*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft sopi musiikkikauppaa koskeneen oikeusjutun

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 20.1.2004 22:51 Kommentteja (2)

Microsoftin Euroopan yksikkö on sopinut oikeussalien ulkopuolella sitä vastaan lokakuussa 2003 nostetun syytteen patenttirikkomuksesta. Syytteen takana on pieni yhdysvaltalaisyritys nimeltä E-Data, joka haastoi samasta syystä lokakuussa myös kolme muuta eurooppalaista verkossa musiikkia myyvää yritystä -- Tislcalin, OD2:n ja HMV:n -- oikeuteen.
E-Datan jutun taustalla on sille 1980-luvun puolivälissä myönnetty lisenssi, joka kattaa tiedon imuroimisen tietoverkoista fyysiselle medialle. Oikeusistuimet Yhdysvalloissa ovat jo aiemmin päätyneet tulokseen, että E-Datan patentti on pitävä, mutta katsoneet, että se kattaa tilanteet, joissa kuluttaja ostaa tietoverkkojen yli nimenomaan siirrettävälle medialle tallennetuksi tarkoitettua dataa, kuten esim. Microsoftin ja OD2:n musiikkikauppojen yhteydessä, jossa kuluttaja maksaa lisähintaa siitä, että hän voi polttaa ostamansa musiikkikappaleen myös CDR-levylle.

E-Datan patentti on jo vanhentunut vuoden 2003 tammikuussa Yhdysvalloissa, joten esim. huhtikuussa avattu iTunes ei joutune ongelmiin ainakaan Yhdysvaltain lainsäädännön puitteissa patentin kanssa. Mutta E-Datan patentti on vielä voimassa useissa Euroopan maissa, mm. Iso-Britanniassa, Ruotsissa, Saksassa, Italiassa ja Ranskassa.

Microsoft lisensoi E-Datan patentin käyttöönsä rajoituksetta kaikissa maailman maissa, mutta yhtiöt kieltäytyivät kommentoimasta sopimuksen taloudellisia yksityiskohtia.

Lisää aiheesta:

News.com

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

120.1.2004 23:56

Vähänpäs viitsii microsoftkaan ottaa asioista selkoa, ja juuri samoista asioista ovat itse etunenässä sormiaan heristelemässä. Surkuhupaisaa, kuten myös muutkin viimeaikaiset oikeusjutut, taitavat vaan nuo firmat olla niin perseaukisia että pitää koittaa nyhtää taaloja mistä ikinä vain pystyy. Ei voi sanoa kuin että, hohhoijaa...

221.1.2004 7:58

myönnetty lisenssi, joka kattaa tiedon imuroimisen tietoverkoista fyysiselle medialle. Tuo patenttihan onkin taas oiva esimerkki järkevistä patenteista.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Megasakot EU:lta – Näin paljon Google joutuu maksamaan Megasakot EU:lta – Näin paljon Google joutuu maksamaan (27.6.2017 14:01)
Euroopan komissio on määrännyt kilpailulainsäädäntötutkimustensa pohjalta Googlelle ennätykselliset 2,42 miljardin euron sakot. Komission mukaan sakko Google on väärinkäyttänyt hakukoneen markkina-asemaa ....
iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy (27.6.2017 12:20)
iOS 11:n yksi suurimmista uusista ominaisuuksista on tuki ARKit-ohjelmointirajapinnalle, jonka avulla sovelluskehittäjät voivat luoda täysin uudenlaisia laajennettua todellisuutta hyödyntäviä ....
3 kommenttia
Elisa Viihteen tarjonta täydentyy – Sisältää nyt C Moren Elisa Viihteen tarjonta täydentyy – Sisältää nyt C Moren (27.6.2017 10:26)
Elisa Viihde -palvelun valikoimiin on lisätty operaattorin ja MTV:n välisen yhteistyön myötä myös C More -suoratoistopalvelu. Entuudestaan Elisa Viihteestä on löytynyt Aitio, Yle Areena, ....
Apple osti Oculus Riftissä käytetyn teknologian itselleen Apple osti Oculus Riftissä käytetyn teknologian itselleen (27.6.2017 09:36)
Apple on ostanut pöytälaatikkofirmansa kautta saksalaisen katsetunnistusta ja -seurantaa kehittävän SensoMotoric Instrumentsin. Yhtiön teknologiaa hyödynnetään niin lääketieteellisissä sovelluksissa ....
Super Nintendo tekee paluun! Tässä on SNES Classic Edition Super Nintendo tekee paluun! Tässä on SNES Classic Edition (26.6.2017 19:47)
Viime vuoden kesällä Nintendolta kuultiin jymyuutinen, sillä perinteikäs peliyhtiö kertoi tuovansa legendaarisen NES-pelikonsolin ja sille julkaistut pelit uudelleen saataville NES Classic Editionin ....
1 kommentti

Uutisarkisto