*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Wii myyntiin Suomessa -- kurkistus pakettiin (päivitetty)

Kirjoittaja Jari Ketola @ 8.12.2006 18:35 Kommentteja (15)

Wii myyntiin Suomessa -- kurkistus pakettiin (päivitetty) Nintendon Wii pelikonsolin myynti aloitettiin tänään Suomessa ja muualla Euroopassa. Ensimmäinen maahan saapunut erä oli erittäin pieni (eräältä jälleenmyyjältä saamamme tiedon mukaan noin 300 laitetta). Konsoleita saadaan kuitenkin myyntiin lisää jo ensi viikolla.
Myymälöihin saadut konsolit menivät etenkin pääkaupunkiseudulla kuin kuumille kiville, ja monet jonottajat joutuivatkin lähtemään kotiin tyhjin käsin. Oheislaitteita, kuten Wii Play -paketteja, Wii Remote -ohjaimia ja Nunchuck -apuohjaimia on kyllä hyvin saatavilla. Myös pelejä ja Wii Points -paketteja oli saatu kauppojen hyllyille. RGB Scart tai komponenttikaapeleita ei Oulun liikkeiden hyllyillä vielä tänään näkynyt, eikä LAN-adaptereitakaan silmään sattunut.

Julkaisemme ohessa kuvia konsolista ja laatikon sisällöstä. Kuvien joukossa on myös yhteispotretteja Wii, Gamecube, PlayStation 2 (1. sukupolven versio), Xbox ja Xbox 360 -konsoleista, josta saa hyvän kuvan laitteiden kokoeroista. Toivottavasti tämä hyvittää hieman myöhäiseksi jäänyttä uutisointia. =)

Ennen kuvia hieman käyttökokemuksia konsolista noin puolen tunnin testailun jälkeen.

Laite on suhteellisen hiljainen. Tuulettimen suhina kuuluu, kun korvan työntää laitteeseen kiinni, mutta muutaman metrin päähän ääntä tuskin erottaa kuin öisin.

Konsolin käyttöönotto oli vaivatonta. WPA-salattu WLAN-yhteys muodostui kivuttomasti -- jopa salasanan syöttäminen onnistui virtuaalinäppäin+kaukosäädin -yhdistelmällä heti. Ohjaussysteemi on uskomattoman intuitiivinen ja hyvin toteutettu. Tuntuma oli heti hyvin Nintendomainen; elastisia animaatioita ja iloisia kilahduksia. Kun nettiyhteys on muodostettu, konsoli lataa ohjelmistopäivityksen. Lataus+päivitys kestää noin viisi minuuttia.

Wii Channels -käyttöliittymä on suhteellisen askeettinen, mutta toimiva. Wii Shopista löytyy muutamia NES, SNES, N64, Mega Drive ja TurboGrafx -pelejä, joita en ilman Wii Pointseja päässyt testaamaan. Lisäksi valikosta läytyy Mii Channel, jonka kautta voi luoda "virtuaaliminän" (tai useampia), jota käytetään omana hahmona peleissä, Photo Channel, jonka kautta voi katsoa SD-kortille tallennettuja valokuvia tai (myöhemmässä vaiheessa verkon yli tarjottavia kuva "feedejä") sekä Forecast ja News Channelit. Kaksi viimeksi mainittua kanavaa ei vielä tässä vaiheessa vaikuta olevan käytössä.

Konsoli pitää automaattisesti kirjaa pelisessioista, ja päivittäiset pelailut on nähtävissä kalenterin kautta. Kalenteriin voi toki tehdä myös itse muistutuksia. Lisäksi laitteessa on yksinkertainen sähköpostiohjelma, jonka avulla voi lähettää postia joko muille Wii:n käyttäjille (jokaisella Wii:llä on oma w123123123123123@wii.com -muotoinen osoitteensa, johon voi lähettää sähköpostia) tai normaaliin sähköpostitiliin. Roskapostin ehkäisemiseksi molempien osapuolten tulee ensin hyväksyä viestien välittäminen, ennen kuin postit alkavat kulkemaan.

Peleistä kokemuksia on vasta Wii Playstä, joka on tarkoitettu lähinnä ohjaimen käytön harjoittelemiseen. Pelit ovat kyllä varsin hauskoja, mutteivät varmaankaan kovin pitkäikäisiä.


