*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft esitteli Xbox 360:n ulkoista HD DVD -asemaa

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 10.8.2006 05:18 Kommentteja (10)

Microsoft esitteli Xbox 360:n ulkoista HD DVD -asemaa Microsoft esitteli Xbox 360 -konsoliinsa lisävarusteeksi tulevaa ulkoista HD DVD -asemaa DVD Forum -tapahtumassa Los Angelsissa. Laitteen hinnasta ei vielä saatu tarkempaa tietoa, mutta sen lupaillaan olevan markkinoiden edullisimpia HD DVD -asemia.
"Kaikki äänen ja videon käsittely hoidetaan Xboxin sisällä", selvensi Microsoftin Kevin Collins laitteen alhaista hintaa. Hänen mukaansa markkinatutkimukset kertovat, että suurimmalla osalla Xbox 360:n omistajista on jo teräväpiirtotelevisio kotonaan. Heille ulkoinen asema on halpa tapa päästä nauttimaan HD DVD -elokuvista.

GameIndustry.bizin mukaan Xboxin ja ulkoisen aseman tuottama kuvanlaatu on samaa tasoa kuin muiden DVD Forumissa esillä olleiden laitteiden. Microsoft perustelee ulkoista asemaa sillä, että he haluavat antaa kuluttajalle mahdollisuuden valita.

Microsoftin kanssa konsolimarkkinoista taisteleva Sony tuo oman PlayStation 3 -konsolinsa markkinoille marraskuussa. Sony on valinnut eri linjan kuin Microsoft, ja PlayStation-uutuudessa tulee olemaan sisäinen Blu-ray-asema. Blu-ray taas on HD DVD:n kanssa kilpaileva levyformaatti.

Xbox 360:n ulkoisen HD DVD -aseman uskotaan tulevan myyntiin joulumarkkinoille, joten tarkempia hinta- ja ominaisuustietoja on varmasti luvassa pian lisää. Kuvia laitteesta on nähtävissä täällä.

Lähteet:
News.com
GameIndustry.biz

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

110.8.2006 5:27

360 Boxikin on jo iso, mutta siihen vielä tommonen pikku tehdas päälle niin jeejee!

210.8.2006 5:50

Laitetelineessä olisi juuri sopiva paikka tuolle, joten jos hinta on kohdallaan niin pitää harkita oikeasti.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.8.2006 @ 05:50

310.8.2006 8:18

Yllätävän paksu on tuo asema, muuten muotoilu sopii ainakin allekirjoittaneen silmään. Hinta todellakin määrää, löytyykö laite allekirjoittaneen olohuoneesta ensi jouluna. Sen (laite löytyy) varaan on meikäläisen kotiteatteria rakennettu.

410.8.2006 8:38

Hirvittävän kokonen laitos....mut kai se pakko on ostaa JOS ne pelit alkaa tuleen hd-dvd:inä?

510.8.2006 11:15

Quote:
pakko on ostaa JOS ne pelit alkaa tuleen hd-dvd:inä?
Microsoft:han on sanonut, ettei pelejä tultaisi koskaanjulkaisemaan HD-DVDllä, mutta saas nähä. Jos asemat myy hyvin ja pelitalot painostavat vaihtamaan formaattia, niin mikäs Microsoftia pidättelisi.

610.8.2006 11:23

Noh eipä sitten tarvi mokomaa järkälettä hankkia :)

710.8.2006 11:42

Jos kerta äänen ja kuvan käsittely hoidetaan xboxin sisällä, niin eiköhän sitten voi olettaa että toi olis muita hd-dvd soittimia pienempi. Eli jos omistaa boxin ni ihan hyvä ostos toi varmaan. Ohan toi vähän paksu mutta muuten todella pieni.

810.8.2006 12:24

Vois olettaa, kun hinnat laskee vielä niin microsoft julkaisee jossain vaiheessa version jossa tuo asema on xboxin sisällä? Kuten uutisestaki voi päätellä, microsoft ei halua ottaa riskiä valmistamalla hd-dvd asemalla varustettuja xboxeja ainakaan vielä, vaan katsovat eka että miten se(hd-dvd) menestyy. Asema ku olisi melko turhan panttina xboxissa mikäli se häviää formaattisodan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.8.2006 @ 12:29

910.8.2006 13:21

Ei se nyt mikään järkäle ole, jos vertaa vaikka tavallista dvd-laitetta, reilusti pienempi se on. Mutta jos vertaa sitä sitten tavallliseen cd/dvd asemaan joka on tuossa koneessa niin ei silloinkaan iso ole, tosin itse olen vielä katselulinjalla ja jos hinta on kohtuu saattaapi sen hommatakin.

1021.9.2006 5:26

Mikkisofta on nyt sitten ilmoittanut, että tuon aseman hinta on 170$. Eli saapa nähdä mikä on sitten hintalappu täällä. Olisi kuitenkin etulyöntiaseman saamiseksi Sonyyn syytä hinnoitella fiksusti täälläkin. Meinaan jollain max. 200€ hintalapulla tuo jäisi mukavasti PS3:a halvemmaksi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 (8.12.2016 19:36)
Ubisoft viettää 30. juhlavuottaan ja on juhlistanut sitä ilmaispelien avulla. Kaikkiaan seitsemän peliä on lisätty tarjolle ilmaisina latauksina yhtiön omasta Uplay-alustasta vuoden saatossa. ....
Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta (8.12.2016 18:23)
Spekulointi seuraavan sukupolven iPhonen sisältämistä uusista ominaisuuksista tuntuu alkavan vuosi vuodelta aikaisemmin. Varhaisessa vaiheessa alkaneiden huhujen huono puoli on siinä, että vaikka ....
Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä (8.12.2016 17:41)
Ensi vuoden alussa julkaistaviin Galaxy S8 -sarjan älypuhelimiin on tulossa koko etualan kattava näyttö, kertoo Bloomberg. Applenkin on huhuttu kehittävän vastaavaa älypuhelinta ensi vuodeksi. ....
1 kommentti
Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä (8.12.2016 15:20)
YouTube ja Netflix ovat olleet edelläkävijöitä Ultra HD -sisältöjen verkkojakelun testauksessa, mutta hiljalleen myös muut palveluntarjoajat ovat aloittaneet omat testinsä. Tuoreimpana esimerkkinä ....
YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – Se ei riitä YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – "Se ei riitä" (8.12.2016 14:55)
Taylor Swift ja monet muut artistit ovat kritisoineet voimakkaasti YouTubea ja Spotifyta siitä, että ne mahdollistavat musiikin kuuntelemisen täysin ilmaiseksi. Molemmissa tapauksissa artistit ....
3 kommenttia

Uutisarkisto