*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

AllofMP3.com paineiden alla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.6.2006 09:39 Kommentteja (13)

AllofMP3.com paineiden alla AllofMP3.com kokee kovia aikoja. Viime viikolla siitä tuli poliittinen pelinappula kun WTO:n eli Maailman kauppajärjestön (World Trade Organization) amerikkalaiset kauppaneuvottelijat varoittelivat venäläisiä että sivuston olemassaolo vaarantaa Venäjän mahdollisuuden päästä WTO:n jäseneksi.
Ongelmana on AllofMP3.com:in toimintatavat, jotka eivät ole länsimaisten levy-yhtiöiden tai tekijänoikeusjärjestöjen mieleen. Palvelusta voi ostaa musiikkia 0.02$ per megatavu hintaan, eli uutuusalbumeiden hinnat ovat noin dollarin luokkaa kun ne ostaa MP3 muodossa 192 Kbps laatuisena. Musiikkia löytyy useissa eri formaateissa, kuten MP3 ja OGG muodoissa, myös häviöttömässä FLAC muodossa. Palvelu ei myöskään sisällä mitään DRM tai muitakaan suojauksia joten käyttäjän näkökulmasta tilanne on erinomainen. Suurin ongelma on että ulkomaiset artistit ja levy-yhtiöt eivät saa tekijänoikeuskorvauksia AllofMP3.com:in tuotoista lainkaan.

Palvelu on nykyisten Venäjän lakien mukaan laillinen, kansainvälisesti tilanne on toinen ja Iso-Britannian tekijänoikeusjärjestö BPI aikoo haasta palvelun oikeuteen Britanniassa jossa se on toiseksi suosituin musiikinlatauspalvelu. Palvelun käyttäjiä BPI ei haasta oikeuteen.

AllofMP3.com on itse puolustanut asiaansa ja he toteavat ettei palvelua mainosteta muualla kuin Venäjällä ja että he maksavat paikallisille ROMS ja FAIR järjestöille tekijänoikeusmaksuja Venäjän lakien mukaan. Länsimaiset levy-yhtiöt ihmettelevät palvelun englanninkielisyyttä ja dollareita hinnoissa.

AllofMP3.com:in toimintaan on kuitenkin tulossa muutos kun Venäjän uusi tekijänoikeuslaki astuu voimaan syyskuun ensimmäinen päivä. Yhtiö on jo tammikuusta asti neuvotellut levy-yhtiöiden ja artistien kannalta parempia sopimuksia, että palvelua voitaisiin jatkaa normaalisti myös syyskuun alusta lähtien. Tämä tulee nostamaan myös palvelun hintoja.


Lähteet:
New York Times
Slyck News
BBC News
digitoday

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

17.6.2006 10:04

Quote:
Suurin ongelma on että ulkomaiset artistit ja levy-yhtiöt eivät saa tekijänoikeuskorvauksia AllofMP3.com:in tuotoista lainkaan
Eikös toi ongelma ole Suomessakin? Lähinnä kyllä radiosoitossa.. http://www.tkvk.org/ralgramex.html Vaikka toikin palvelu on nyt laillinen Venäjällä on se moraalisesti väärin, työntekijä kun ei saa rahaa vaan ne rahat menevät toisiin taskuihin. Silloin kun ostan jotain, oli se sitten vihanneksia tai cd-levy niin haluan että siitä menee rahat myös sinne tuotantoon, eli viljelijälle ja artistille.. Tuosta syystä en osta mitään mp3sia netistä, mieluummin ostan cd-levyn ja rippailen itse siitä koneelle ja kannettavaan soittimeen.

27.6.2006 11:18

samaa mieltä vempulan kanssa, periaatteessa. mutta itseä kyllä miellyttää tuo halpa hinta. vaikka en ookkaan mikään "sossu" niin silti maksan mielummin vähän kun paljon. 0,02$ hinta on aika hyvän kuulonen kun verrataan netanttilan ja itunesin 1,19€ hintaan. (muistaakseni noin paljon..) sekä viellä että musiikki on suojaamatonta, joten sitä voi polttaa levylle ja kuunnella vaikka autossa kiinnostaa.

37.6.2006 12:50

Vaikken kyseistä palvelua käytäkkään voin veikata, että hintojen nousu + DRM = ei asiakkaita. Ja kun sitä sitten loppuvuodesta puidaan niin kukaan ei viihdeteollisuuden puolelta muista omia tekosiaan vaan syy on vain ja ainoastaan laittoman jakelun ja vollotus on tähtitieteellinen.

47.6.2006 13:08

Maailmassa ei ole voimassa maailman laki joka olisi sama jokaiselle maailman asukille. Jossain kehitysmaissa (iran, usa) tapetaan rikolliset lainmukaan. Joissain arabimaissa taas 80vuotiaat menee naimisiin 9vuotiaiden kassa laillisesti. Jos venäjällä noudatetaan venäjän lakia jossain musiikkkikaupassa ja toiset maat tahtovat muuttaa venäjän lakia siitä syystä että laki ei ole mieleinen niin jo helvetti on prioriteetit perseellään kun asia on tärkeämpi kuin yllä mainitut murhat ja pedofiiliat! Ei kiinnosta kuin raha ja oikeudenmukaisuus musiikkimaailmassa, ja raha!

57.6.2006 14:46

Jenkkien pitäisi lopettaa muiden maiden asioihin sekaantuminen. Kaikki eivät tahdo elää amerikkalaista unelmaa...

