*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

HD DVD- ja DVD-leffat samalle kiekolle

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 12.9.2006 15:14 Kommentteja (10)

HD DVD- ja DVD-leffat samalle kiekolle Toshiba ja Memory-Tech esittelivät eilen uuden DVD -hybridilevyn, joka yhdistää uudella tavalla DVD- ja HD DVD -levyt samaan pakettiin. Aiemmista ratkaisuista poiketen levyuutukainen on yksipuolinen ja tieto tallennetaan kolmeen datakerrokseen, joista yksi on varattu HD DVD -sisällölle, toinen DVD-sisällölle ja kolmas voidaan valita käytettäväksi kumpaan tahansa formaattiin.
Kolmikerroksisuuden ansiosta levyä voi käyttää joko 4,7 gigan DVD-levynä ja 30 gigatavun HD DVD -levynä tai vaihtoehtoisesti 8,5 gigatavun DVD- ja 15 gigan HD DVD -levynä. Perinteinen DVD-soitin toistaa luonnollisesti vain DVD-sisällön, kun taas HD DVD -soitin osaa toistaa koko levyn sisällön.

Toshiba toivoo uuden levytyypin helpottavan siirtymäkautta nykyisistä DVD-soittimista HD DVD -soittimiin. Yhtiö toivoo, että elokuvayhtiöt julkaisisivat filmejään hybridilevyinä, jotta kuluttajat voisivat hankkia elokuvat vielä DVD-formaatissa, mutta jo samalla kartuttaa HD DVD -elokuvakokoelmaansa. Näin uuden soittimen hankinta olisi lopulta helppoa ja kivutonta, kun hyllystä löytyisi valmiiksi liuta HD DVD -leffoja.

Tähän asti markkinoilla on ollut DVD Twin -levyjä, joihin on mahtunut vain 4,5 gigatavua DVD- ja 15 gigatavua HD DVD -materiaalia. Lisäksi elokuvia on julkaistu HD DVD -levyillä, joissa DVD-versio on ollut levyn kääntöpuolella. Toshiban lehdistötiedotteen mukaan yhdistelmälevyillä julkaistujen elokuvien kysyntä on ylittänyt odotukset.

Toshiba ja Memory-Tech esittävät DVD:n ja HD DVD:n kehitystä ja standardeja säätävälle DVD Forumille, että uusi levy hyväksyttäisiin viralliseksi osaksi standardia.

Lähteet:
Toshiba (lehdistötiedote)
Betanews

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

112.9.2006 15:29

Nyt en ihan ymmärrä. Miksi kukaan haluaisi ostaa dvd-hd-dvd hybridilevyjä? Tuskin kukaan kuka omistaa vain dvd soittimen menee ostamaan moisia kun tavallisia dvd-leffoja saa halvemmalla ja ne ketkä sattuvat omistamaan hd-dvd soittimen varmaankin haluavat ostaa vain niitä hd-dvd leffoja, jotka luultavasti ovat myös halvempia kuin nämä hybridit.

Otsikossa on muuten typo.

212.9.2006 16:05

Syynä voi olla esim. että jos taloudessa on sekä dvd- että hd-dvd-soittimia, toidaan samalla levyllä toistaa elokuvia myös dvd-soittimissa. Voi olla kaukaa haettu, mutta täysin mahdollinen syy.

312.9.2006 16:47

Itsellä kävi myös mielessä ajatus "ostampa nyt tämän leffan hypridinä, niin joskus voin sen sitten katsoa hd-dvd soittimella ja tulevaisuudessa ostamallani terävä piirto tv:llä". Vähän kuin ostaisi nyt halvan directx 9 näyttiksen ja meinaa myöhemmin ostaa kalliin dx 10 näyttiksen. Näillä levyillä säästytään ajatukselta ostaa hyvä leffa tulevaisuudessa uudestaan.

412.9.2006 16:54

Lainaus:
Nyt en ihan ymmärrä. Miksi kukaan haluaisi ostaa dvd-hd-dvd hybridilevyjä?
Tuossa uutisessahan se vastaus, tai ainakin jotain sinne päin on;

Toshiba toivoo uuden levytyypin helpottavan siirtymäkautta nykyisistä DVD-soittimista HD DVD -soittimiin. Yhtiö toivoo, että elokuvayhtiöt julkaisisivat filmejään hybridilevyinä, jotta kuluttajat voisivat hankkia elokuvat vielä DVD-formaatissa, mutta jo samalla kartuttaa HD DVD -elokuvakokoelmaansa. Näin uuden soittimen hankinta olisi lopulta helppoa ja kivutonta, kun hyllystä löytyisi valmiiksi liuta HD DVD -leffoja.

Ymmärrän kyllä ton kysymyksesi, kyllä mäkin ostan leffani ihan DVD:nä kunnes sitten tulee ostettua HD-DVD- tai BD-soitin. Sit alan ostaa "nextgen" formaattia, vanhat leffat kelpaa ainakin mulle ihan hyvin DVD laatuisena. Ja HD-DVD-soitin toistaa DVD:t, kuten kai myös BD?

512.9.2006 17:05

@jehu80: tarkoitat kai BR

612.9.2006 18:59
Denson
Inactive

BD= Bluray Disc....

713.9.2006 0:20

Ajatus kaunis mutta ei nuo levyt kuitenkaan "soi" vanhoissa DVD-soittimissa. Reisille menee, tuskin edes koskaan näkyy kaupan hyllyssä asti. Ajatuksena yhtä järkevä kuin 20" lp-levy. Onko tarpeeksi korni vertaus?

814.9.2006 5:24
Sementti
Inactive

Toihan on aivan loistojuttu.

914.9.2006 12:48

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 00:16

1015.9.2006 7:59

Tuossa uutisen tekstissä on vähn boldit sekasin..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla (16.8.2017 22:03)
HMD Global on laajentanut Android-pohjaisten Nokia-puhelimien valikoimaa neljännellä mallilla. Uusi Nokia 8 edustaa yhtiön tuoteportfolion ylempää hintaluokkaa ja sen luvataan haastavan muut ....
Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset (16.8.2017 13:22)
MTV:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun ohjelmia voi jatkossa katsoa pääasiassa vain kirjautuneena. Muutos tuli voimaan tänään. Sisältöjen siirtoa vapaasta katselusta kirjautumisen taakse perustellaan ....
9 kommenttia
Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin (16.8.2017 12:04)
Applen WWDC-kehittäjätapahtuman jälkeen on ollut aika selvää, että seuraava iso "juttu" älypuhelinmarkkinoilla tulee olemaan laajennettua todellisuutta hyödyntävät sovellukset. Teknologian yleistymistä ....
OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna (16.8.2017 10:10)
OnePlus kaataa kylmää vettä OnePlus 3:n ja 3T:n käyttäjien päälle, sillä kiinalaismerkki ei aio julkaista uusia Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä puhelimille Android O:n jälkeen. OnePlus ....
2 kommenttia
Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista (16.8.2017 09:56)
Älypuhelimella kuvaamisesta on tullut kiinteä osa musiikkikonsertteja ja Snapchatin uuden ominaisuuden ansiosta yleisön kädessä saatetaan nähdä yhä useammin puhelimia. Snap on nimittäin esitellyt ....

Uutisarkisto