*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

P2P vs. RIAA -väittely

Kirjoittaja Jari Ketola @ 7.7.2003 22:09 Kommentteja (3)

News.com on julkaissut mielenkiintoisen artikkelin, jossa Freenetin kehittäjältä Ian Clarkelta sekä RIAA:n lakiosaston varajohtajalta Matt Oppenheimilta kysellään, onko P2P-verkkojen käyttäjällä mahdollisuutta tai edes oikeutta liikkua verkossa nimettömänä.
Freenet on hajautetun rakenteen ja solujen välisen liikenteen salauksen päälle rakennettu vertaisverkko, joka on Clarken mukaan erittäin turvallinen ja takaa yksityisyydensuojan jopa Kiinan kaltaisessa valtiossa -- Yhdysvalloista puhumattakaan.

Kysyttäessä mahdollisuuksista salata henkilöllisyys P2P-verkoissa Oppenheim toteaa, ettei mikään järjestelmä takaa täydellistä anonymiteettiä. Hän ei kuitenkaan pidä mahdollista ongelmaa merkittävänä, koska RIAA tulkitsee aikaisempaa Madster-tuomiota siten, että tekijänoikeusrikkomukseen syyllistyvän suojeleminen edellämainitunkaltaisin, teknisin keinoin, on itsessään laitonta. Oppenheim vertaa P2P-käyttäjän henkilöllisyyden "paljastumista" naamioituun pankkiryöstäjään -- jos naamio poistetaan ja ryöstäjä tunnistetaan, ei tällä ole mahdollisuutta esittää valitusta tapahtuneesta.

Clarke tulkitsee Madster-päätöstä kuitenkin eri tavalla eikä näe, että P2P-ohjelman valmistajaa voitaisi pitää vastuullisena käyttäjien tekemistä rikkomuksista. "Jos pankkiryöstäjä käyttää ryöstön yhteydessä naamiota, ei kai kukaan kuvittelisi syyttävän naamion valmistajaa rikollisen toimista."

Artikkeli on kokonaisuudessaan varsin mielenkiintoista luettavaa.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

19.7.2003 8:34

Aivan, Ja miettikääpäs asiaa jos P2P verkot yhtäkkiä vain saataisin suljettua / sulkeutuisi itsestään niin RIAA:n ukot voisivat vain olla kahvilla ja massi juoksisi koska onhan p2p suurin ongelma heille... Ad myös hiljenisi uutisosastoiltaan jonkin verran varmasti. Tuohon viimeiseen vertaukseen en yhdy sillä se kulkee väärään suntaan viittaavasti. jos tietäisin kuka P2P ohjelmia on koodannut ekana menisin patentit viemään ja polttaisin ne... esimerkiksi ftp, irc ja icq yms. toimivat samaan tarkoitukseen kun tietää mitä tekee.

214.7.2003 14:54

P2P verkkoja ei tulla koskaan saamaan suljettua ainakaan ihan kaikkia..

316.7.2003 4:51
mcmauu
Inactive

eiköhän toi netti kumminkin ole niin iso juttu,ei ne voi kaikkia tuomita,uskoisin että tohon tulee joku vähän oikeuksiakin jättävä päätös lopulta..saahan kopattuja cd levyjäkin tuoda esim.virosta parisen kappaletta vaikka se on kiellettyä..peace:)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita (26.9.2017 11:57)
Nvidia on ratsastanut tekoälyteknologioiden kehityksen kärjessä jo useamman vuoden ajan. Näkyvin esimerkki tekoälyn ja koneoppimisen saavutuksista on autojen itsenäinen ajaminen, mutta liikenteestä ....
Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä (26.9.2017 10:45)
Laajennetun todellisuuden mahdollisuuksia ehkä kaikkein rohkeimmin ja kattavimmin on lähtenyt kokeilemaan Snap, jonka Snapchat-sovelluksella otettuja kuvia on voinut ehostaa erilaisilla kasvofilttereille ....
Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville (25.9.2017 15:02)
Intel on vihdoin esitellyt työpöytäkäyttöön tarkoitetut kahdeksannen sukupolven Core-suorittimet. Piirijätti esitteli ensimmäiset 8. sukupolven piirit jo elokuun lopulla, mutta tuolloin oli ....

Uutisarkisto