*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple jatkaa vahvaa kulkuaan

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 20.4.2006 13:55 Kommentteja (6)

Apple jatkaa vahvaa kulkuaan Applen vahva vire jatkuu, ilmenee yhtiön julkaisemasta toisen vuosineljänneksen tuloksesta. Huhtikuun ensimmäisenä päivänä päättyneellä vuosineljänneksellä yhtiö teki historiansa toiseksi parhaan tuloksen, sillä ainoastaan edellisen vuosineljänneksen tulos on ollut tämän vuoden alkua parempi. Menestykseen Applen johdatti jälleen kerran iPod-soitinten myynti.
Applen koko liikevaihto oli 4,36 miljardia dollaria, josta hieman yli puolet koostui iPodien ja sen oheislaitteiden sekä iTunes-musiikkikaupan myynneistä. Voittoa yhtiö teki yhteensä 410 miljoonaa dollaria.

Vaikka tulos olikin edellistä selkeästi heikompi, parani tulos verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon. Tietokonemyynti kasvoi viime vuodesta neljällä prosentilla 1,1 miljoonaan myytyyn koneeseen, kun taas iPod-soitinten myynti kasvoi peräti 61 prosentilla noin 8,5 miljoonan myytyyn soittimeen.

Vertailu edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon on aina peräkkäisten jaksojen myynnin vertailua tärkeämpää, sillä myynnissä on aina kausivaihtelua eri jaksojen välillä. Vuoden 2006 ensimmäisen neljänneksen ennätystulos esimerkiksi selittyy osaltaan valtaisalla joulumyynnillä. Ensimmäisellä neljänneksellä Apple sai kaupaksi 14 miljoonaa iPodia sekä 1,25 miljoonaa tietokonetta.

Syystäkin tyytyväinen Applen toimitusjohtaja Steve Jobs totesi yhtiön osavuosikatsauksessa, että siirtyminen Intelin prosessoreihin sujuu erittäin hyvin, ja myös musiikkiliiketoiminnalla on ollut jälleen loistelias kasvun neljännes.

Lähteet:
Applen 2. neljänneksen tulosraportti
Macmaailma

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

120.4.2006 14:25

Quote:
1,25 tietokonetta
Tarkoitettiin varmaankin 1.25 miljoonaa.

220.4.2006 17:44

Quote: 1,25 miljoonaa tietokonetta. Niin siinä kyllä lukee... iPod on kyllä Applelle lottovoitto. Kukapa ei olisi kuullut ipodista.

320.4.2006 18:11

kaawpeli, uutista on varmastikkin muokattu teppoI:n viestin jälkeen...

421.4.2006 5:44

Kyllähän ne apllen ns "pc"-koneet hyviä on, ainakin läppärit ovat olleet mitä töissä on niin hyviä..ja itellä tuo ipod on kyllä ollut luotettava, tietysti parannettavaahan aina on :-), mutta mielestäni kuitenkin paras mp3-soitin mitä markkinoilta löytyy, VIELÄ, toivottavasti joku saa paremman tehtyä tulisi edes aitoa kilpailua, kun kaveri osti sen creativen ja se on aidosti huonompi kuin ipod. KAverikin totesi sen kun vaihdettiin hetkeksi ja testailtiin niitä. Eli ei mikään ihme että apllella menee hyvin.

521.4.2006 7:33

iPod nano 4gb 269,90€ ja Creative Zen MicroPhoto 8GB 229,90€. Kyllä mielummin ostaisin tuon creativen, jossa on vähemmän hintaa ja enemmän tilaa.

625.4.2006 14:23

No mutta 20gb iPod maksaa juuri ja juuri 300€. :E

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung vihjasi – Täysin uusi tuote on kehitteillä ja julkaistaan pian Samsung vihjasi – Täysin uusi tuote on kehitteillä ja julkaistaan pian (24.8.2017 12:38)
Samsung kehittää parhaillaan omaa älykaiutinta, joka toimisi älykodin keskushubina ottaen vastaan käyttäjän antamia puhekomentoja ja suorittamalla niitä tai lähettämällä käskyjä eteenpäin. Tuote ....
Nintendon käsikonsolista tulossa SNES-teemainen retroversio Nintendon käsikonsolista tulossa SNES-teemainen retroversio (24.8.2017 11:39)
Nintendo on esitellyt uudesta 3DS XL -käsikonsolista Super Nintendo -teemaisen version. Legendaarisen retropelikonsolin perinnettä ylistävä käsikonsoli tulee myyntiin Euroopassa lokakuun puolivälissä. ....
Pirate Bayn perustajat määrättiin Suomessa maksamaan yli 400 000 euron edestä korvauksia Pirate Bayn perustajat määrättiin Suomessa maksamaan yli 400 000 euron edestä korvauksia (24.8.2017 09:49)
Helsingin käräjäoikeus on kieltänyt uhkasakon uhalla The Pirate Bayn kahta perustajaa jatkamasta luvatonta tiedostojenjakamista. Tuomio annettiin elokuun 23. päivänä yksipuolisena, sillä käräjäoikeus ....
1 kommentti
Uusi Galaxy Note8 ei toimi vanhoissa Gear VR -laseissa – Samsung esitteli taas uuden Uusi Galaxy Note8 ei toimi vanhoissa Gear VR -laseissa – Samsung esitteli taas uuden (24.8.2017 09:36)
Menneiden vuosien aikana ainakin yksi asia on tullut selväksi Samsungin tuotelanseerauksista: Gear VR -katselulaseja ei kannata ostaa ajatellen, että kyseinen malli olisi kovin pitkäikäinen. ....
Videoesittely – Samsung Galaxy Note 8:n tärkeimmät ominaisuudet Videoesittely – Samsung Galaxy Note 8:n tärkeimmät ominaisuudet (23.8.2017 18:57)
Samsungin hetki sitten esittelemä Galaxy Note8 -älypuhelin tulee Suomessa myyntiin syyskuun 15. päivänä ja se maksaa rapsakat 1029 euroa. Note 8:n tarkemmat tekniset tiedot löytyvät edellä ....

Uutisarkisto