*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple kiistää huhut hintojen noususta

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 7.5.2004 20:52 Kommentteja (5)

Apple kiistää huhut hintojen noususta Apple vastasi tänään välittömästi New York Postissa esitettyisiin väitteisiin siitä, että suuret levy-yhtiöt olisivat pakottamassa Applea nostamaan iTunes-palvelun kappalekohtaisia hintoja 26% aiemmasta 99 Yhdysvaltain sentistä 1,25 dollariin kappaleelta.
"Huhut eivät ole totta", sanoi Applen edustaja Natalie Sequeira. "Meillä on usean vuoden kattavat sopimukset levy-yhtiöiden kanssa ja yksittäisten kappaleiden hinta tulee pysymään 99 sentissäl."

Huolimatta siitä, että yksittäisten kappaleiden hinta näyttää sittenkin pysyvän samana, on kokonaisten albumien hinnoissa ollut selvä trendi ylöspäin. iTunesin aloittaessa lähes kaikki albumit myytiin 9,99 dollarin hinnalla palvelusta, mutta nyt jotkut valikoidut albumit maksavat jo enemmän kuin varsinaiset CD-levyt Yhdysvalloissa.

Lisää aiheesta:

Reuters / Forbes
NY Post

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

18.5.2004 5:37

Seuraavaksi ihmettelevät miksei kukaan osta iTunesista albumeita, ja keksivät varmaan P2P:n syylliseksi...

28.5.2004 5:39

Musiikkiteollisuuden intressissä näyttää olevan verkkokauppabisneksen tuhoaminen jotta voidaan perustella pyhää sotaa P2P -verkkoja kohtaan. Kukaan järkevä kuluttaja ei pane rahojaan menemään ties millä koodekilla pakattuihin ämpäreihin. Sonyn vasta toimintansa aloittanut yritelmä on tästä ikävä esimerkki. Naurettavaan ATRAC -formaattiin pakattu musiikki kuulostaa suorastaan järkyttävän heikkolaatuiselta. Kazaa on edelleen paras MP3 -palvelu ja sehän kertoo vain siitä että musiikkiteollisuus on kämmännyt pahemman kerran.

38.5.2004 7:33

En ainakaan ite ostaisi albumia Itunesista, jos kaupasta saa halvemmalla ja kunnon äänenlaadulla.

48.5.2004 17:13

Pakattuna ihme formaatteihin jollein niitä ei voi polttaa levyille, jotta piratismi ei kasvaisi. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kuluttajat eivät voi kuunnella ostamiaan albumeja/biisejä autossa tai toisessa huoneessa, koske se mahdollistaa piratismin. Sitten viel nostetaan hinnat yli normaalien albumien, jolloin kukaan ei tietenkään halua ostaa noita ku ei saa edes hienoja kansian ja levyän pelkkiä bittejä. Sitten ihmetellään miksi kauppa ei myy... ite en luultavasti tuu koskaan ostaa noista ja syyt on edellä mainitut samoin kuin se, että albumin saa 10-20€ ja tosta maksaa melkein yhtä paljon, jos ton hinta ois joku 5€ voi harkita, mutta tuskin en kuitenkaan vois kuunnella ostaamaani levyy autos/stereois ja vaikka voisin se näyttäisi ihan piraatilta, sama kuin käyttäisi p2p:tä.

58.5.2004 17:38

Apple itse nettoaa tuosta about 10 centtiä per myyty kappale(josta suurin osa menee ylläpitoon sun muihin kuluihin jättäen todelliset voitot pieniksi). Loput rahat menee levy-yhtiöille(70 centtiä per kappale) ja 20 centtiä luottokorttiyhtiöille ja muille tekijöille.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Google keksi tavan maskeerata pelaajat VR-pelivideoissa Google keksi tavan maskeerata pelaajat VR-pelivideoissa (22.2.2017 13:29)
Virtuaalitodellisuus otti ensimmäiset askeleensa massamarkkinoilla viime keväänä, jolloin sekä Oculus että HTC/Valve julkaisivat omat virtuaalitodellisuuslasinsa. Tarjontaa täydentävät Sonyn ....
Windows 10:lle esitellään toinenkin iso päivitys tänä vuonna Windows 10:lle esitellään toinenkin iso päivitys tänä vuonna (22.2.2017 11:49)
Microsoft aikoo kertoa lisää tietoa Creators Updaten jälkeen ilmestyvästä ohjelmistopäivityksestä kevään ja kesän aikana. Windows 10:lle suunniteltujen päivitysten karkea aikataulu tuli ilmi ....
Vain Intelin uusimmat suorittimet tukevat äärimmäisen nopeita Optane-muisteja Vain Intelin uusimmat suorittimet tukevat äärimmäisen nopeita Optane-muisteja (22.2.2017 10:15)
Intelin verkkosivuille päivitetyt tiedot vahvistavat olettamukset, että yhtiön kehittämä uusi Optane-muistiratkaisu on yhteensopiva ainoastaan seitsemännen sukupolven (Kaby Lake) Core-suorittimien kanssa. ....
Paljastus: Seuraavan iPhonen etukamera onkin 3D-mallia Paljastus: Seuraavan iPhonen etukamera onkin 3D-mallia (22.2.2017 08:13)
KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuon toimitusketjulähteiden mukaan Apple aikoo lisätä infrapunasensorin seuraavan iPhonen etukameran kylkeen. Sensorin tarkoituksena on auttaa kameraa kolmiulotteisessa ....
Valtava muutos iPhoneen – 4G-nopeudet voivat nousta jopa gigabittiin sekunnissa Valtava muutos iPhoneen – 4G-nopeudet voivat nousta jopa gigabittiin sekunnissa (22.2.2017 07:40)
Applella on ensi syksynä tuhannen taalan paikka katkaista yhteistyökumppanuus suurilta osin Qualcommin kanssa. Intel on nimittäin esitellyt uuden XMM 7560 -modeemin, joka sisältää ominaisuuden, ....
1 kommentti

Uutisarkisto