67.6.2006 17:28

Quote:
Silloin kun ostan jotain, oli se sitten vihanneksia tai cd-levy niin haluan että siitä menee rahat myös sinne tuotantoon, eli viljelijälle ja artistille.. Tuosta syystä en osta mitään mp3sia netistä, mieluummin ostan cd-levyn ja rippailen itse siitä koneelle ja kannettavaan soittimeen.
Niin noh. Jakelu/Tuotantokoneisto ainakin saa osansa. Siitä artistista en olisi aina niin varma.

77.6.2006 17:46

>Jossain kehitysmaissa (iran, usa) tapetaan rikolliset lainmukaan. >Joissain arabimaissa taas 80vuotiaat menee naimisiin 9vuotiaiden kassa laillisesti. kuka sen sairauden ja rikollisuuden määrittelee? usa? taleban? alankomaat? suomi? kanada? -- ps. mitähän saudi-arabian oikeusistuimet sanoisivat siitä jos ei-avioituneet olevat aikuinen mies ja nainen ovat alasti saunassa, harrastavat seksiä ja naukkailevat koskenkorvaa?

87.6.2006 19:08

Quote:
Jenkkien pitäisi lopettaa muiden maiden asioihin sekaantuminen. Kaikki eivät tahdo elää amerikkalaista unelmaa...
Täysin samaa mieltä. Mutta, eivät ne jenkit lopeta, ei ennenku kaikkialla maailmassa lait on juuri niin kuin "he" haluavat. Hoitaisivat ensin omat asiansa kuntoon ennen kuin rupeavat arvostelemaan ja määräilemään muita. DRM on taas tarttumassa tilaisuuteen saada lisää rahaa. Kun ei enää muualta niin lähdetään nettiin etsimään ketä voisi maksuttaa. Ei näin, ei todellakaan.

97.6.2006 23:05

"Beatles ja Metallica joista kumpikaan yhtye ei ole sallinut musiikkinsa myymistä Internetissä." Väärin. Metallica ei halua, että yksittäisiä biisejä myydän netissä. Lisäksi heillä kun on tällainenkin palvelu, josta voi ladata joitain ilmaisia keikkoja ja lisäksi ostaa uudempia keikkataltiointeja mp3- tai FLAC-muodossa. http://www.livemetallica.com/ Joten eiköhän tuo uutinen ole virheellisesti muotoiltu.

108.6.2006 11:24

poistettu.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 00:09

118.6.2006 11:37

"he maksavat paikallisille ROMS ja FAIR järjestöille tekijänoikeusmaksuja Venäjän lakien mukaan." Jos kopioin Venäläistä musiikkia itselleni, niin tyhjästä CD-levystä maksan tekijänoikeusmaksuja Suomen lakien mukaan. Tosin Venäläinen artisti ei siitä rahaa saa, vaan Suomalaiset.

128.6.2006 14:18

Filth: kiitos huomautuksesta. Tuo uutinen on käännetty suoraan lähteestä joten oletin sen pitävän myös paikkaansa.

138.6.2006 17:50

Quote:
Onkohan mitään asiaa, johon USA:n mediateollisuus ei yltäisi.
Oma p****lla käynti, jos ei ota mp3-soitinta mukaan. Ei sitä tosin tiedä, vaikka tulevaisuudessa pitää varoa, ettei ahterista pääse ilmoille joku "suojattu" nuotti.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflixille tulossa uusi Marvel-sarja – traileri julkaistiin Netflixille tulossa uusi Marvel-sarja – traileri julkaistiin (21.9.2017 21:43)
Netflix julkaisi trailerin tulevasta The Punisher -sarjasta. Frank Castlea eli Punisheria esittää Jon Bernthal (mm. The Walking Dead, The Wolf of Wall Street ja Sicario). Hahmosta saatiin ....
Ensi kuun Netflix-tarjonnassa: Stranger Things 2 ja komediaa Ben Stilleriltä ja Adam Sandleriltä Ensi kuun Netflix-tarjonnassa: Stranger Things 2 ja komediaa Ben Stilleriltä ja Adam Sandleriltä (21.9.2017 19:16)
Kuten tavallista, niin ensi kuussakin Netflixiin saapuu jälleen maittavasti yhtiön omaa tuotantoa. Tähän lukeutuu niin elokuvia, standup-esiintymisiä kuin tietysti sarjojakin. Kenties odotetuin ....
Huaweilta tulossa ensimmäinen reunuksettomalla näytöllä varustettu älypuhelin, kuva vuoti Huaweilta tulossa ensimmäinen "reunuksettomalla" näytöllä varustettu älypuhelin, kuva vuoti (21.9.2017 18:17)
Huaweilta odotetaan muutaman viikon päästä uutta Mate-sarjan huippupuhelinta, mutta yhtiöllä saattaa olla pian tarjolla myös uusi, tämän vuoden trendinäytöllä varustettu malli. Mate 10:n ....
1 kommentti
Uudesta Apple Watchista löytyi jo bugi – Ei suostu liittymään LTE-verkkoon Uudesta Apple Watchista löytyi jo bugi – Ei suostu liittymään LTE-verkkoon (21.9.2017 11:54)
Applen reilu viikko sitten esittelemä kolmannen sukupolven Apple Watch -älykello on saapunut yhdysvaltalaisten medioiden arvosteltavaksi ja uudeste LTE-yhteyksillä varustetusta mallista löytyi ....
1 kommentti
Minecraftille iso päivitys – Better Together on nyt saatavilla Minecraftille iso päivitys – Better Together on nyt saatavilla (21.9.2017 10:48)
Microsoft on ottanut käyttöön Minecraftille kehitetyn Better Together -päivityksen, joka parantaa eri alustoille tuotettujen peliversioiden yhteistoimintaa. Pelin yhtenäistämisen lisäksi Microsoft ....

Uutisarkisto