselle puolelle, jotta he voisivat keskustella sopimuksesta.

Koopa on hyvä esimerkki musiikkimarkkinoiden jo alkaneesta murroksesta, joka mahdollistaa yhä useamman artistin saavan itselleen huomiota ja osan kansainvälisestä levymyynnistä internetin avulla. Ensimmäinen esimerkki tästä oli Arctic Monkeys, joka nettihypen avustamana rikkoi viime vuonna Iso-Britannian aikaisemmat yhden viikon levymyyntiennätykset. Myös monet levy-yhtiöt ovat huomanneet internetin merkityksen nuorten tärkeimpänä mediana ja ovat myös panostaneet artistiensa näkyvyyteen internetissä. Mikseri.netin, MySpacen ja YouTuben kaltaisten palveluiden kautta ovat monet uusista yhtyeistä ja artisteista saaneet lisää faneja ja onnekkaimmat jopa levytyssopimuksia.

Lähteet:
Digitoday
BBC News

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

116.1.2007 15:06

Ja kun nyt tekevät sopimuksen ja julkaisevat levyn, jolla mediamafia tekee miljoonan niin vuoden päästä on pystyssä "piratismin" vastainen kampanja, jossa tuonkin bändin nimissä kirotaan kuinka internet ja p2p tuhoavat viihdeteollisuuden. Niinhän se yleensä menee.

216.1.2007 16:31

aamen.


Hieno saavutus todellakin. Onkohan tietoa mistä kaikkialta heidän musaa saa/sai ostaa? Mistä se myynti on laskettu?

316.1.2007 16:43

edit: hups, taisin syyllistyä mainontaan

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.1.2007 @ 16:46

When the going gets weird, the weird turn pro..

416.1.2007 17:39

Hienoa, eiköhän nyt jo rupea myöskin riaa ja kumpp. uskomaan että p2p on ihan varteenotettava tekijä tiedoston siirrossa, eikä vain" piraattipuolella" vaan myös ihan OIKEASTI originaalituotteen levitytksessä.

517.1.2007 3:06

Olihan tällänen jo odotettavissakin. Ihmiset ostaa musaa netistä vaikka se olisi DRM-paskee..

Missäs tuota on myyty? Saako yksittäinen bändi musiikkinsa myyntiin esim iTunesiin? Vai onko se vain levy-yhtiöille?

Mietin vain että millaiset myynnit tolle listalle hyväksytään. Tuohan on kuitenkin myyntilista, eikä sinne pääse jos jakaa musiikkia ilmatteeksi.. Ja kai sen myyntipaikankin täytyy olla "luotettava".

EDIT: lötysinkin jo tiedon että tota myydään ainakin http://www.7digital.com kaupan kautta. mitään tarkempaa selvitystä DRMästä ei löytynyt, eli siis kuinka monta kertaa saa kuunnella, polttaa, siirtää...

Lainaus:
Customers who buy tracks from this service can makepersonal CD copies of all tracks purchased and also transfer to their portablemusic players.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.1.2007 @ 03:14

617.1.2007 9:38

Harmi vain että bändi kuulostaa ihan Blink 182:lta. Saavutus olisi ollut vielä hienompi jos tähän olisi pystynyt joku valtavirrasta poikkeava yhtye.

717.1.2007 12:20

Kyllähän se on aika hieno saavutus. Hyvä Koopa!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä (24.10.2016 18:57)
Suomalaisen Amistech Gamesin kehittämä My Summer Car -autopeli on julkaistu Steamissä. Early Access -vaiheeseen edennyt peli ei ole täysin valmis, joten pelaaja voi kohdata joitain ongelmatilanteita ....
Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan (24.10.2016 15:23)
Galaxy Note 7 -fiaskon jälkeen Samsungilla ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin nöyrästi tarjota lojaaleina pysyneille asiakkaille mahdollisimman hyviä tarjouksia, jotteivät he vastaisuudessakaan ....
Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko (24.10.2016 14:43)
Isoihin verkkopalveluihin vaikuttaneessa palvelunestohyökkäyksessä käytettiin hyödyksi Mirai-haittaohjelman avulla luotua bottiverkkoa. Aiemmin haittaohjelmaa on hyödynnetty esimerkiksi tietoturvajournalisti ....
2 kommenttia
Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia (23.10.2016 23:16)
Kaupallisiin nappikuulokkeisiin on viimeisen parin vuoden aikana onnistuttu liittämään mittaavia antureita ja kehittyneitä ominaisuuksia. Samalla kuulokkeiden langattomuudesta on tullut jatkuvasti ....
Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille (23.10.2016 20:36)
Selvitimme tapamme mukaisesti edeltävän kuun mielenkiintoisimmat uudet mobiilisovellukset alustoittain. Käsittelyvuorossa on Applen iPhonesta ja iPadista tuttu iOS-käyttöjärjestelmä. Syyskuun ....

Uutisarkisto