Kuva 1. Laatikko


Kuva 2. Laatikko


Kuva 3. Laation sisältö


Kuva 4. Siististi pakattu konsoli


Kuva 5. Etualalla Wii Remoten tunnistinsauva (Sensor Bar), joka sijoitetaan television keskilinjan tasalle. Sen yläpuolella laitteen virtalähde ja AV-kaapeli. Kuvan etualalla sijaitsee myös Nunchuck-ohjain ja Wii Remote -ohjain. Laitteen mukana tulee paristot ohjainta varten. Lisäksi mukana tulee Wii Sports -peli, kattavat suomenkieliset käyttöoppaat sekä tietysti itse konsoli ja konsoliteline.


Kuva 6. Konsoli etuviistosta


Kuva 6. Konsoli etuviistosta


Kuva 7. Gamecube-ohjainportit ja muistikorttipaikat on piilotettu luukkujen alle


Kuva 8. Myös SD-muistikorttipaikka ja ohjaimen synkronointinäppäin on luukun takana


Kuva 9. Takana ei hirveästi portteja ole. Virtaliittimen lisäksi takana on AV-portti, kaksi USB-porttia ja portti Sensor Barin liittimelle.


Kuva 10. Konsolit rivissä. Vasemmalta oikealle: Nintendo Wii, Nintendo Gamecube, Sony PlayStation 2, Microsoft Xbox ja Microsoft Xbox 360


Kuva 11. Konsolit pinossa


Kuva 12. Konsolit pinossa


Kuva 13. Konsolit pinossa


Kuva 14. Konsolit pinossa

Lisätietoa Wii-konsolista löydät Nintendon sivuilta.

Aiheet Pelikonsolit
Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

18.12.2006 16:11

Tuosta määrästä vielä. Minun tietojeni mukaan suomeen tulee vain 2000 kappaletta eikä enempää. Tosin myöhemmin ensivuoden puolella lisää. Tiedot peräisin maahantuojilta.

28.12.2006 16:24

Kokoluokka on ainakin oikea, jos ei muuta. Olisi myös kiva nähdä millaista "mekkalaa" pitää. Olen kuullut että olisi hiljainen, mutta mitään tarkkoja desbelejä en ole nähnyt.

btw. Tällaisia "reviewejä" olisi varmaan tilaa tulla afterdawniin laajemminkin :)

38.12.2006 16:34

Jos itse tulisi konsoli ostettua niin ostaisin ehdottomasti wiin. Pelit tuppaavat nykyään olemaan liikaa kuorrotetta ilman sisältöä ja wiin ohjaimella pelaaminen kuullostaa varsin hauskalta mitä olen netistä lukenut käyttäjien kommentteja.

48.12.2006 17:26

Onkohan toi Wii ihan asiallinen konsoli?

58.12.2006 17:54

Mun kaveri kävi napsimassa itellee tollasen tänää... Sai sopivasti kun tällä viikolla oli koulun työharjottelua, ni se oli prismassa ja sopi et tulee ennen ku ovet aukee hakee sen.. oli kuulemma sillon ku ovet aukastii ni porukka vähän juossu innoissaa ja huutanu "missä on wii!"

68.12.2006 20:12

Oi oi.. Nyt se on täällä, mutta mutta, ennakkotilauksen huono puoli, saan konsolin vasta oletettavasti ensi viikon alkupuolella, että nyt ei pääse viikonloppua pelaamaan ;)

79.12.2006 7:18

Asiallinen review, mutta hinnasta/tarkemmista teknisistä tiedoista olisi kaivannut enemmän tietoa. Mutta löytyyhän noita muualtakin. Kuvia kiitettävästi, ne havainnollisti huomattavasti Wii:n pientä kokoa. Joo, ja lisää tämäntapaisia artikkeleita AfterDawniin!

89.12.2006 7:27

tuo on ehkäpä mielestäni xbox 360:n jälkeen hienoin, mutta pitää antaa plussaa tusota pineestä koosta, ja liitännistä siis siitä että ne on piiöotettu hienosti.

99.12.2006 8:42

Eikä Wiin virtalähdekään loppujen lopuksi kovinkaan iso ole. Vielä kun sitä vertaa X360:n virtalähteeseen.

