*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Xbox 360:n elokuvalatauspalvelu kilpailijoitaan edellä

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 5.1.2007 07:38 Kommentteja (7)

Xbox 360:n elokuvalatauspalvelu kilpailijoitaan edellä Microsoftin Xbox 360 -konsolin elokuvien verkkolatauspalvelu on pärjännyt yllättävän hyvin, jopa markkinoiden mammutti Amazon.comia paremmin. Microsoftin palvelun vahvuuksia ovat teräväpiirtoelokuvat sekä käytön helppous.
Amazon.comilla on oma videolatauspalvelu, Unbox, mutta sen kautta elokuvia voidaan ladata ainoastaan tietokoneelle. Xbox 360 -konsoli sen sijaan on valmiiksi olohuoneessa ja televisioon kytkettynä, jolloin ladattu elokuva on suoraan televisiolta katseltavissa. Suosituimpia elokuvia on Xboxin palvelusta ladattu niin paljon, että latausmäärät kilpailevat muiden palveluiden kanssa -- vaikka Xbox 360 -konsoleita on Yhdysvalloissa myyty "vain" noin 3,5 miljoonaa kappaletta.

Käytön helppous vaikuttaakin olevan erittäin tärkeä tekijä palvelun suosiolle. Microsoftilla on myös toinen etu puolellaan, nimittäin tarjonnassa on teräväpiirtotasoisia elokuvia. Kalliita teräväpiirtotelevisioita ostaneet ja tekniikasta innostuneet käyttäjät haluavat hyödyntää laitteidensa ominaisuuksia, joten he ymmärrettävästi hankkivat mielellään teräväpiirtotasoista sisältöä.

Suosituimpia elokuvia ovatkin olleet teräväpiirtoelokuvat, vaikka elokuvista on saatavilla myös alemman tarkkuuden versiot. Edes teräväpiirtotason materiaalin useita tunteja pidempi latausaika ei ole vähentänyt intoa.

Variety arvioi artikkelissaan, että PC:eille suuntautuneiden palveluiden, kuten Amazonin ja CinemaNowin pitää kehittää hyviä ja helppoja tapoja saada niiden sisältöä televisioiden ruudulle, jotta palvelut lyövät kunnolla läpi.

Tällä hetkellä vahvimmilla vaikuttaa siis olevan palvelut, jotka tarjoavat sisältöä suoraan olohuoneeseen. Microsoftin kilpailijoiksi tällä saralla pyrkivät Apple ja Sony. Apple julkaisee lähiviikkoina oman iTV-laitteensa, joka yhdistää iTunesin televisioon. Sony taas pyrkii luomaan omasta PlayStation 3 -konsolistaan olohuoneen viihdekeskuksen.

Lähteet:
GameIndustry.biz
Variety

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

15.1.2007 9:35

Kyllähän tuo Xboxin leffapalvelu on toimiva/houkutteleva kun hinnatkaan eivät ole ihan katossa yms. Toivottavasti tulisi tänne pohjolaankin.

25.1.2007 10:17

Palvelu jossa homma oikeasti toimii. Kopiosuojauksetkaan eivät häiritse ketään, kun elokuvaa ei tarvise siirtää dvd:n kautta tv:seen. Olisi mielenkiintoista tietää, paljonko Microsoftilla on antaa kaistaa? Jos 8megan yhteydellä saisi täydellä kaistalla imuttaa, ei HD leffakaan tuntuisi mahdottomalta.

35.1.2007 11:00

Niimpä niin vai ei DRM haittaa... Mitäs jos haluat toistaa ostamasi leffan jossain toisessa laitteessa, kuin sillä X360 laitteella jolla olet leffan ladannut. Eipä tule onnistumaan. Lisäksi vielä ei ole olemassa tapaa jolla voisit nuo leffasi varmuuskopioida jne. mitä vielä. Yksikään latauspalvelu ei tule onnistumaan kunnolla, ennen kuin sen taakse saadaan kaikki studiot. Nyt homma tuntuu siltä, että lautaus palveluita pompahtaa joka tasolta ja kaikilla tarjota laadullisesti paskaa. On se hieno homma, että joudut hankkimaan yli 10 eri palvelua, lisäksi omat laitteet tai toistosoftat joka palvelulle. EI KIITOS

45.1.2007 13:35

20Gt kovo vaan aiheuttaa tuskaa HD pätkien kanssa.;(

55.1.2007 15:27

Huippu hyvä palvelu mitä oon käyttökokemuksia lukenut, sais tulla vielä suomeenkin

65.1.2007 15:40

En oikeesti tajua näitä noboja joitten on pakko varmuuskopioda joka vitun leffa ja videopätkä joka tielle sattuu. Eikai mikään palvelu ny helvetti suojauksettomia hd-leffoja laita jakoon, jotta tämmötteet pässit sitten pääsis levitteleen niitä.

76.1.2007 8:52

"jusunakki" Jos et ole huomannut, niin nuo suojaukset eivät ole vielä tähänpäivään mennessä estäneet kopiointia. Mutta se että joku suojaus sitoo median johonkin tiettyyn ohjelmaan / laitteeseen on todella huono asia. DVD levyjäni en niinkään varmistele, mutta kaikki mitä kovalevylleni lataan niin varmasti varmistan. Kovalevy on heikoin lenkki tietokoneessa ja usein menetät korvaamatonta materiaalia sen tuhoutuessa. Jos tuo palvelu ei anna kovalevyn rikkoutumisen jälkeen ladata leffoja uudestaan ilmaiseksi, niin ei KIITOS.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Xiaomin uusi Mi Mix -älypuhelin häikäisee ulkonäöllään Xiaomin uusi Mi Mix -älypuhelin häikäisee ulkonäöllään (25.10.2016 20:55)
Xiaomi on julkaissut tänään Mi Note 2:n lisäksi mielenkiintoiselta näyttävän Mi Mix -älypuhelimen. 6,4 tuuman Mi Mix on käytännössä reunukseton kolmelta sivulta ja kosketusnäyttö valtaa 91,3 ....
Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 (25.10.2016 17:56)
Kiinalainen Xiaomi on tänään julkaissut 5,7 tuuman Mi Note 2 -huippuälypuhelimen. Mi Note 2 on varusteltu 2560×1440 pikselin näytöllä, Qualcomm Snapdragon 821 -järjestelmäpiirillä, 4070 milliampeeritunnin ....
WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön (25.10.2016 11:20)
WhatsApp on ottamassa videopuhelut käyttöön, kertoo Android Police -verkkosivusto. WhatsApp ei ole itse viestinyt asiasta mitään, mutta ominaisuus on saatu toimimaan Android-sovelluksen uusimmilla ....
Aina ei Applekaan onnistu – myynti -70 % Aina ei Applekaan onnistu – "myynti -70 %" (25.10.2016 10:52)
Markkinatutkimusyhtiö IDC:n raportin mukaan Apple Watch -älykellon kappalemääräinen myynti putosi heinä-syyskuun aikana jopa 70 prosenttia. Samankaltaiseen suuntaan kehitys on kulkenut monella ....
Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista (25.10.2016 09:22)
Yksi kuumimmista nousevista tähdistä start up -kentällä on kiistatta AR-laseja kehittävä Magic Leap, joka on parissa vuodessa saanut hankittua pääomia noin 1,39 miljardia dollaria. Magic Leap ....

Uutisarkisto