*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Applen iPhone-huhuille lisäpontta

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 4.12.2006 18:40 Kommentteja (6)

Applen iPhone-huhuille lisäpontta Applen lupailemaa iPhone-musiikkipuhelinta on odoteltu markkinoille jo pieni ikuisuus. Yhtiön oma tiedotus on ollut tuttuun tapaan olematonta, ja netissä on liikkunut mitä villeimpiä huhuja puhelimen ominaisuuksista. Nyt huhut nosti avain uudelle tasolle Digg-palvelun perustaja Kevin Rose, joka "vuoti" sisäpiirin tietoa tulevan laiteihmeen ominaisuuksista.
Diggnation-podcastin jaksossa 74 (katso esim. täältä) Rose kertoo (ainakin näennäisen) hermostuneen oloisesti tulevan iPhone-puhelimen ominaisuuksista. Hänen mukaansa puhelin tulee olemaan erittäin pienikokoinen ja tukee ainakin GSM- ja CDMA-verkkoja.

Mielenkiintoisesti laitteessa on kaksi akkua, yksi MP3-soitinta ja toinen puhelinta varten. Tekstiviestejä ja muuta kirjoittelua varten mukana on esiinliukuva näppäimistö, lisäksi mukana on ulkopuolelle jäävä kosketusnäyttö.

Mikäli Rosen puheet pitävät paikkansa, on laite hinnoiteltu yllättävän edullisesti. Neljän gigabitin muistilla varustetun version hinta on hänen mukaansa noin 249 dollaria ja 8 gigan version hinta 449 dollaria. Esimerkiksi 4 Gb:n iPod Nano maksaa vain 50 dollaria vähemmän kuin mitä vastaava iPhone tulisi maksamaan.

Huhuille antaa jonkin verran lisäuskottavuutta se, että Apple on juuri jättänyt kasan patenttihakemuksia puhelimeensa liittyen. Ilmeisesti osa patenteista liittyi myös iPodin tapaisen laitteen kosketusnäyttöominaisuuksiin.

Applen odotetaan julkaisevan iPhone-puhelimensa mahdollisesti jo tammikuussa 2007 pidettävillä MacWorld-messuilla San Franciscossa.

Lähteet:
CNET News.com
Ars Technica
Tietoviikko

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

14.12.2006 18:47

Mielenkiinnolla odottelen...mutta onko kukaan tietoinen onko motorola ja foxcon mukana? Kun jossakin vaiheessa oli huhu että foxcon valmistaisi komponentit ja motorola toisi puhelin puolen ja aplle musiikki/media puolen.

25.12.2006 7:09

Käsittääkseni Foxconn valmistaa/kasaa puhelimen. Motorolasta en tiedä mitään.

Kaitpa tuo 8GB malli suht edellunen on, verattuna Nokian N91 8GB:en.

35.12.2006 8:44

Lainaus:
Neljän gigabitin muistilla varustetun version hinta on hänen mukaansa noin 249 dollaria ja 8 gigan version hinta 449 dollaria.

Tuo gigabitti taitanee tarkoittaa 4 gigatavua vaiko, 4 gigabittiähän olisi vain 0,5 gigatavua ja 8 gigabittiä 1 gigatavu?

No kuitenkin olettaen kokojen olevan 4 ja 8 gigatavua, niin on tuossa kyllä melkoinen hintaero. Itse tuskin laittaisin sitä paria sataa euroa lisää tallennustilan tuplaukseen.

45.12.2006 11:21

joo GB:t on kyseessä.

55.12.2006 11:49

Outoa, jos tuo olisi hinnoittelu malli, koska kun Nanoja katsoo, ei 2Gt->8Gt hinta ero ole kuin satasen (muistaakseni). En jaksa uskoa, että tässä se muisti olisi sen kalliimpaa. Softa ja materiaaliset kulut ovat varmasti suuremmat.

67.12.2006 11:26

Tuohon hinnoittelumalliin itsekin kiinnitin huomiota uutisessa. Aika erikoista, että tuplaamalla muisti masiinan hintakin melkein tuplaantuu. Tuossahan melkein ennemin ostaa kaksi tuollaista pienempää, kuin yhden isomman. Tietty jos se on ihan sairaan pieni vimputin ja se isommalla muistilla varustettu on ängetty täsmälleen samaan kokoon, niin ehkä siinä sitten tarvitaan jotain erikoismuistia, joka maksaa tynnyreittäin hunajaa, mutta vaikea uskoa sitäkään..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jääkö Essential-puhelin sittenkin pelkäksi paperijulkaisuksi? Johtajat katoavat yhtiöstä Jääkö Essential-puhelin sittenkin pelkäksi paperijulkaisuksi? Johtajat katoavat yhtiöstä (28.7.2017 11:05)
Androidin perustaneella Andy Rubinilla tuntuisi olevan täysi työ pitää uuden Essential-kasvuyrityksen rivit kunnossa. Yhtiöstä on jo lähtenyt muutama keskeinen johtaja ja nyt Google on napannut ....
Apple ei tapa iPodia vieläkään – Kaksi mallia siivottiin pois myynnistä Apple ei tapa iPodia vieläkään – Kaksi mallia siivottiin pois myynnistä (28.7.2017 10:07)
Älypuhelimien ja suoratoistopalveluiden myötä kuluttajilla on ollut melko vähän syitä ostaa MP3-soittimia, minkä takia iPodien myyntikin on kuihtunut vuosi vuodelta pienemmäksi. Applen tavoitteena ....
Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla (28.7.2017 08:31)
Tällä hetkellä näyttäisi olevan melkolailla selvää, että tekoälyssä ja neuroverkoissa on laskennan tulevaisuus. Ainakin Kiinassa aiotaan olla tällä saralla maailman ykkösiä. Rautatason ratkaisuja ....
HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat (27.7.2017 13:03)
VR-lasien yksi suurimmista kompastuskivistä on ollut vaatimus ulkopuolisille laitteille. Ne eivät ole olleet itsenäisiä koneita, vaan lähinnä lisälaitteita PC- tai konsolipelaamiseen tai vaihtoehtoisesti ....
Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta (27.7.2017 12:36)
HMD Global on kutsunut lehdistöä elokuun 16. päivänä järjestettävään tilaisuuteen. Kutsukirjeessä todetaan suoraan, että lehdistötilaisuudessa aiotaan esitellä Nokia-puhelimien seuraava "merkkipaalu". ....

Uutisarkisto