*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

LimeWire filtteröi Adoben tuotteet pois

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.11.2006 14:14 Kommentteja (8)

LimeWire filtteröi Adoben tuotteet pois LimeWire P2P-ohjelmaa tekevä Lime Wire LLC aloittaa sensuroimaan Adoben ohjelmia koskevia hakuja ohjelmassaan. Acrobat, Photoshop ja After Effects hakusanat tuottavat tulevaisuudessa vähemmän hakutuloksia luvattomiin kopioihin Adoben ohjelmista. Toimenpiteen tarkoitus on parantaa ohjelman laillisuutta ja suojata käyttäjiä haittaohjelmilta, viruksilta ja oikeusjutuilta.
Toimenpide ei kuitenkaan ole toistaiseksi automaattinen vaan käyttäjän pitää itse LimeWireä asentaessa valita että hän haluaa käyttää sisällönsuodatusta. Tulevaisuudessa asia voi muuttua ja ohjelmistoyhtiöt saattavat maksaa siitä ettei heidän ohjelmiensa luvattomia kopioita löydy P2P-verkoista kovin helposti.

Tämä ei ole ainoa asia LimeWiressä joka kertoo tulevista muutoksista. Aikaisemmin ohjelmaan lisättiin popup-ikkuna, joka huomautti käyttäjälle ettei tällä ole lisenssiä ladata kyseistä tiedostoa tai musiikkikappaletta ja kysyi haluaako käyttäjä varmasti ladata tiedoston.

Muutokset saattavat kieliä siitä ettei Lime Wire LLC:n usko voittoihin käynnissä olevissa oikeusjutuissa ole kovin suuri ja muutoksilla koitetaan parantaa palvelun laillisuutta ja näin mahdollisesti sopia oikeusjutut oikeuden ulkopuolella tai ainakin laskea mahdollisia korvaussummia.

Lähteet:
Torrentfreak
LimeWire

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

112.11.2006 14:19

Ketähän tuo varoitus mahtaa liikuttaa?

212.11.2006 14:19

mitähän limeWirellä voi ladata sen jälkeen jos pystyy pelkkää laillistä kamaa ladattu?

312.11.2006 14:44

Kuulostaa vähän samanlaiselta hommalta kuin se, että röökiaskien kylkeen lätkäistiin laput:"Rökning kan döda!!!". En usko kenenkään oikeasti lopettaneen tupakointiaan niiden takia. Varmaan näillä varoituksilla on yhtä tehokkaat vaikutukset.

Tietysti voi olla, että eri tekijänoikeuksien haltijat pakottavat vahingonkorvauksilla uhaten Limen pistämään nuo filtterit pakollisiksi. Sellaisiksi ettei käyttäjä voi niitä kiertää. Sen jälkeen Limen ei tietysti olisi enää mitään järkeä ohjelmaansa tehdä, kun ei sitä kukaan käyttäisi. Ja siitäkös RIAA ja kumppanit vasta innoissaan olisivat.

412.11.2006 15:53

On tämä kuitenkin selkeästi parempi suunta, kuin, että yritetään oikeusteitse kaataa ohjelmistot ja niiden käyttäjät.

512.11.2006 19:17

Tämä ei nyt ihan suoraan liity asiaan, mutta en ymmärrä, että miten joku voi sulkea p2p-ohjelman toimintaa? Siis miten voi estää sen toiminnan?

612.11.2006 20:01

Lainaus:
Tulevaisuudessa asia voi muuttua ja ohjelmistoyhtiöt saattavat maksaa siitä ettei heidän ohjelmiensa luvattomia kopioita löydy P2P-verkoista kovin helposti.

Näinkö se menee? Jos ei pahalla, niin sitten hyvällä.. Jaa..

Sebu92:Käsittääkseni ohjelman kehitys vaan loppuu, jolloin pikkuhiljaa ohjelmaa kuihtuu pois.

713.11.2006 10:47

Hyvää kehitystä! Kunhan vain alkaisi toimimaan kunnolla ja pistäisi piraatin miettimään, milloin lataa laillista ja milloin vähemmän laillista tavaraa. Tällaisilla filttereille tulee helposti ongelmaksi suodatuksen laajuus: laillinenkin tavara suodatetaan joissain tilanteissa ja tämähän on todella haitallista avoimelle tiedonkululle.

Ideaalisesti toimiessaan clientti ilmoittaisi, milloin tiedosto on laillinen ja milloin ei, mutta toiminto tuskin tulee koskaan teknisesti mahdolliseksi. Ja kyllä laillistakin tavaraa p2p-verkoista haetaan!

823.12.2006 14:37
henkettu
Inactive

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.11.2007 @ 17:55

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung vihjasi – Täysin uusi tuote on kehitteillä ja julkaistaan pian Samsung vihjasi – Täysin uusi tuote on kehitteillä ja julkaistaan pian (24.8.2017 12:38)
Samsung kehittää parhaillaan omaa älykaiutinta, joka toimisi älykodin keskushubina ottaen vastaan käyttäjän antamia puhekomentoja ja suorittamalla niitä tai lähettämällä käskyjä eteenpäin. Tuote ....
Nintendon käsikonsolista tulossa SNES-teemainen retroversio Nintendon käsikonsolista tulossa SNES-teemainen retroversio (24.8.2017 11:39)
Nintendo on esitellyt uudesta 3DS XL -käsikonsolista Super Nintendo -teemaisen version. Legendaarisen retropelikonsolin perinnettä ylistävä käsikonsoli tulee myyntiin Euroopassa lokakuun puolivälissä. ....
Pirate Bayn perustajat määrättiin Suomessa maksamaan yli 400 000 euron edestä korvauksia Pirate Bayn perustajat määrättiin Suomessa maksamaan yli 400 000 euron edestä korvauksia (24.8.2017 09:49)
Helsingin käräjäoikeus on kieltänyt uhkasakon uhalla The Pirate Bayn kahta perustajaa jatkamasta luvatonta tiedostojenjakamista. Tuomio annettiin elokuun 23. päivänä yksipuolisena, sillä käräjäoikeus ....
1 kommentti
Uusi Galaxy Note8 ei toimi vanhoissa Gear VR -laseissa – Samsung esitteli taas uuden Uusi Galaxy Note8 ei toimi vanhoissa Gear VR -laseissa – Samsung esitteli taas uuden (24.8.2017 09:36)
Menneiden vuosien aikana ainakin yksi asia on tullut selväksi Samsungin tuotelanseerauksista: Gear VR -katselulaseja ei kannata ostaa ajatellen, että kyseinen malli olisi kovin pitkäikäinen. ....
Videoesittely – Samsung Galaxy Note 8:n tärkeimmät ominaisuudet Videoesittely – Samsung Galaxy Note 8:n tärkeimmät ominaisuudet (23.8.2017 18:57)
Samsungin hetki sitten esittelemä Galaxy Note8 -älypuhelin tulee Suomessa myyntiin syyskuun 15. päivänä ja se maksaa rapsakat 1029 euroa. Note 8:n tarkemmat tekniset tiedot löytyvät edellä ....

Uutisarkisto