*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Real tuo Harmoniaa suojatun musiikin viidakkoon

Kirjoittaja Jari Ketola @ 27.7.2004 21:59

Real tuo Harmoniaa suojatun musiikin viidakkoon RealNetworks on julkistanut Harmony Technology -nimellä kulkevan järjestelmän, joka tuo yhteensopivuutta DRM-suojausten kirjavaan tarjontaan. Harmony mahdollistaa eri koodaus- ja suojausmuotojen kääntämisen siten, että musiikin kuuntelua ei sidota enää tietyntyyppiseen tai -merkkiseen soittimeen.
Harmony tukee Apple FairPlay DRM:ää, Microsoft Windows Media Audio DRM:ää sekä RealNetworks Helix DRM:ää. Ohjelman avulla näitä formaatteja voi siis konvertoida "ristiin", joten esimerkiksi RealPlayer Music Storesta ostettua musiikkia voi nyt ensimmäistä kertaa kuunnella myös Applen iPod-soittimilla. Vaikka Realin musiikkikauppa käyttääkin samaa AAC-pakkausmuotoa kuin iTunes, tukee iPod ainoastaan Apple FairPlay DRM-teknologiaa. Kaikkien iPod-mallien lisäksi Harmony tuo yhteensopivuuden mm. Creativen, Rion, RCA:n, PalmOnen, iRiverin sekä lukuisien OEM-valmistajien soittimille.

Real on yrittänyt kosiskella Applea yhteistyöhön digitaalisen musiikin saralla jotta Microsoft ei pääsisi valtaamaan alaa omalla Windows Media -tekniikallaan ja DRM-salauksella. Apple on kuitenkin kieltäytynyt yhteistyöstä. Real ei kuitenkaan jäänyt lepäämään laakereillaan vaan kehitti oman järjestelmänsä. Ensimmäistä kertaa kuluttajat voivat vapaasti valita mistä he ostavat DRM-suojattua musiikkia.

Nähtäväksi jää miten Apple tulee Harmonyyn reagoimaan. Toistaiseksi yhtiöstä ei ole kommentoitu asiaa. Koska Real ei ole onnistunut lisensoimaan DRM-tekniikkaa Applelta, on yhtiön täytynyt murtaa suojaus sen toiminnan selvittämiseksi. Näin ollen Real rikkoo ainakin periaatteessa Yhdysvaltain DMCA-lakia, vaikka Harmonyn tapauksessa DRM-suojaus muutetaankin vain muodosta toiseen.

eMusic on jo kiiruhtanut kritisoimaan Realin julkisuuteen antaimia tietoja Harmonystä. Yhtiön mielestä Real luo väärän kuvan musiikkimarkkinoista kertoessaan, että vasta Harmonyn myötä musiikkia voi toistaa kaikilla mahdollisilla soittimilla. eMusic tarjoaa sisältöä salaamattomassa MP3-muodossa, joka on kiistatta yleisin ja tuetuin pakattu ääniformaatti. Vaikka se häviääkin pakkaustehossa, ja joissain tapauksissa myös laadussa kehittyneemmille formaateille, voi kuluttaja luottaa siihen, että MP3-tiedostot ovat taatusti toistettavissa hamaan tulevaisuuteen saakka.

Lähteet: RealNetworks press release
eMusic press release

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Fanit loivat alkuperäisen Tomb Raider -pelin selaimeen Fanit loivat alkuperäisen Tomb Raider -pelin selaimeen (26.4.2017 19:21)
Ensimmäistä kertaa 1996 julkaistu peli Tomb Raider on yksi modernin pelaamisen klassikoita. Sittemmin jo 90-luvulla suosittu peli on muuntunut yhdeksi maailman suosituimmaksi pelisarjaksi, joka ....
Twitter panostaa yhä enemmän videosisältöön, NFL:n tilalle UFC? Twitter panostaa yhä enemmän videosisältöön, NFL:n tilalle UFC? (26.4.2017 18:56)
Twitteriä on syytetty umpisurkeasta kehitystahdista, sillä yhtiö ei ole tuonut käyttäjille juurikaan uusia, tai ainakaan halutuimpia, ominaisuuksia. Yhtiö onkin pyrkinyt uudistamaan bisnestään ....
Samsung tuo aiemmin räjähdysalttiit Note7:t uudestaan myyntiin liki kolmannesta halvemmalla Samsung tuo aiemmin räjähdysalttiit Note7:t uudestaan myyntiin liki kolmannesta halvemmalla (26.4.2017 18:26)
Tietojen mukaan Samsung todella tuo Note7:t myyntiin, kuten on viime kuukausina vihjaillut. Korealaisyhtiön suunnitelmista kertoo ETNews, jonka mukaan hintaa on pudotettu liki kolmannes. ....
Applen tekoälytutkija – Konetta ei saisi laittaa ihmistä vastaan Applen tekoälytutkija – Konetta ei saisi laittaa ihmistä vastaan (26.4.2017 13:46)
Applen tekoälytiimissa työskentelevä ja Siri-puheavustajan perustajiin kuuluvan Tom Gruberin mukaan tekoälyn kehitys on vääjäämätöntä, mutta sitä pitäisi ensisijaisesti kehittämään helpottamaan ....
Parlamentti haluaa eroon maarajoituksista – Halvat eurooppalaiset nettikaupat avautuvat suomalaisille Parlamentti haluaa eroon maarajoituksista – Halvat eurooppalaiset nettikaupat avautuvat suomalaisille (26.4.2017 11:18)
Euroopan parlamentti on äänestänyt lakialoitteesta, jonka tavoitteena on kieltää digitaalisiin palveluihin lisättyjen maarajoitusten käyttö. Äänestyksen pohjalta parlamentti alkaa nyt neuvotella ....

Uutisarkisto