*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony pelkää PS3:n viivästyvän

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 22.2.2006 11:05 Kommentteja (10)

Sony pelkää PS3:n viivästyvän Viihdejätti Sony pyrkii yhä saamaan PlayStation 3 (PS3) -pelikonsolinsa vielä kevätmarkkinoille, mutta yhtiö pelkää vielä avoinna olevien teknisten määritysten viivästyttävän laitteen esittelyä, mikäli määrityksiä ei saada valmiiksi nopealla aikataululla. Uusinta tekniikkaa täynnä oleva konsoli haastaa Microsoftin Xbox 360 ja Nintendon Revolution konsolit kisaan pelilaitteiden markkinaherruudesta.
Yksi PlayStation 3:a viivästyttävä tekijä on konsoliin tuleva optinen Blu-ray-asema, joka korvaa nykyisin käytetyn DVD-aseman. Sony sanoo odottavansa tekniikoiden määrityksiä teollisuudelta mahdollisimman pitkään, mutta mikäli määrityksiä ei pian saada valmiiksi, laitteen julkaisu tulee viivästymään.

Sony ei vielä kerro, mille markkinoille se aikoo laitteensa ensimmäisenä tuoda. Todennäköisesti Sony pyrkii tuomaan laitteensa ensimmäisenä kotimarkkinoilleen Japaniin, sillä kotimarkkinoiden häviäminen kilpailijoille olisi yhtiölle paha takaisku. Nomura Securities -yhtiön vanhempi analyytikko Yuta Sakurai uskoo, että Sony voi pyrkiä ajoittamaan julkaisun heinäkuulle, jolloin Japanin kouluissa on lomakausi.

Joidenkin arvioiden mukaan Yhdysvaltoihin PS3 rantautuisi marraskuussa. Euroopan uskotaan odottavan laitetta aina vuoden 2007 alkupuoliskolle asti, kerrotaan BBC:n artikkelissa.

Myös Digitoday uutisoi PS3:n mahdollisesta myöhästymisestä maanantaina. Digitoday viittasi Merrill Lynchin Japanin asiantuntijoiden arvioon, jonka mukaan PS3:n julkistus voi viivästyä 6-12 kuukautta valmistajan ilmoittamasta päivämäärästä. Konsoli julkaistaisiin siis Japanissa syksyllä ja ensi keväänä Yhdysvalloissa.

Merrill Lynchin laskelmien mukaan PS3:n materiaalikustannukset nousevat jopa lähes 900 dollariin kappaleelta. Esimerkiksi Cell-prosessori on vaikea ja kallis valmistaa, ja sen kustannukset ovat luultavasti noin 230 dollarin luokkaa. Blu-ray-aseman on myös erittäin kallis, noin 350 dollaria.

Laitteen korkeaksi nousevat valmistuskustannuksista johtuen tulisi Sonyn rajoittaa valmistusmäärät 2-3 miljoonaan, jotta tappiot pysyisivät kohtuullisina. Kustannusten arvioidaan kuitenkin laskevan kolmessakin vuodessa vasta noin 320 dollariin, joten voitolla laitetta ei päästä myymään pitkiin aikoihin.

Lähteet:
BBC News
Digitoday

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

122.2.2006 11:09

Odotettavissahan tuo oli vaikka sony kovasti muuta väittääkin.

222.2.2006 13:02

Pahasti näyttää pääsevän MS niskan päälle tuossa kilpailussa.

322.2.2006 14:14

Jos pelimyynti lasketaan mukaan niin ei ne tappiot varmaankaan noin paljoa ole. Viimeiset vuodet ollu periaatteena koko konsolialalla, että kone myydään halvalla ja oheiskrääsästä revitään rahat.

423.2.2006 7:10

Jos ei muuta hyvää niin PS2 omistajat ainakin ovat iloisia että pelejä tulee vielä jatkossakin. Ja eikös niiden taso olevasta nyt sillä tasolla mihin PS2 kykenee kun pistetään namiskat kaakkoon.

