*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Xbox 360:n elokuvalatauspalvelu kilpailijoitaan edellä

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 5.1.2007 07:38 Kommentteja (7)

Xbox 360:n elokuvalatauspalvelu kilpailijoitaan edellä Microsoftin Xbox 360 -konsolin elokuvien verkkolatauspalvelu on pärjännyt yllättävän hyvin, jopa markkinoiden mammutti Amazon.comia paremmin. Microsoftin palvelun vahvuuksia ovat teräväpiirtoelokuvat sekä käytön helppous.
Amazon.comilla on oma videolatauspalvelu, Unbox, mutta sen kautta elokuvia voidaan ladata ainoastaan tietokoneelle. Xbox 360 -konsoli sen sijaan on valmiiksi olohuoneessa ja televisioon kytkettynä, jolloin ladattu elokuva on suoraan televisiolta katseltavissa. Suosituimpia elokuvia on Xboxin palvelusta ladattu niin paljon, että latausmäärät kilpailevat muiden palveluiden kanssa -- vaikka Xbox 360 -konsoleita on Yhdysvalloissa myyty "vain" noin 3,5 miljoonaa kappaletta.

Käytön helppous vaikuttaakin olevan erittäin tärkeä tekijä palvelun suosiolle. Microsoftilla on myös toinen etu puolellaan, nimittäin tarjonnassa on teräväpiirtotasoisia elokuvia. Kalliita teräväpiirtotelevisioita ostaneet ja tekniikasta innostuneet käyttäjät haluavat hyödyntää laitteidensa ominaisuuksia, joten he ymmärrettävästi hankkivat mielellään teräväpiirtotasoista sisältöä.

Suosituimpia elokuvia ovatkin olleet teräväpiirtoelokuvat, vaikka elokuvista on saatavilla myös alemman tarkkuuden versiot. Edes teräväpiirtotason materiaalin useita tunteja pidempi latausaika ei ole vähentänyt intoa.

Variety arvioi artikkelissaan, että PC:eille suuntautuneiden palveluiden, kuten Amazonin ja CinemaNowin pitää kehittää hyviä ja helppoja tapoja saada niiden sisältöä televisioiden ruudulle, jotta palvelut lyövät kunnolla läpi.

Tällä hetkellä vahvimmilla vaikuttaa siis olevan palvelut, jotka tarjoavat sisältöä suoraan olohuoneeseen. Microsoftin kilpailijoiksi tällä saralla pyrkivät Apple ja Sony. Apple julkaisee lähiviikkoina oman iTV-laitteensa, joka yhdistää iTunesin televisioon. Sony taas pyrkii luomaan omasta PlayStation 3 -konsolistaan olohuoneen viihdekeskuksen.

Lähteet:
GameIndustry.biz
Variety

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

15.1.2007 9:35

Kyllähän tuo Xboxin leffapalvelu on toimiva/houkutteleva kun hinnatkaan eivät ole ihan katossa yms. Toivottavasti tulisi tänne pohjolaankin.

25.1.2007 10:17

Palvelu jossa homma oikeasti toimii. Kopiosuojauksetkaan eivät häiritse ketään, kun elokuvaa ei tarvise siirtää dvd:n kautta tv:seen. Olisi mielenkiintoista tietää, paljonko Microsoftilla on antaa kaistaa? Jos 8megan yhteydellä saisi täydellä kaistalla imuttaa, ei HD leffakaan tuntuisi mahdottomalta.

35.1.2007 11:00

Niimpä niin vai ei DRM haittaa... Mitäs jos haluat toistaa ostamasi leffan jossain toisessa laitteessa, kuin sillä X360 laitteella jolla olet leffan ladannut. Eipä tule onnistumaan. Lisäksi vielä ei ole olemassa tapaa jolla voisit nuo leffasi varmuuskopioida jne. mitä vielä. Yksikään latauspalvelu ei tule onnistumaan kunnolla, ennen kuin sen taakse saadaan kaikki studiot. Nyt homma tuntuu siltä, että lautaus palveluita pompahtaa joka tasolta ja kaikilla tarjota laadullisesti paskaa. On se hieno homma, että joudut hankkimaan yli 10 eri palvelua, lisäksi omat laitteet tai toistosoftat joka palvelulle. EI KIITOS

45.1.2007 13:35

20Gt kovo vaan aiheuttaa tuskaa HD pätkien kanssa.;(

55.1.2007 15:27

Huippu hyvä palvelu mitä oon käyttökokemuksia lukenut, sais tulla vielä suomeenkin

65.1.2007 15:40

En oikeesti tajua näitä noboja joitten on pakko varmuuskopioda joka vitun leffa ja videopätkä joka tielle sattuu. Eikai mikään palvelu ny helvetti suojauksettomia hd-leffoja laita jakoon, jotta tämmötteet pässit sitten pääsis levitteleen niitä.

76.1.2007 8:52

"jusunakki" Jos et ole huomannut, niin nuo suojaukset eivät ole vielä tähänpäivään mennessä estäneet kopiointia. Mutta se että joku suojaus sitoo median johonkin tiettyyn ohjelmaan / laitteeseen on todella huono asia. DVD levyjäni en niinkään varmistele, mutta kaikki mitä kovalevylleni lataan niin varmasti varmistan. Kovalevy on heikoin lenkki tietokoneessa ja usein menetät korvaamatonta materiaalia sen tuhoutuessa. Jos tuo palvelu ei anna kovalevyn rikkoutumisen jälkeen ladata leffoja uudestaan ilmaiseksi, niin ei KIITOS.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa (17.1.2018 14:23)
Bitcoinin kurssi kehittyi vuonna 2017 äärimmäisen suotuisasti – tuntui ettei kasvulle ole lainkaan rajaa. Talousviisaat kuitenkin näkivät bitcoinissa klassisen kuplan tunnusmerkit, sillä kurssinousulle ....
OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti (17.1.2018 11:15)
OnePlus on ottanut väliaikaisesti suoran maksukorttimaksamisen pois käytöstä, kerrotaan yhtiön tukifoorumeilla. Syyksi kerrotaan viikonloppuna ilmi tulleet tiedot, joiden mukaan joidenkin asiakkaiden ....
Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti (17.1.2018 10:14)
Korkeakulttuuri ja populaarikulttuurin megahitit harvoin yhdistyvät toisiinsa samassa lauseessa, mutta Google on onnistunut herättämään suurten massojen mielenkiinnon taiteeseen Google Arts ....
Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä (17.1.2018 09:35)
Googlen Chromecast-laitteiden on havaittu sekoittavan ihmisten langattomat lähiverkkoyhteydet. Jos sinun kotitaloudessa on esimerkiksi Chromecast sen eri muodoissa tai vaikkapa uudempi Google ....
Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
2 kommenttia

Uutisarkisto