*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Universal saa rahaa myydyistä Zuneista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.11.2006 20:33 Kommentteja (13)

Universal saa rahaa myydyistä Zuneista Microsoftin Zune-mediasoitin hetkauttaa markkinoita myös muillakin tavoilla kuin uusilla WLAN- ja DRM-ominaisuuksilla. Microsoft maksaa Universal Music Groupille rahaa jokaisesta myydystä Zunesta. Tarkkaa summaa ei ole julkaistu, mutta huhujen mukaan kyseessä on kiinteä summa, joka on joidenkin arvioiden mukaan noin dollari per myyty soitin.
Tämän on ensimmäinen kerta kun mediajätit pääsevät käsiksi mediasoitinten tuottamaan rahavirtaan. Joidenkin mielestä päätös on suora hyökkäys Applen iPod-mediasoitinten monopolia vastaan. Toistaiseksi kun levy-yhtiöt ja elokuvastudiot saavat rahaa vain iTunesin kautta myytyjen tuotteiden avulla ja iPodin tuottamat voitot menevät suoraan Applen kassaan.

"Haluamme olla mukana kaikessa liiketoiminnassa, joka rakentuu musiikin päälle" sanoi Universal Musicin toimitusjohtaja Doug Morris. Applen suuri markkinaosuus on kuitenkin aikaisemmin pitänyt ohjat Applella ja Morris kehuukin Steve Jobsia. "Aloitimme yhteistyön Steven kanssa iPodin julkaisun aikoihin ja yhteistyö on sujunut loistavasti ja Steve on saanut paljon hyvää aikaan musiikkiteollisuudelle" sanoi Morris. Asia voi kuitenkin muuttua hyvinkin pian. "Meillä on tällä hetkellä sopimus, mutta kun se loppuu olen varma että tulemme neuvottelemaan asiasta" sanoi Morris.

Morris sanookin että tästä saattaa tulla ennakkotapaus koko alalle, jolloin esim. matkapuhelinvalmistajat saattaisivat maksaa osan myytyjen puhelinten hinnasta mediajäteille. Microsoftin edustajan mukaan kyseessä ei ole uusi idea. "Asiasta on puhuttu aikaisemminkin, ideaa on herätelty eloon jo pidemmän aikaa" sanoi Microsoftin Chris Stephenson. "Olemme miettineet tämän ratkaisun taloudellisia vaikutuksia alusta alkaen" jatkaa Stephenson. Tämä maksu voisi teoriassa korvata kasettimaksun niissä maissa, joissa se ei ole käytössä. Maissa joissa kasettimaksua maksetaan, toisi tämä jälleen kuluttajan kukkarolle keveyttä, kun kuluttajan täytyisi maksaa jälleen hyvitysmaksua tuotteesta, jonka hän jo omistaa.

Itse Zune julkaistaan Yhdysvalloissa ensi viikolla.

Lähteet:
Reuters
ITviikko

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

110.11.2006 1:27

Ei ahneudella näytä olevan rahoja.

210.11.2006 2:01

Eipä näytä, tai sitten maksaa siksi ettei tule ns riita kuten applen kanssa on ollut.

310.11.2006 5:01

Ja tämänkin ahneuden maksaa loppujen lopuksi kuluttaja ja tuotteen käyttäjä. Voi voi sentään...

410.11.2006 5:32

Ja sitten joku vielä ihan oikeasti ihmettelee kun porukka on suuria mediajättejä vastaan ja warettavat musiikkinsa ja leffansa. Lähinnä itse säälin ihmisiä jotka ovat tuossa oravanpyörässä että " totta kai tuo on oikein" Niin kenen kannalta oikein, ei todellakaan ainakaan kuluttajan joka joutuu maksamaan joka asiasta johon on vaan kytkettynä musiikki tai elokuva, tuplamaksut noille ah niin suurille mediamoguleille jotka syytävät markkinoille lähinnä 90% p*skaa ihan musiikki ja elokuva formaattina. Taitaa olla sen verran rumaa katseltavaa etteivät kehtaa enään sinne kuuluisaan peiliinkään katsoa ;))

510.11.2006 9:51

Ei se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa

610.11.2006 10:15

Lainaus:
Universal saa rahaa myydyistä Zuneista
Niin miksi? Taisi mennä minulta ohi silmien.

710.11.2006 11:05

Joku waremaksu kyseessä? Ostat Zunen ja saat warettaa Universalin musaa minkä kerkeät, kun hyvitys maksettu jo laitteen hinnassa?

810.11.2006 21:06

Lainaus:
Lainaus:Universal saa rahaa myydyistä Zuneista

Niin miksi? Taisi mennä minulta ohi silmien.
Ihan samaa mietin, miksi?

911.11.2006 11:20

Lainaus:
Tämä maksu voisi teoriassa korvata kasettimaksun niissä maissa, joissa se ei ole käytössä. Maissa joissa kasettimaksua maksetaan, toisi tämä jälleen kuluttajan kukkarolle keveyttä, kun kuluttajan täytyisi maksaa jälleen hyvitysmaksua tuotteesta, jonka hän jo omistaa.

