*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonylta työkalupakki PS3:n pelintekijöille

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 22.7.2005 12:09 Kommentteja (14)

Sonylta työkalupakki PS3:n pelintekijöille Japanilainen viihdejätti Sony ilmoitti torstaina lähentyvänsä yhtiön tulevan PlayStation 3 -konsolin pelinkehittäjiä julkaisemalla heidän käyttöönsä valikoiman erilaisia kehitystyökaluja. Samalla yhtiö ilmoitti ostavansa brittiläisen middlewarea valmistavan SN Systemsin sekä aloittavansa yhteistyön kolmen yhdysvaltalaisen pelitalon kanssa.
Sony tuo työkalupaketin markkinoille siksi, että PS3:n tarjoamat mahdollisuudet ovat pelottaneet pelinkehittäjiä. Pelintekijöitä huolettaa kustannusten nousu, kun Sonyn uudella konsolilla on mahdollista luoda peleihin elokuvatason grafiikkaa ja efektejä. Alan asiantuntijoiden arvioiden mukaan PS3:n pelinvalmistuskustannukset voivat kivuta jopa 12,3-16,5 miljoonaan euroon nykyisestä reilusta 8 miljoonasta eurosta.

Kehityspakettiin kuuluu ainakin graafinen käyttöliittymä fysiikan mallinnukseen, maiseman, elokuvakohtausten ja animaation suunnittelutyökaluja sekä Epic Gamesin kehittämä Unreal 3 -pelimoottori, joka tulee toimimaan myös PS3:n Unreal Tournament 2007 -pelin alustana. Myös toiset Sonyn uudet yhteistyökumppanit, Havok ja Ageia Technologies, ovat fysiikan mallintamiseen erikoistuneita pelitaloja.

"Asiat, joiden luulimme olevan mahdollisia vain elokuvissa, ovat nyt mahdollisia myös peleissä", totesi Sonyn peliosaston johtaja Ken Kutaragi. Kutaragin mukaan yhtiö sai päivittäin puheluita, joissa kyseltiin miten PS3:lle tulisi kehittää sekä sitä, aikooko Sony tukea kehittäjiä jollain lailla.

Samalla Sony ilmoitti tuovansa Japanin markkinoille syyskuun puolessa välissä valkoisen version sen PlayStation Portable eli PSP-käsikonsolista. Valkoisessa PSP:ssä tulee olemaan päivitetty käyttöjärjestelmä, jolla pääsee surffaamaan Internetissä ja lataamaan TV-ohjelmia Sonyn palvelimelta. Laitteen hinta tulee olemaan noin 185 euroa.

Lähteet:
Reuters
Gamespot

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

122.7.2005 12:23

Quote:
Alan asiantuntijoiden arvioiden mukaan PS3:n pelinvalmistuskustannukset voivat kivuta jopa 12,3-16,5 miljoonaan euroon nykyisestä reilusta 8 miljoonasta eurosta.
Sitten pelien hintakin nousee samalla kaavalla.

222.7.2005 12:56

Ei kustannusten nuosut pelejä paranna. Saadaan vain parempaa grafiikkaa ja "varmempaa" sisältöä (eli suositun pelin titteli + numero perään).

322.7.2005 13:33

Minkäköhän nimisiä työkaluja?

422.7.2005 15:44

aika paskamaista jos ps3 pelien hinnat on tyyliin 2x kalliimpia kuin ps2 :S

522.7.2005 18:50

Taitaa nuo kyseiset asiantuntijat odottaa. että kun grafiikka on hyvää, niin pelien ohjaajat haetaan hollywoodista, Harry Gregson-Williams palkataan musiikin tekijäksi, ja luonnollisesti Keanu Reevesit sun muut ääninäyttelijöiksi..

622.7.2005 18:58

haha :P

722.7.2005 20:29

Quote:
Sonyn uudella konsolilla on mahdollista luoda peleihin elokuvatason grafiikkaa ja efektejä
Niin ja miten tämä sitten määritellään?
Quote:
Asiat, joiden luulimme olevan mahdollisia vain elokuvissa, ovat nyt mahdollisia myös peleissä
Wtf? Siis peleissähän on jo nykyään sellaiset asiat mahdollisia, joita elokuvissa ei edes ole, kuten tarinaan vaikuttaminen itse tekeminen. Aika hämärä heitto.

823.7.2005 6:04

Kivahan se on silmäkarkki pelii pelata, mut siihe kyllästyy aika nopsaan.. Pitää olla kunnon juoni ja paljon vaihtoehtoja, konsoleilla ei vaan oo koskaan seikkailu & roolipelejä, tai jos on nii ne on liika automatisoitu..

923.7.2005 14:15

http://www.xbitlabs.com/news/multimedia/display/20050721214043.html eli AGEIA PhysX SDK tulossa tuohon PS3 SDK settiin. Ei ne voi pelien hintaa tuosta hirveän paljon nostaa, pitää sitten kompensoida myyynnin määrällä joka taas tuottaa projektille suuremman riskin ja sitä kautta julkaistaan vain "varmoja" hittejä.

1023.7.2005 15:54
jmpk
Inactive

Quote:
Minkäköhän nimisiä työkaluja?
Etkai meinannut kokeilla itse? Voi näissä koti-järjestelmissä loppua potku.(En tiedä mac:eista, mutta laskeaanko ne koti-koneiksi)

1123.7.2005 16:18

uskon, että itsekin ostan ps3 en ja pelejä siihen, mutta eri asia on siten se, että mitkä määritellään elokuvaksi? eli siis elokuva tasoiset grafiikat... finalfantasy leffassa on ihan ok kraffa, mutta elokuvaan verrattuna selvä ero.ö.......

1223.7.2005 16:36

Quote:
Sitten pelien hintakin nousee samalla kaavalla.
Pelien hinta nousee, mutta ei luultavasti samalla tasolla. Kuljetus ja varastointi kustannukset pysyvät samana, samoin vähittäiskaupoille menevät tulot... Näin ainakin luulisin. Sikäli hienoa että nyt jo julkaistaan tällainen työkalujuttu, että pelejä on valmiiksikin kun kone tulee markkinoille.

1324.7.2005 17:44

Tavalliselle rahvaalle pelaaminen on nyt jo kallista herkkua noiden pelihintojen takia, niin entäpä sitten jos ja kun pelihinnat nousee. Kaipa ne innokkaimmat pelurit maksavat huvistaan vielä silloinkin (toivottavasti sitten koko rahan edestä).

1427.7.2005 8:18

monenkos euron paikkeilla ps3 pyörii :S

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät merellä viidestä pelaajasta koostuvassa ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
3 kommenttia

Uutisarkisto