*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Yahoo nostaa rajusti hintojaan

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 27.10.2005 20:47 Kommentteja (9)

Yahoo nostaa rajusti hintojaan Puoli vuotta sitten nettimusiikkimarkkinoille tullut Yahoo on ilmoittanut nostavansa hintojaan rajusti. Ensi kuun alusta alkaen Yahoon musiikkipalveluiden hinnat ovat noin tuplaten nykyistä kalliimpia.
Yahoo tarjoaa musiikkia ns. tilauspalveluna, jossa tilaaja saa ladata tilauksen ollessa voimassa niin paljon musiikkia kuin vain haluaa. Yahoon hinnat ovat tähän asti olleet muita vastaavia palveluita, kuten Napsteria ja RealNetworksia selkeästi edullisempia, nyt ero tasoittuu.

Kilpailijat ovat tarjonneet musiikkia noin 15 dollarin (12,4 eur) kuukausimaksua vastaan, kun Yahoon hinta taas on ollut 6,99 dollaria eli 5,76 euroa. Nyt Yahoo nostaa kuukausitaksan 11,99 dollariin (9,9 eur) ja vuositaksan 119,88 dollariin (98eur) ensi kuun alussa. Aiemmin vuositaksa oli niinikään noin puolet kohetetusta taksasta.

Yahoo ei ole sen tarkemmin kommentoinut syitä hinnan nostamisen takana. Aiemmin yhtiö on kuitenkin sanonut erittäin alhaisten hintojen vain olevan osa markkinointistrategiaa, vaikka yhtiö aikoo jatkossakin tarjota musiikkia erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Hintojen nousu ei siis ole suurikaan yllätys.

Yahoo ei ole myöskään ole julkaissut tietoja tilaajamääristään, joten yhtiön markkinaosuutta on vaikea arvioida. Jonkin aikaa pidetyssä lehdistötilaisuudessa yhtiön johto kuitenkin olevansa tyytyväinen palvelun kasvuvauhtiin.

Lähteet:
ZDNet India
E-Commerce News

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

128.10.2005 4:33
yuni
Inactive

Kuka yahoosta edes ostaa musiikkia, en minä ainankaan, enkä muuten tunne ketään joka niin tekisi ;D

228.10.2005 5:37

En tiedä kuka ostaisi, mutta Yahoon Launch-nettiradiopalvelu on mahtava (jopa ilmainen versio).

328.10.2005 8:13

miksi ostaa musiikkia niin kauan kuin radio soi ja winampista yms löytyy radio kanavia?

428.10.2005 9:03
nrautava
Inactive

Yahoon silmistä kun tarkastelee tapahtunutta niin ei voi sanoa muuta kun että: Jo oli aikakin. Ei ole mitään järke myydä noin paljon halvemmalla koska siten katteet jää paljon kilpailijoita pienemmiksi. Ja jos hinnat ovat silti noin halpoja muihin verrattuna niin ei asiakkaiden määrä romahda (paljoa).

Quote:
Kuka yahoosta edes ostaa musiikkia
Eipä nyt muistu ketään mieleen...

528.10.2005 10:31

Mutta tästä voi päätellä, että musiikkikin voi olla kohtuuhintaista... Ainakin hetken.

628.10.2005 10:52

Quote:
Kuka yahoosta edes ostaa musiikkia, en minä ainankaan, enkä muuten tunne ketään joka niin tekisi ;D
Tämähän palvelu ei toimi suomessa. Vain us.. :(

728.10.2005 15:54

miten tommonen sitten toimii... jos maksaa ton 11.99$ kuussa nii saa imuttaa niin paljon musiikkia ku sielu sietää vai? vai tuleeko siihen vielä joku kappalehinta päälle?

828.10.2005 18:17

Käsittääkseni niin paljon kuin sielu, oma kaista ja myyjän palvelimen kaista sietää...

929.10.2005 10:55

no tuo kuulostaa ainaki paremmalta kuin 99c/ kappale. eikä tuo hinta nyt kovin paha oo vaikka nousi :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset (16.8.2017 13:22)
MTV:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun ohjelmia voi jatkossa katsoa pääasiassa vain kirjautuneena. Muutos tuli voimaan tänään. Sisältöjen siirtoa vapaasta katselusta kirjautumisen taakse perustellaan ....
4 kommenttia
Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin (16.8.2017 12:04)
Applen WWDC-kehittäjätapahtuman jälkeen on ollut aika selvää, että seuraava iso "juttu" älypuhelinmarkkinoilla tulee olemaan laajennettua todellisuutta hyödyntävät sovellukset. Teknologian yleistymistä ....
OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna (16.8.2017 10:10)
OnePlus kaataa kylmää vettä OnePlus 3:n ja 3T:n käyttäjien päälle, sillä kiinalaismerkki ei aio julkaista uusia Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä puhelimille Android O:n jälkeen. OnePlus ....
2 kommenttia
Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista (16.8.2017 09:56)
Älypuhelimella kuvaamisesta on tullut kiinteä osa musiikkikonsertteja ja Snapchatin uuden ominaisuuden ansiosta yleisön kädessä saatetaan nähdä yhä useammin puhelimia. Snap on nimittäin esitellyt ....
Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin (15.8.2017 13:59)
Yhteisöpalvelujätti Facebook on ottanut käyttöön Marketplace-ominaisuuden Suomessa. Samaan aikaan ominaisuuden saatavuusaluetta laajennetaan 16 muuhunkin maahan ja nyt se on käytettävissä yhteensä ....
1 kommentti

Uutisarkisto