523.2.2006 7:52

Ei olis mikään ihme jos tuo pleikkari myöhästyy.. No kunhan saavat sen edes joskus markkinoille :D


Älä Yritä Jos Et Osaa!!


Säännöt: http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/2717

626.2.2006 6:07

Parempi myöhästyminen kuin laite täynnä vikoja

726.2.2006 6:13

Quote:
Parempi myöhästyminen kuin laite täynnä vikoja
Kyllä noihin ensimmäisiin eriin noita heikkoja päätyy todella usein. Eli voitanee sanoa, että laite tulee myöhässä ja sisältää silti vikoja :) Itselläni ainakin sonyn vehkeistä ps2 ensimmäisestä sukupolvesta meni takuuseen miltei heti oston jälkeen. Tosin tuo nykyinen V10 on ollut "viaton" suoraan. Ps1, Xbox ja Xbox 360 ovat taas itselläni pelittäneet oikein, mutta taas jokaisen mallin kanssa on joillakin ollut bugimista.

826.2.2006 7:42

Quote:
Kyllä noihin ensimmäisiin eriin noita heikkoja päätyy todella usein.
Menee offtopiciksi, mutta jossain päin nettiä näin videoclipin, jossa joku laitto Quake 4en pelilevyn Xbox 360n ja kun tämä henkilö kallisteli konetta vähän, niin pelilevy oli ihan naarmuilla. Mistähän mallista tuossa oli kyse?? (jos joku on sen nähnyt). Vai olikohan tuo clippi jokin provo tai boikotointi Microsoftia kohtaan..(?) Että toivottovasti ei tuollaisia PS3een ilmaannu..
:.Phantomenium.:

927.2.2006 11:38

Menee offtopiciksi, mutta jossain päin nettiä näin videoclipin, jossa joku laitto Quake 4en pelilevyn Xbox 360n ja kun tämä henkilö kallisteli konetta vähän, niin pelilevy oli ihan naarmuilla. Mistähän mallista tuossa oli kyse?? (jos joku on sen nähnyt). Vai olikohan tuo clippi jokin provo tai boikotointi Microsoftia kohtaan..(?) Että toivottovasti ei tuollaisia PS3een ilmaannu.. No kyllä se ps2 tekee naarmut myös levyihin jos samalla lailla kallistelee. On testattu, ja todennäköisesti ps3 jatkaa samalla linjalla.

1018.3.2006 13:17

15. maaliskuuta oli playstationin sivuille tullut tällainen: http://fi.playstation.com/news/newsStory.jhtml;jsessionid=RZGIM0A... Eli PS3n pitäisi ilmestyä sitten marraskuussa.


:.Phantomenium.:

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa (14.12.2017 20:43)
Maailman suosituin suoratoistomusiikin alusta Spotify on uudistamassa palveluaan. Erityisesti sen mobiilisovellukseen on tehty muutoksia, jotka tekevät näkymistä hieman modernimpia ja toivottavasti ....
OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa (14.12.2017 18:49)
OnePlus 5T on tuonut myyntiin uuden erikoisversion yhtiön uusimmasta lippulaivamallista. Jo alkukuusta julkistettu uuden Star Wars -elokuvan henkinen erikoisversio vahvistettiin hieman myöhemmin ....
Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna (14.12.2017 15:31)
Facebookin päätös erottaa yksityisviestit omaksi Messenger-sovellukseksi herätti aikoinaan tunteita, mutta muutos näyttää olleen lopulta kannattava. Yhteisöpalvelun mukaan Messengerillä on tätä ....
1 kommentti
Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä (14.12.2017 14:13)
Yhdeksän eurooppalaista uutistoimistoa ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa yhdysvaltalaisia internetjättejä vaaditaan maksamaan tekijänoikeuskorvaus niiden tuottaman sisällön käyttämisestä. ....
4 kommenttia
Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot (14.12.2017 14:11)
Disney on ostanut 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot. Kauppahinta on 66 miljardia dollaria eli noin 60 miljardia euroa. Kaupan jälkeen Foxin yritysimperiumiin jää ainoastaan uutis- ....

Uutisarkisto