*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Jälleen uusi "kierrätettävä" DVD-formaatti

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 2.6.2004 22:23 Kommentteja (10)

Yhdysvaltalaisen Flexplayn hieman surullisenkuuluisa EZ-D -formaatti on saamassa kilpailijan Ranskasta. Molemmat levyt ovat nykyisten DVD-soitinten kanssa yhteensopivia ja niiden ideana on, että pakkauksen avattuaan kuluttajalla on levystä riippuen kahdeksasta tunnista vuorokauteen aikaa katsoa sillä oleva elokuva, jonka jälkeen levystä tulee lukukelvoton.
Uusi formaatti, nimeltään DVD-D, pohjautuu sekin DVD-levyn pintamateriaalin kemialliseen käsittelyyn ja kyseisen pintakerroksen hapettumiseen ilmatiiviin pakkauksen avaamisen jälkeen. Tarkoituksena molemmissa formaateissa on saada jalansijaa valtaviksi paisuneista DVD-levyjen vuokrausmarkkinoista, sillä levyt poistavat yhden suurimmista ongelmista vuokrausprosessissa eli levyjen palauttamisen takaisin vuokraamoon. Tiettyjen arvioiden mukaan esim. maailman suurin vuokrausketju Blockbusters saisi lähes puolet tuloistaan pelkästään elokuvien myöhästymismaksuista.

Ongelma molemmissa formaateissa on sama: ympäristöystävällisyys. Tai pikemminkin sen puute. Toistaiseksi ainoa suuri elokuvayhtiö, joka on kumpaakaan formaattia kokeillut, on Disney, joka aloitti EZ-D -levyjen koemyynnin viime syksynä Yhdysvalloissa.

Lisää aiheesta:

The Register
DVD-D.com

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

12.6.2004 22:44
DVDR(W)
Inactive

Noh ehtiihän tuonkin siirtää kovalevylle turvaan ja siitä sitten käryttää poies :)


DivX, XviD, VCD, SVCD, CVD, DVDR:
http://www.mpegit.net
http://www.mpegit.fi

Viestiä on mokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin mokaus 10. elokuuta 2004 @ 20:56

23.6.2004 7:33
Jarpo
Inactive

Amerikkalaisten kertakäyttökulttuuri on nyt nähtävästi levinnyt Ranskaankin.

33.6.2004 10:16

Kysehän on vuokraamisen helpottumisesta. Eli Siitä, että levyjä ei tarvitse palauttaa. Eihän tässä mitään katselukertoja ole ajateltu mys pirtatismiin liittyvää, niinkuin jotkut tuola disney uutisessakin luulevat. Siinä ihan hyvä idea, mutta tuskin vuokraamot ko formaattia alkavat "myymään", koska silloin jäisi myöhästymismaksut pois. Tosin eipä niitä täälä suomessa tarvitse nyttenkään maksaa..


Ikuinen Newbie

43.6.2004 13:12

Kohta on kaatopaikat täynnä levyjä, fiksuja tosiaan nuo amerikkalaiset.

53.6.2004 14:35

Joo kuullostaa taas aika mielenkiintoiselta keksinnöltä, tuskinpa tollaset tulee ikinä leviämään (ainakaan tänne Suomeen asti). Aikamoiselta luonnonraiskaukselta kuullostaa elleivät nuo ole sitten oikeasti kierrätettäviä / maatuvia niinkuin uutisen otsikko antaa ymmärtää.

63.6.2004 14:59

Tuota voisi helposti myydä muuallakin kuin vuokraamoissa. Sen voisi vaikka ostaa jostain Prismasta yms. Tämän myyminen kun ei tarvitse videonvuokraus järjestelmän suunittelemista. Joten miksi vain videovuokraamoille? DVDR(W): Niinpä niin. Tekee siitä vain hieman pitkä ikäisemmän version.

73.6.2004 15:35

Seuraavaksi pitäisi kehitellä jokin luomu tai vastaava DVD. Näin käytön jälkeen, se voitaisiin palauttaa taas raaka-aineeksi. Se olisi myös hieman ympäristöystävällisempi. Hih. :D

83.6.2004 18:42

Näitä tullaan näkemään vielä paljon... luultavasti kaikki yhtä ympäristöystävällisiä kuin nämä kaksi keksintöä. Eipä sitä ihminen koskaan viisastu jos vaihtoehtona on suuri raha (tai mahdollisuus siihen) tai ympäristöystävällisyys. Voipi olla, että mekin tullaan vielä noita käyttämään, vaikka minua ei ainakaan yhtään kiinnosta. Tämä tietenkin vain jos nuo tuosta yleistyvät.

96.6.2004 15:01

Kohta vissiin keksitään lentävä DVD...kolmen tunnin päästä katsomisesta DVD lähtee lentoon ja palaa vuokraamoon ;)

106.6.2004 15:02

Iltalehti: Iäkäs nainen kuoli DVDn lennettyä hänen päähänsä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia 8:sta tulee uusi versio – Tuplasti enemmän tallennustilaa Nokia 8:sta tulee uusi versio – Tuplasti enemmän tallennustilaa (26.9.2017 18:07)
Elokuussa tuotemallistoaan lippulaivapuhelimella täydentänyt HMD Global on esitellyt uuden version Nokia 8:sta. Uutukaisesta löytyy kuusi gigatavua käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennusmuistia. ....
Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita (26.9.2017 11:57)
Nvidia on ratsastanut tekoälyteknologioiden kehityksen kärjessä jo useamman vuoden ajan. Näkyvin esimerkki tekoälyn ja koneoppimisen saavutuksista on autojen itsenäinen ajaminen, mutta liikenteestä ....
Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä (26.9.2017 10:45)
Laajennetun todellisuuden mahdollisuuksia ehkä kaikkein rohkeimmin ja kattavimmin on lähtenyt kokeilemaan Snap, jonka Snapchat-sovelluksella otettuja kuvia on voinut ehostaa erilaisilla kasvofilttereille ....
Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
1 kommentti

Uutisarkisto