*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Yhdysvallat väittää Malesian hinnanalennuskampanjan olevan tehoton

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 8.7.2003 23:27 Kommentteja (7)

Yhdysvallat väittää Malesian hinnanalennuskampanjan olevan tehoton Yhdysvaltain hallituksen ulkomaankauppaosaston edustaja, William Lash, on ollut vierailulla Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa tällä viikolla ja on kertonut maan hallitukselle Yhdysvaltain näkemyksiä Malesian hallituksen aloittamasta ulkomaisen median ostoboikotista.
Malesian hallitus kehotti kansalaisia toukokuun lopulla boikotoimaan ulkomaista viihdettä, mm. CD- ja DVD-levyjä, toivoen näin voivansa pakottaa ulkomaiset mediayhtiöt laskemaan ko. tuotteiden myyntihintoja Malesiassa. Malesian hallituksen mukaan maassa myytävät kotimaiset lailliset VCD-elokuvat maksavat noin kaksi ja puoli euroa kappaleelta ja näiden elokuvien piratismi on lähes olematonta. Vastaavasti ulkomaiset VCD-elokuvat (Malesiassa, kuten useissa muissakin Aasian maissa VCD on johtava media myös laillisten elokuvien myynnissä) maksavat usein yli 8 euroa ja ovat piraattien pääkohteita. Malesian hallituksen mukaan laillisen viihteen hinnan lasku näkyisi välittömästi myös piratismiluvuissa.

Yhdysvallat ei yhdy Malesian näkemykseen, vaan kannattaa ankarampia rangaistuksia ammattimaisille piraateille, mm. pitkiä vankeusrangaistuksia, sekä Malesian hallitukselta kovempia otteida piratismin vastaiseen taisteluun. Malesian kauppaministerin Muhyiddin Yassinin kommentti lehdistölle Lashin vierailun päätteeksi oli: "Me teemme niin, mikä sopii meille parhaiten."

Lisää aiheesta:

MSNBC #1
MSNBC #2

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

19.7.2003 5:22

Niin juuri rangaistaan vaan enemmän ja enemmän. Kai ne joskus tajuaa että ei noin mitään voiteta.

29.7.2003 8:42

No mutta saavathan he itse päättää mitä tekevät ja päätöksillään ne ajaa maansa entistä pahempiin ongelmiin. kohta vhs bisnes loppuu kokonaan ja dvd menee toivonmukaan jenkeiltä perässä koska tekevät virheitä hinnoissa jotka ajavat toiset suoraan "rikoksen" poluille.

39.7.2003 11:12

Mua pahemmin liikuta jos joku Joel Silver(varallisuus viimevuonna 460 000 000 $) menettää 25e kun poltan kaverille dvd:n eikä hän sitä kaupasta osta.

49.7.2003 12:43

Kyllä suurin osa leffoista ja peleistä on luokatonta PA..AA, joten jo siitä johtuen hinnat ovat taivaissa...ja jos aasian maissa esim THAI,MALESIA on työläisen palkka 3-4 euroa/pv, ei ihan ekax tuu mieleen maksaa 8-10 euroa jostain BATTLEFIELD EARTH:sta jne...Eli William Lash riisipellolle hakemaan tunnelmaa,ja liksapäivänä sit ostelemaan USA tuotteita!!! :-))(nimimerkillä 12 vuotta Thaimaassa elännyt)

59.7.2003 14:25

Minä en voisi olla yhtään enempää samaa mieltä Malesian näkemyksen kanssa, että varsinainen vika ei ole piratismissa vaan korkeissa hinnoissa. Asian ymmärtäisi jos cd-levyjä olisi kallis tuottaa, mutta kun näin ei ole. Jos artisti saa vain 7% tuotteen hinnasta, niin mikä helvetissä tuossa sitten maksaa? Näkee kuinka hyvin RIAA on lobbannut läpi asiansa USA:ssa, todellista aivo pesua. Eli RIAA yrittää näyttää puhtaalta kuin pulmunen, me puolustamme artistien oikeuksia ja estämmme rikoksia, vaikka itse syylistyvät "lähes" lain rikkomiseen jahdatessaan kansalaisia (tarkoitan ihmisten oikeutta yksityisyyteen). Puhumattakaan levy-yhtiöiden monopolimaisesta käytäytymisestä ja yhteiskunnan toiminnan haittaamisesta (tarkoitan ylihinnoittelua). USA:ssa tuntuu olevan hyvin vaikea hahmottaa että mitä tarkoittaa markinoiden haitallinen vaikutus yhteiskuntaan. RIAA voisi keskittää enemmän voimavarojaan siihen kuinka cd- ja dvd-levyjä saataisiin edullisemmin markkinoille, kuin yrittää hakea lailla suojaa toimintaansa. Vähän aiheen vierestä: Minusta kopiointi asian pitäisi olla niin, että jokainen ihminen saa itse kopioida minkä tahansa alkuperäisen asian omaan käyttöönsä. Sen sijaan kopiointi jakelu tarkoituksessa muille olisi laitonta ja näin ollen tuomittava rikos. Asia olisi täten yksinkertaista, eli jos lainaa kaverille alkuperäisen cd:n, niin kaveri voi ottaa siitä kopion itselleen. Sen sijaan jos otat itse kopion ja lainaat sitä kopiota kaverille, joka kopioi sen, syyllistyt rikokseen. Käytännössä pitää siis olla laillinen hallussa oleva asia, ennenkuin sitä voi kopioida. Kopio menettää aina tuon laillisuuden. Mitä tulee laillisten asioiden julkiseen jakamiseen, niin se on sallittu vain teoksen omistajan luvalla/sopimuksella. Tämä tekisi p2p jakelusta laitonta, mutta käytännössä se on nytkin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.7.2003 @ 14:28

69.7.2003 17:11
naapuri
Inactive

Bush ja Powell ovat näköjään saaneet uuden jäsenen "The greatest idiots on earth" kerhoonsa, Mr. William Lashin.

710.7.2003 12:44

Lumikille - Kysyit:"Jos artisti saa vain 7% tuotteen hinnasta, niin mikä helvetissä tuossa sitten maksaa?" -No se on tää record company(lue: saat sellasen logon siihen cd:n kylkeen) eli julkaisija joka ottaa siitä suurimman osan. Hinta tippuis jos tuote saatais suoraan artistilta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
2 kommenttia
Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu (28.4.2017 12:34)
Apple Music -suoratoistopalvelu uudistuu jälleen tänä vuonna kun Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä esitellään uusi versio. Asia tuli ilmi Bloombergin tekemästä henkilökuva-artikkelista, ....
Vaasa pääsi jatkoon – Jättimäinen akkutehdashanke etenee Vaasa pääsi jatkoon – Jättimäinen akkutehdashanke etenee (28.4.2017 10:15)
Pohjolaan jättimäisen akkutehtaan rakentamista suunnitteleva Northvolt-kasvuyritys on keventänyt tehtaan potentiaalisten sijoituspaikkojen listaa. Jatkoon pääsi yhteensä 10 paikkakuntaa, joista ....
2 kommenttia

Uutisarkisto