109.12.2006 9:16

Lainaus:

Tuosta määrästä vielä. Minun tietojeni mukaan suomeen tulee vain 2000 kappaletta eikä enempää. Tosin myöhemmin ensivuoden puolella lisää. Tiedot peräisin maahantuojilta.
Läheltä liippaa. Jenkkeihin tuli reilu puoli miljoonaa wii:tä, samoin kuin Japaniin. Eurooppaan tuli 50000 kappaletta.

1110.12.2006 12:52

Mutta muistakaa se Wiin hauska puoli...
http://www.wiihaveaproblem.com

1210.12.2006 15:07

Grafiikka jää kyllä aika reilusti kilpailijoihinsa nähden :/

1310.12.2006 15:56

"
oli kuulemma sillon ku ovet aukastii ni porukka vähän juossu innoissaa ja huutanu "missä on wii!"
"

Cartmankin käveli oven ulkopuolella eikä jaksanut odotella, mutta ilmeisesti nämä jaksoivat :)
Vaan on ne ihmiset melkein suoraan south parkista =P Toivottavasti ei ihmisiä wii:n takia tallottu ja poljettu :)

1410.12.2006 18:48

Vähän haluttaa toi Wii...

1512.12.2006 13:18

En saanutkaan vielä omaa wiitä :(
Ennakkotilaus lähti discshoppiin 26.10 eilen tuli ilmoitus että kaikki konsolit on mennyt ja ei riittänyt minulle asti. Kiitos vain siitä kun ilmoittivat monta päivää julkaisun jälkeen niin en ehdi mistään kaupasta enää hakea, muuten olisin hakenut perjantaiaamuna omani jos olisivat etukäteen vaivautuneet ilmoittamaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Hintavertailun suosituimmat

Tuoreimmat uutiset

Mielipide: Kyllä, Google pitäisi jakaa kahtia Mielipide: Kyllä, Google pitäisi jakaa kahtia (27.11.2014 18:26)
Google aiotaan EU:n toimesta jakaa kahtia ja siihen löytyvät myös selkeät perusteet. Googlella on hallussaan de facto -monopoli hakukoneissa ja kaikki tietävät tämän. Seikalla, että kuka tahansa ....
8 kommenttia
64-bittinen Samsung löytyi suorituskykytuloksista 64-bittinen Samsung löytyi suorituskykytuloksista (27.11.2014 17:11)
Samsungin suuret julkistukset on tälle vuodelle pitkälti tehty, mutta tulossa on todennäköisesti 2015 alusta jälleen paljon uusia laitteita – joskaan ei niin paljon kuin aiemmin. Yksi tulevista ....
Jolla Tabletille tavoitellaan uusia ominaisuuksia – 3G, jaettu näyttö ja parempi muistikorttituki Jolla Tabletille tavoitellaan uusia ominaisuuksia – 3G, jaettu näyttö ja parempi muistikorttituki (27.11.2014 16:55)
Jolla hakee parhaillaan Sailfish-tabletilleen rahoitusta Indiegogo-joukkorahoituspalvelun kautta. Alkuperäinen 380 000 dollarin tavoite saavutettiin muutamassa tunnissa, minkä jälkeen ennakkomyynnin ....
Parlamentti äänesti: Google tulee jakaa kahtia Parlamentti äänesti: Google tulee jakaa kahtia (27.11.2014 16:05)
Euroopan parlamentti vaatii tänään hyväksytyssä päätöslauselmassa EU:n jäsenmaita ja komissiota poistamaan digitaalisten sisämarkkinoiden kasvun esteitä. Käytännössä parlamentti vaatii komissiota ....
3 kommenttia
Suomalaisyrityksen sykemittaria tukevat rintaliivit myyntiin Victoria's Secretille Suomalaisyrityksen sykemittaria tukevat rintaliivit myyntiin Victoria's Secretille (27.11.2014 15:04)
Maailman suurimpiin lukeutuva ja erityisesti Yhdysvaltojen markkinoita dominoiva alusvaateketju toi myyntiin rintaliivit, jotka helpottavat sykkeen mittaamista urheilusuorituksiesi aikana. ....

Uutisarkisto