*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Zune kauppojen hyllyille Yhdysvalloissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 15.11.2006 11:11 Kommentteja (15)

Zune kauppojen hyllyille Yhdysvalloissa Microsoftin Zune-mediasoitin on tullut myyntiin Yhdysvalloissa. Soitin ei ole kuitenkaan aiheuttanut mitään ostoryntäystä vaan myynti on ollut vaisua. Analyytikkojen ja kriitikoiden mukaan soitin ei ole mitenkään erityinen iPodiin verrattuna. Kritiikkiä ovat saaneet soittimen suurehko koko ja Windows Media Player 11:sta perustuva Zune Marketplace -musiikkikauppa, joka on ainakin toistaiseksi ollut hankalampi käyttää kuin Applen iTunes-kauppa. Positiiviseksi asiaksi on mainittu soittimen suuri näyttö ja WLAN:in avulla tapahtuva musiikin ja kuvien siirtäminen toisiin Zune-soittimiin sekä FM-radio.
Myös Microsoftin Bill Gates oli esittelemässä Zunea Seattlessa pidetyssä julkaisutilaisuudessa yhdessä Secret Machines yhtyeen kanssa. Gates tähdensi ettei Zunen elinkaari pääty sen julkaisuun. "Zunen voi tulevaisuudessa liittää muihinkin laitteisiin kuin PC:hen tai Xbox 360:en. Paljon on vielä tulossa." sanoi Gates. Aikaisemmin Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer kommentoi Microsoftin ja Applen tulevaa kilpailua markkinoilla. "Me voimme päihittää heidät. Markkinoilla tulee olemaan kaksi suurta kilpailijaa, me ja Apple. Me olemme Daavid ja Apple on Goljat."

Ballmer sanoi myös että tulevaisuudessa soittimella pystyy myös siirtämään videoita toisiin Zune-soittimiin. Internetissä on liikkunut myös huhu matkapuhelimesta, johon olisi integroitu Zunen ominaisuudet. Ballmer ei kommentoinut asiaan lainkaan. Myös Applen on huhuttu julkaisevan ensi vuonna matkapuhelimen, jossa olisi iPodin ominaisuudet mukana. Ballmer kuitenkin totesi että on helpompi yhdistää puhelin musiikkisoittimeen. Ballmer myös sanoi että jos puhelin pistettäisiin nykyiseen Zuneen, olisi se liian iso puhelimena suurimmalle osalle asiakkaista.

Lähteet:
Sydney Morning Herald
Tietokone
Bloomberg.com
Network World

Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

115.11.2006 11:29
Hz4
Inactive

Itseeni tämä MS Zune ei ole kyllä iskenyt yhtään. Vaikka en iPodia vielä omistakkaan niin silti semmoisen aijon itselleni hommata. Jotenkin vaan iskee enemmän.

Lainaus:
Steve Ballmer kommentoi Microsoftin ja Applen tulevaa kilpailua markkinoilla. "Me voimme päihittää heidät. Markkinoilla tulee olemaan kaksi suurta kilpailijaa, me ja Apple. Me olemme Daavid ja Apple on Goljat."

Suuret on puheet, mutta ...

215.11.2006 12:00

Lainaus:
Positiiviseksi asiaksi on mainittu soittimen suuri näyttö ja WLAN:in avulla tapahtuva musiikin ja kuvien siirtäminen toisiin Zune-soittimiin sekä FM-radio.

No onkos nuo nyt sitten niin positiivisia? Suuri näyttöhän vain kasvattaa soittimen kokoa ja tuo toisiin Zune-soittimiin siirtokaan ei oikein kuulosta kovin mahtavalta. Ja radiota en ole ikinä omassa Creativessani tarvinnut, koska omat musani riittävät minulle.

315.11.2006 12:21

iPodilla on vaan niin mahtava brändi, ettei taida kivilingot riittää. :)

415.11.2006 12:40

Lainaus:
tuo toisiin Zune-soittimiin siirtokaan ei oikein kuulosta kovin mahtavalta.

Etenkin kun siirto aika on puolisen minuuttia metrinkin etäysyydeltä. Ehkä ominaisuus sopisi teini tytöille, jotka muutenkin lataavat musiikkinsa messengerin välityksellä kavereilta tai jollain Kazaan kaltaisella ohjelmalla. Kazaaseen verrattuna Zunehan on jo todella nopea. ;D Toisaalta näillä teini tytöillä on yleensä pienet ja "söpöt" flash muisti soittimet, että se siitäkin teoriasta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.11.2006 @ 12:43

515.11.2006 13:07

Lainaus:
iPodilla on vaan niin mahtava brändi, ettei taida kivilingot riittää. :)
Varmasti, mutta saa nähdä riittääkö pelkkä brändi jos markkinoille tulee paljonkin laitteita joihin Zunen saa liitettyä. Jos nämä tulevat tuotteet menestyvät voi se auttaa hyvinkin Zunen menestymistä.

