*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Elokuvastudiot sallivat internetistä ostettujen elokuvien polttamisen DVD:lle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.1.2007 08:09 Kommentteja (14)

Elokuvastudiot sallivat internetistä ostettujen elokuvien polttamisen DVD:lle Yksi suurimmista ongelmista nykyisissä internetin kautta toimivissa videoiden latauspalveluissa on elokuvan tallentaminen tavalliselle DVD-levylle ja katselu tavallisella DVD-soittimella tai lähinnä näiden ominaisuuksien puuttuminen. Tämän takia katselu on yleensä rajoittunut tietokoneelle ja siihen liitettyihin näyttölaitteisiin sekä kannettaviin mediasoittimiin. CinemaNow on tarjonnut muutamien elokuvien kohdalla mahdollisuutta polttaa nämä DVD-levylle, mutta levyjen toimivuudessa on ollut ongelmia. Nyt elokuvastudiot ja eri tahot ovat päässeet sopimukseen uudesta järjestelmästä, joka mahdollistaa elokuvien polttamisen levylle sekä kotona että erillisissä myyntipisteissä.
Sonic Solutions Inc. esitteli omaa Qflix-järjestelmää torstaina, joka mahdollistaa elokuvien ostamisen internetin kautta ja polttamisen DVD-levylle. Sonic Solutions Inc. ei ole yksin liikenteessä vaan mukana ovat tällä hetkellä mm. Warner Bros., Verbatim ja MovieLink. Verbatim tuo myyntiin polttoon soveltuvia DVD-levyjä, sillä elokuvien polttaminen ei onnistu tavallisille DVD-levyille. Myös polttavan DVD-aseman täytyy tukea uutta tekniikkaa. Plextor on ainakin lupaillut muutamiin asemiinsa firmware-päivitystä, jonka avulla uusien levyjen polttaminen onnistuu jo olemassa olevilla asemilla.

Uusilla DVD-levyillä käytetään levyjen kopiointisuojauksena tuttua Content Scrambling System (CSS) -suojausta, jonka DVD Jon mursi vuoden 1999 lokakuussa. Monien mielestä tuntuukin todella turhalta lisätä levyihin kopiointisuojaus, jonka jokainen kuluttaja voi murtaa internetistä ilmaiseksi ladattavilla ohjelmilla. Tämän lisäksi levyillä on tosin mahdollista käyttää Macrovisionin Ripguard- ja APC-tekniikoita, joiden on tarkoitus estää levyjen kopiointi sekä digitaalisesti että analogisesti. Levyjen pitäisi kuitenkin toimia lähes kaikissa DVD-soittimissa ja tietokoneen DVD-asemissa. Elokuvien polttaminen levylle kestää noin 10-15 minuuttia, jonka jälkeen elokuva on heti katsottavissa levyltä. CSS:n käytön itse poltetuissa mahdollisti DVD Copy Control Association, joka löysensi säädöksiään CSS:n käytön suhteen viime kesänä.

Lähteet:
Engadget
Ars Technica

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

15.1.2007 8:47

Tuo on jo hyvä alku, nuo suojaukset tietenkin vielä haittaavat, mutta onhan yhtiöiden lähes "pakko" laittaa suojaukset leffoihin estääksen ylimääräisen kopioinnin. Kunhan nuo suojakset eivät vain haittaisi katselua, tai polttamista niin sitten olisi jo loistavaa palvelua.
Toivon mukaan tämä toimii esimerkkinä muille samanlaisille palveluille.

25.1.2007 9:14

Hienoa toimintaa kerrankin elokuvayhtiöiltä.=)

35.1.2007 9:27

No tästäkin tulee sit hacked firmware:)...
Eli veikkaisin et poltto onnistuu tulevaisuudessakin ilman erityisiä dvd levyjä

45.1.2007 9:32

parempi olisi.. en usko että kovinkaan moni on ostamassa uutta polttavaa asemaa vain tuon palvelun takia. Tai edes erillisiä levyjä juuri noita elokuvia varten.

Ideahan on loistava, ja vihdoinkin joku toteuttaa tuon.. mutta taas jotenkin niin väärällä tavalla.

Se ei todellakaan palvele kuluttajien tarpeita, jos he joutuvat hankkimaan kaikki "vermeet" uudelleen yhden uuden elokuvapalvelun takia.

