*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple jatkaa vahvaa kulkuaan

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 20.4.2006 13:55 Kommentteja (6)

Apple jatkaa vahvaa kulkuaan Applen vahva vire jatkuu, ilmenee yhtiön julkaisemasta toisen vuosineljänneksen tuloksesta. Huhtikuun ensimmäisenä päivänä päättyneellä vuosineljänneksellä yhtiö teki historiansa toiseksi parhaan tuloksen, sillä ainoastaan edellisen vuosineljänneksen tulos on ollut tämän vuoden alkua parempi. Menestykseen Applen johdatti jälleen kerran iPod-soitinten myynti.
Applen koko liikevaihto oli 4,36 miljardia dollaria, josta hieman yli puolet koostui iPodien ja sen oheislaitteiden sekä iTunes-musiikkikaupan myynneistä. Voittoa yhtiö teki yhteensä 410 miljoonaa dollaria.

Vaikka tulos olikin edellistä selkeästi heikompi, parani tulos verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon. Tietokonemyynti kasvoi viime vuodesta neljällä prosentilla 1,1 miljoonaan myytyyn koneeseen, kun taas iPod-soitinten myynti kasvoi peräti 61 prosentilla noin 8,5 miljoonan myytyyn soittimeen.

Vertailu edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon on aina peräkkäisten jaksojen myynnin vertailua tärkeämpää, sillä myynnissä on aina kausivaihtelua eri jaksojen välillä. Vuoden 2006 ensimmäisen neljänneksen ennätystulos esimerkiksi selittyy osaltaan valtaisalla joulumyynnillä. Ensimmäisellä neljänneksellä Apple sai kaupaksi 14 miljoonaa iPodia sekä 1,25 miljoonaa tietokonetta.

Syystäkin tyytyväinen Applen toimitusjohtaja Steve Jobs totesi yhtiön osavuosikatsauksessa, että siirtyminen Intelin prosessoreihin sujuu erittäin hyvin, ja myös musiikkiliiketoiminnalla on ollut jälleen loistelias kasvun neljännes.

Lähteet:
Applen 2. neljänneksen tulosraportti
Macmaailma

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

120.4.2006 14:25

Quote:
1,25 tietokonetta
Tarkoitettiin varmaankin 1.25 miljoonaa.

220.4.2006 17:44

Quote: 1,25 miljoonaa tietokonetta. Niin siinä kyllä lukee... iPod on kyllä Applelle lottovoitto. Kukapa ei olisi kuullut ipodista.

320.4.2006 18:11

kaawpeli, uutista on varmastikkin muokattu teppoI:n viestin jälkeen...

421.4.2006 5:44

Kyllähän ne apllen ns "pc"-koneet hyviä on, ainakin läppärit ovat olleet mitä töissä on niin hyviä..ja itellä tuo ipod on kyllä ollut luotettava, tietysti parannettavaahan aina on :-), mutta mielestäni kuitenkin paras mp3-soitin mitä markkinoilta löytyy, VIELÄ, toivottavasti joku saa paremman tehtyä tulisi edes aitoa kilpailua, kun kaveri osti sen creativen ja se on aidosti huonompi kuin ipod. KAverikin totesi sen kun vaihdettiin hetkeksi ja testailtiin niitä. Eli ei mikään ihme että apllella menee hyvin.

521.4.2006 7:33

iPod nano 4gb 269,90€ ja Creative Zen MicroPhoto 8GB 229,90€. Kyllä mielummin ostaisin tuon creativen, jossa on vähemmän hintaa ja enemmän tilaa.

625.4.2006 14:23

No mutta 20gb iPod maksaa juuri ja juuri 300€. :E

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa (14.12.2017 20:43)
Maailman suosituin suoratoistomusiikin alusta Spotify on uudistamassa palveluaan. Erityisesti sen mobiilisovellukseen on tehty muutoksia, jotka tekevät näkymistä hieman modernimpia ja toivottavasti ....
OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa (14.12.2017 18:49)
OnePlus 5T on tuonut myyntiin uuden erikoisversion yhtiön uusimmasta lippulaivamallista. Jo alkukuusta julkistettu uuden Star Wars -elokuvan henkinen erikoisversio vahvistettiin hieman myöhemmin ....
Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna (14.12.2017 15:31)
Facebookin päätös erottaa yksityisviestit omaksi Messenger-sovellukseksi herätti aikoinaan tunteita, mutta muutos näyttää olleen lopulta kannattava. Yhteisöpalvelun mukaan Messengerillä on tätä ....
1 kommentti
Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä (14.12.2017 14:13)
Yhdeksän eurooppalaista uutistoimistoa ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa yhdysvaltalaisia internetjättejä vaaditaan maksamaan tekijänoikeuskorvaus niiden tuottaman sisällön käyttämisestä. ....
4 kommenttia
Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot (14.12.2017 14:11)
Disney on ostanut 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot. Kauppahinta on 66 miljardia dollaria eli noin 60 miljardia euroa. Kaupan jälkeen Foxin yritysimperiumiin jää ainoastaan uutis- ....

Uutisarkisto