*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sharman toivoo P2P-verkkojen ja sisällönomistajien yhteistyötä

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 8.10.2003 22:13

Sharman toivoo P2P-verkkojen ja sisällönomistajien yhteistyötä P2P-verkko Kazaan omistajana tunnettu yritys, Sharman Networks, on perustanut yhdessä yhteistyöyrityksensä Altnetin kanssa kaikille halukkaille yrityksille avoimen eräänlaisena keskusteluforumina toimivan yhteisön. Uusi järjestö, jonka ideologia sivuaa hyvin vahvasti aiemmin tänä vuonna perustettua P2P Unitedia, on nimeltään Distributed Computing Industry Alliance.
Järjestö pyrkii saamaan saman pöydän ääreen sekä P2P-verkkojen että sisällöntuottajien osapuolia keskustelemaan avoimesti siitä, miten eri osapuolten välillä olevia ristiriitoja voitaisiin ratkaista luomalla toimiva yhteistyön malli. Idea ei ole suinkaan omaperäinen, vaikkakin lähinnä DCIA:n lähestymistapa avoimen keskustelun muodossa sitä onkin. Jo vuonna 2001 P2P-legenda Napster lupasi levy-yhtiöille miljardi dollaria vapaista oikeuksista niiden sisällön käyttöön palvelussaan. Nyt mm. P2P United ajaa ns. pakkolisensointia lobaamalla Yhdysvalloissa poliitikkoja ajatusmallinsa taakse.

DCIA arvioi omissa lausunnoissaan, että jos musiikkiteollisuus ja P2P-yritykset saisivat lisensoinnin järkevälle tasolle ja kaupallisen hyödyntämisen P2P-verkkoihin kunnolla käyttöön, tulisi jo pelkistä P2P-verkoista musiikkiteollisuudelle yli 900 miljoonaa dollaria liikevaihtoa kuukausitasolla.

Lisää aiheesta: ZDNet

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle (20.10.2017 17:28)
Heinä-syyskuun tuloksen julkistanut Verkkokauppa.com kertoo avaavansa Turun lähistöllä sijaitsevaan Raisioon uuden jättimyymälän, jonka tarkoituksena on palvella Varsinais-Suomen alueella asuvia. ....
Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun (20.10.2017 14:48)
Netflix on lähettänyt suomalaisille asiakkaille sähköpostia, jossa tiedotetaan suoratoistopalvelun tulevasta hintakorotuksesta. AfterDawn uutisoi Netflixin kuukausimaksun nousemisesta kaksi viikkoa sitten. ....
Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta (20.10.2017 13:10)
Kuluvalla viikolla tuli kuluneeksi kolme vuotta siitä kun Apple on viimeksi päivittänyt pienikokoisen Mac mini -tietokoneen. Päivitysten puuttumisen takia Applen on kuviteltu jo lopettaneen ....
Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista (20.10.2017 11:24)
IoT ei ole selvästikään jäämässä pelkäksi markkinatrendiksi, vaan se näyttäisi ainakin joillakin aloilla olevan kasvua kiihdyttävä voima. Näin näyttäisi käyvän ainakin lukkomarkkinoilla, sillä ....
Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja (20.10.2017 10:39)
Ajatus suoratoistettavista sovelluksista kuulostaa äärimmäisen houkuttelevalta: ohjelmia voisi käyttää lennossa kuin ne olisi asennettu omaan puhelimeen, mutta kuitenkin ilman tarvetta käydä ....
1 kommentti

Uutisarkisto