*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Madster pysyy suljettuna

Kirjoittaja Jari Ketola @ 1.7.2003 21:19 Kommentteja (6)

Madster pysyy suljettuna Yhdysvaltalainen valitustuomioistuin on säilyttänyt ennallaan aikaisemman tuomion, joka määräsi Madsterin (aikaisemmin Aimster) sulkemaan palvelunsa. Päätöksen mukaan Madster ei voi paeta vastuuta ainoastaan toteamalla, ettei se voinut valvoa verkossaan tapahtuvaa liikennettä salauksesta johtuen.
RIAA oli päätöksestä erittäin tyytyväinen. Päätös asettaa samalla aikaisemman päätöksen, joka hylkäsi RIAA:n vaatimukset sulkea Grokster ja Morpheus -palvelut, koska niiden kautta levitetään tekijänoikeuslakien alaista materiaalia. RIAA tulee todennäköisesti valittamaan tästä päätöksestä ja käyttämään Aimster-päätöstä argumenttinä.

Yllättäen myös Madsterin omistaja John Deep piti oikeudenpäätöstä voittona yhtiölleen. Päätöksessä nimittäin rajataan selkeästi, mitä ehtoja palvelun tulee täyttää, jotta se voisi jatkaa toimintaansa. Eräs ehdoista on, että Madsterin tulee todistaa, että palvelua käytetään laillisiin tarkoituksiin, kuten esimerkiksi teostovapaan musiikin siirtämiseen.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

12.7.2003 7:00

Nyt eletään P2P-verkkojen viimeisiä aikoja joten kannattaa ottaa hyöty kaikesta irti niin kauan kun se on vielä mahdollista. RIAA ja levy-jätit ovat yksinkertaisesti liian vaikutusvaltaisia. Vai mitä mieltä olette?

22.7.2003 7:09

Jep siltä näyttää homma taitaa pian mennä takaisin irc ja ftp:n kanssa touhuamiseksi. ISP:t alkaa olemaan jo pian tolla linjalla vaikka kuluttajat käyttävätkin vain omaa kaistaa ja siitä ne maksavat. P2P verkkoja vakoillaan ja tutkitaan eikä käyttäjät sitä huomaa. veikkaan että noin 1/2-1v päästä nähdään suomessa suuri puhdistus operaatio kun kaikkien ja kaikki tarpeellinen tieto on kerätty.

32.7.2003 8:16

Hyvä, vievätpähän nuo mun vanhat cd:t pois tilaa viemästä. ;-D


Since 13.3.2002

42.7.2003 17:24

Joo, tuo nykyinen P2P-verkko on tiensä päässä, mutta onhan P2P-verkoilla vielä mahdollisuuksia. Kunhan keksivät kuinka laki ei pysty saattamaan ketään vastuuseen sen käytöstä. Nykyään vastuuhan tulee siitä että voidaan kohdistaa että kuka jakaa mitäkin, mutta entä jos ei voisikaan?

53.7.2003 6:15

siis toi olisi ja onkin mahdollista jo nyt mutta jostain syystä homma ei toimi. elikkä proxyn käyttö jota esim hakkerit on käyttäneet jo pitkän aikaa eli otat aina yhteyden proxy palvelimeen johon jää sinun ip osoite ja siittä eteenpäin liikut eri ip:llä saat itse määrittää ohjelmassa ajan kuinka usein tunniste vaihdetaan ja kuinka monen proxy palvelimen kautta mennään enne määränpäätä. tuolla se hoituisi näin aluksi tietenkin jossain vaiheessa noitten palvelimien kimppuun alettaisiin käydä mutta se on sen ajan murhe. mitkään p2p ohjelmat ei suostu ottamaan noita proxyja vastaan jostain syystä...en tiedä miksi kertokaa joku viisaampi.

63.7.2003 14:46

kun yksi p2p softa kuolee, syntyy sen tilalle vähintään kaksi uutta. Ja onhan meillä hätävarana vielä ftp

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Arvostelussa yllätys Creativelta: mekaaninen Vanguard K08 -pelinäppäimistö Arvostelussa yllätys Creativelta: mekaaninen Vanguard K08 -pelinäppäimistö (21.10.2017 12:00)
Creative tunnetaan parhaiten muun muassa äänikorteistaan, kuulokkeistaan, kaiuttimistaan ja kannettavista soittimistaan. Nyt yhtiö on päättänyt lähteä kokeilemaan siipiään myös pelinäppäimistöjen parissa. ....
Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle (20.10.2017 17:28)
Heinä-syyskuun tuloksen julkistanut Verkkokauppa.com kertoo avaavansa Turun lähistöllä sijaitsevaan Raisioon uuden jättimyymälän, jonka tarkoituksena on palvella Varsinais-Suomen alueella asuvia. ....
1 kommentti
Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun (20.10.2017 14:48)
Netflix on lähettänyt suomalaisille asiakkaille sähköpostia, jossa tiedotetaan suoratoistopalvelun tulevasta hintakorotuksesta. AfterDawn uutisoi Netflixin kuukausimaksun nousemisesta kaksi viikkoa sitten. ....
2 kommenttia
Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta (20.10.2017 13:10)
Kuluvalla viikolla tuli kuluneeksi kolme vuotta siitä kun Apple on viimeksi päivittänyt pienikokoisen Mac mini -tietokoneen. Päivitysten puuttumisen takia Applen on kuviteltu jo lopettaneen ....
Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista (20.10.2017 11:24)
IoT ei ole selvästikään jäämässä pelkäksi markkinatrendiksi, vaan se näyttäisi ainakin joillakin aloilla olevan kasvua kiihdyttävä voima. Näin näyttäisi käyvän ainakin lukkomarkkinoilla, sillä ....

Uutisarkisto