1014.11.2006 8:58

Universalin levy-yhtiöpomo:
"Musiikkisoittimet ovat varastetun musiikin varastoja"

Microsoft suostui viime viikolla kovan väännön jälkeen maksamaan osan Zune-laitteensa myyntituotoista levy-yhtiöiden kanssa. Asian ratkaisi levy-yhtiö Universalin kanta: Universal kieltäytyi lisensoimasta musiikkiaan Zune-laitteille, ellei yhtiö saisi siivua laitteen myyntihinnasta.

"Nämä laitteet ovat vain varastetun musiikin varastoja ja kaikki tietävät sen. On maksun aika", Universal Music Groupin toimitusjohtaja Doug Morris perusteli yhtiön kantaa Billboard-lehdelle.

Billboardin mukaan UMG saa jokaisesta noin 250 dollarin hinnalla myytävästä Zune-laitteesta noin yhden dollarin. Microsoft neuvottelee myös muiden levy-yhtiöiden kanssa samanlaisista tulonjakomalleista. Universalin taas kerrotaan yrittävän neuvotella vastaavaa sopimusta Ipod-laitteita valmistavan Applen kanssa.

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=28763

1116.11.2006 9:36

Lainaus:
Joku waremaksu kyseessä? Ostat Zunen ja saat warettaa Universalin musaa minkä kerkeät, kun hyvitys maksettu jo laitteen hinnassa?

Jotain tuonne päin se varmaan on. Kyllä ne siellä Universalilla on melkoisia järjenjättiläisiä, kun nyt jotkut maksaakin sitten enemmän.

1216.11.2006 10:00

Taas yrittää olla ovelia...
Laite maksaa 249.99$ ja sen valmistus alle puolet tuosta...
Jotenka en yhtään ihmettele...


Broken leg maybe makes me slow, but it doesnt mean that I couldnt kill you

1316.11.2006 15:24

Tuskin maksaa 50.ntä taalaa kun on jossain malesian liukuhihnan päässä.
Jos nuo ovat kehitelleet tietokoneita kehitysmaihin, alle kahdensadan taalan (rajoitetuin ominaisuuksin).

Sinänsä uutinen aika mielenkiintoista asiaa, paljonhan Universal antaa taalasta artisteille.

Alkaa olla verotuksen meinikiä, verotetaan vempaimia niissä käytettävää materiaalia kaikkea mitä nytkin verojen mietiskelijät keksivät.
Kohta jossain joku iso media firma varmaan puhuttaa itseltään verot pois kokonaan, waretuksesta (piratismistä ynm.) aiheutuneiden tappioiden vuoksi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Video: Näin uskomaton on Teslan täysin automaatinen ajomoodi Video: Näin uskomaton on Teslan täysin automaatinen ajomoodi (20.10.2016 21:26)
Tesla on pikku hiljaa lisännyt omien automalliensa autonomista toimintaa päivityksillä. Riippuen mallien kamerapaketeista jatkossa jo nyt myynnissä olevat Teslat voivat ajaa alusta loppuun täysin ....
Ensimmäinen traileri tulevasta Wolverine-saagan eeppisestä päätöselokuvasta Ensimmäinen traileri tulevasta Wolverine-saagan eeppisestä päätöselokuvasta (20.10.2016 21:01)
20th Century Fox on julkaissut uuden trailerin, joka esittelee yhden Marvelin suosituimman supersankarin viimeisiä otteita. Elokuva, joka kantaa yksinkertaisesti nimeä Logan, on Wolverine-trilogian ....
Kameroista tunnettu Kodak julkisti retrohenkisen Ektra-älypuhelimen Kameroista tunnettu Kodak julkisti retrohenkisen Ektra-älypuhelimen (20.10.2016 18:59)
Kodak on tänään kertonut tuovansa markkinoille uuden Android-käyttöjärjestelmällä varustetun Ektra-älypuhelimen. Älypuhelin tekee nimellään ja ulkomuodollaan kunniaa Kodakin 1941 Ektra -kameralle. ....
CCleanerin kykyä puhdistaa Edge- ja Firefox-selaimia parannettiin CCleanerin kykyä puhdistaa Edge- ja Firefox-selaimia parannettiin (20.10.2016 18:24)
Suosittua CCleaner-sovellusta kehittävä Piriform on julkaissut puhdistussovellukselle uuden päivityksen. Piriform päivittää CCleaneria kuukausittain. Tämänkertainen päivitys tuo parannuksia ....
Kotimaisen Seriouslyn 50 miljoonaa latausta kerännyt hittipeli sai jatko-osan Kotimaisen Seriouslyn 50 miljoonaa latausta kerännyt hittipeli sai jatko-osan (20.10.2016 17:15)
Helsinkiläinen Seriously on julkaissut Best Fiends Forever -pelin maailmanlaajuisesti Androidille ja iOS:lle. Peli on jatkoa paljon suosiota keränneelle Best Fiends -ötökkäpelille. Alkuperäinen ....

Uutisarkisto