55.1.2007 12:48

Mitä tota nyt ostaa kun voi käydä kaupasta hakemas ja polttaa sulle leffan :D

65.1.2007 14:44

Tuntuu hyvältä, mutta joku koukku tuossa on..ei kelpaa tavalliset dvd:, uusiasema jossa tavallisetn dvd:ten kopiointi esto jne..ajatekaas ne on ellu-yhtiöitä siis koirahaudattuna jne

75.1.2007 16:08

Ajatus hyvä, toteutus jälleen kerran surkea. Ilman tuota kikkailua ja tuotuna jo vuosia aiemmin olisi voinut menestystä povatakkin. Tuollaisenaan ja nykyään vaikuttaa melko kuolleelta yritykseltä.

85.1.2007 20:09

No tommonenhan on melki turha, osta kaupasta ja murra se suojaus jolla ohjelmalla, vaikka niisä kansissa lukee että levuy on kopio suojattu ja sitä ei voi kiertää, sit ku sen pistää koneeseen sisään ni ohjelma kysyy että levy on kopiosuojattu haluatko kiertää sen :D

95.1.2007 20:51

Lainaus:
Levyjen pitäisi kuitenkin toimia lähes kaikissa DVD-soittimissa ja tietokoneen DVD-asemissa...

Just :)

Hyvä idea, mutta taas kerran toteutus kusee. Itse ei ainakaan tulisi tilattua mitään "special" levyjä, puhumattakaan uuden polttavan hankkimisesta vain tuo "standardi" mielessä

105.1.2007 22:05

Se on vaan niin vaikeaa. Maalaisjärkeä ei ole lainkaan. Miksei ne nyt vaan myy sitä leffaa imagena niin sen polttaminen olisi paljon helpompaa? Aika tyhmää porukkaa, uhraavat hirvittäviä summia kaiken maailman kopiosuojauksiin jotka murretaan kuitenkin.

116.1.2007 10:40

"Elokuvastudiot sallivat internetistä ostettujen elokuvien polttamisen DVD:lle"

Newsflash. Ei ole ollut teistä kiinni aikaisemminkaan.

126.1.2007 17:08

jo samaa mieltä qwerty83 kanssa, en todellakaan ostaisi ainuttakaan erityislevyä saatika asemaa.. ja se että elluyhtiöt sanovat niiden toimivan "lähes" kaikissa dvd asemissa todennäköisesti ei tule pitämään paikkaansa. ja taaskaan systeemi ei toimi, _edelleen_ on helpompaa/järkevämpää ladata leffa netistä ja polttaa levylle lol

136.1.2007 17:17

Aika tylyä. Ensin myyvät ylihintaisen elokuvan, jonka joudun lataamaan... ja sen jälkeen pitäisi vielä ostaa joku ylihinnoiteltu(+kasettimaksu+verot) erikoisDVD-R, jolle sen voisi polttaa.

Ei mene läpi =/

147.1.2007 11:02

Just joo eli tän takia ostettava tätävärten tehty dvd-asema, ja Verbatimin spesiaali levyjä.

Ajatuksena kyllä ihan hyvä että voi polttaa netistä ostamansa elokuvan levylle mutta toteutuksessa taas mentiin metsään ja vieläpä aika pitkälle.

Taitaa olla **HIEMAN** helpompaa ja nopeampaa napata 'jostain' dvd-image ja savutella se ihan normaali levylle..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa (17.1.2018 14:23)
Bitcoinin kurssi kehittyi vuonna 2017 äärimmäisen suotuisasti – tuntui ettei kasvulle ole lainkaan rajaa. Talousviisaat kuitenkin näkivät bitcoinissa klassisen kuplan tunnusmerkit, sillä kurssinousulle ....
OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti (17.1.2018 11:15)
OnePlus on ottanut väliaikaisesti suoran maksukorttimaksamisen pois käytöstä, kerrotaan yhtiön tukifoorumeilla. Syyksi kerrotaan viikonloppuna ilmi tulleet tiedot, joiden mukaan joidenkin asiakkaiden ....
Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti (17.1.2018 10:14)
Korkeakulttuuri ja populaarikulttuurin megahitit harvoin yhdistyvät toisiinsa samassa lauseessa, mutta Google on onnistunut herättämään suurten massojen mielenkiinnon taiteeseen Google Arts ....
Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä (17.1.2018 09:35)
Googlen Chromecast-laitteiden on havaittu sekoittavan ihmisten langattomat lähiverkkoyhteydet. Jos sinun kotitaloudessa on esimerkiksi Chromecast sen eri muodoissa tai vaikkapa uudempi Google ....
Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
2 kommenttia

Uutisarkisto