615.11.2006 13:16

Mitäköhän toi wlan siirto sitten antaa siirtää. Microsoftin tuntien kaikki mitä Zuneen saa MP11:sta on DRM suojattu. DRM suojattua tavaraa voi tietysti siirtää, mutta ei toistaa ennen kuin lunastaa lisenssin.

Isompi näyttö on positiivinen asia jos meinaa videoita katella, mutta musakäytössä vie vain turhaa tilaa ja virtaa.

Tottapuhuakseni ei kyllä kumpikaan leiri houkuttele pätkääkään. Ei iPodia tai Zunea tähän kämppään.

715.11.2006 13:59

Samaa mieltä kuten LaLLi80

815.11.2006 14:00

Toi musiikinsiirto on oikeasti kökkö. Kappale pysyy vain 3 päivää laitteessa, sitten se poistuu automaattisesti. Kappaleen voi kuunnella vain kolme kertaa (sekunnin kuuntelu lasketaan kerraksi), eikä kappaletta voi siirtää koneelle.

Lisäksi aivan käsittämättömästä syystä langatonta yhteyttä ei voi käyttää musiikin synkronoimiseen tietokoneen kanssa.

Thanks, but no thanks.

915.11.2006 14:55

Joo on toi Zune kyl aika epäkäytännöllinen.

1015.11.2006 16:25

Se on justiinsa sellainen kuin mikkisoftalta saattoi odottaa. Toisin sanoen sisältää älyttömiä käytön rajoituksia. Tokko kummoisesti menestyy.

1115.11.2006 18:48

Creative Zen Touch 20Gt <3

Creative > Apple >> M$, näin se vain on. Ei kukaan mistään mitään tajuava mene tuhlaamaan rahojaan Zunen kaltaiseen naurettavuuteen, jos nuo Haiskun tiedot pitävät paikkansa.

1216.11.2006 9:31

Lainaus:
Toi musiikinsiirto on oikeasti kökkö. Kappale pysyy vain 3 päivää laitteessa, sitten se poistuu automaattisesti. Kappaleen voi kuunnella vain kolme kertaa (sekunnin kuuntelu lasketaan kerraksi), eikä kappaletta voi siirtää koneelle.

Eih, toihan on ihan karmeeta. :(

1317.11.2006 16:37

Lainaus:
Microsoftin tuntien kaikki mitä Zuneen saa MP11:sta on DRM suojattu.
Juuri näin. Eli Zune siis oikeasti pistää jokaiseen sisäänsä ladattuun biisiin DRM suojauksen. Eli vaikka mikseristä ilmaiseksi lataisit jotain, tulee siihenkin kopio suojaus.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.11.2006 @ 16:44

1418.11.2006 14:35
ArvoPahvi
Inactive

Kelvoton laite. Lataat zuneen itse rippaamiasi mp3-filejä ja se suojaa nekin. Sucks.

1518.11.2006 18:03
Altsi84
Inactive

Itse kävin hakemassa oman Zuneni kaupasta eilen ja yhtään ei kaduta. Vaikuttaa todella hyvältä laitteelta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä (19.1.2017 21:23)
Samsungin tulevien Galaxy S8 -huippumallien ominaisuuksista on puhuttu julkistuksen lähestyessä enevissä määrin, mutta iso osa huhuilusta on keskittynyt mm. näyttöön ja muihin hardisominaisuuksiin. ....
Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina (19.1.2017 20:19)
Useimmat suomalaisista muistavat varmasti menneiden vuosien Lumia-älypuhelimista erityisesti hurjalla kameralla varustetun Lumia 1020 -mallin. Nokian 808 PureView'n hirviömäisellä 41 megapikselin ....
Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX (19.1.2017 20:08)
Edellinen Roccatilta testissä ollut pelinäppäimistö oli Ryos MK FX, joka muistutti ulkomuodoltaan lähinnä scifi-sarjojen avaruusaluksen hallintakonsolia. Suora FX tähtää toiseen ääripäähän, ....
Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista (19.1.2017 19:07)
Galaxy S8:n vuotokuvia on levinnyt viimeisten viikkojen aikana verkossa runsaanlaisesti, mutta tässä vaiheessa yhtäkään kuvaa ei ole pidetty kovinkaan suurella varmuudella aitona laitteena – ....
Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi (19.1.2017 18:36)
Museoviraston on julkaissut digitoimansa yli 100 000 kuvaa kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -linsessillä, joten niitä voi käyttää vapaasti missä tarkoituksessa ....
1 kommentti

Uutisarkisto