*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Madster pysyy suljettuna

Kirjoittaja Jari Ketola @ 1.7.2003 21:19 Kommentteja (6)

Madster pysyy suljettuna Yhdysvaltalainen valitustuomioistuin on säilyttänyt ennallaan aikaisemman tuomion, joka määräsi Madsterin (aikaisemmin Aimster) sulkemaan palvelunsa. Päätöksen mukaan Madster ei voi paeta vastuuta ainoastaan toteamalla, ettei se voinut valvoa verkossaan tapahtuvaa liikennettä salauksesta johtuen.
RIAA oli päätöksestä erittäin tyytyväinen. Päätös asettaa samalla aikaisemman päätöksen, joka hylkäsi RIAA:n vaatimukset sulkea Grokster ja Morpheus -palvelut, koska niiden kautta levitetään tekijänoikeuslakien alaista materiaalia. RIAA tulee todennäköisesti valittamaan tästä päätöksestä ja käyttämään Aimster-päätöstä argumenttinä.

Yllättäen myös Madsterin omistaja John Deep piti oikeudenpäätöstä voittona yhtiölleen. Päätöksessä nimittäin rajataan selkeästi, mitä ehtoja palvelun tulee täyttää, jotta se voisi jatkaa toimintaansa. Eräs ehdoista on, että Madsterin tulee todistaa, että palvelua käytetään laillisiin tarkoituksiin, kuten esimerkiksi teostovapaan musiikin siirtämiseen.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

12.7.2003 7:00

Nyt eletään P2P-verkkojen viimeisiä aikoja joten kannattaa ottaa hyöty kaikesta irti niin kauan kun se on vielä mahdollista. RIAA ja levy-jätit ovat yksinkertaisesti liian vaikutusvaltaisia. Vai mitä mieltä olette?

22.7.2003 7:09

Jep siltä näyttää homma taitaa pian mennä takaisin irc ja ftp:n kanssa touhuamiseksi. ISP:t alkaa olemaan jo pian tolla linjalla vaikka kuluttajat käyttävätkin vain omaa kaistaa ja siitä ne maksavat. P2P verkkoja vakoillaan ja tutkitaan eikä käyttäjät sitä huomaa. veikkaan että noin 1/2-1v päästä nähdään suomessa suuri puhdistus operaatio kun kaikkien ja kaikki tarpeellinen tieto on kerätty.

32.7.2003 8:16

Hyvä, vievätpähän nuo mun vanhat cd:t pois tilaa viemästä. ;-D


Since 13.3.2002

42.7.2003 17:24

Joo, tuo nykyinen P2P-verkko on tiensä päässä, mutta onhan P2P-verkoilla vielä mahdollisuuksia. Kunhan keksivät kuinka laki ei pysty saattamaan ketään vastuuseen sen käytöstä. Nykyään vastuuhan tulee siitä että voidaan kohdistaa että kuka jakaa mitäkin, mutta entä jos ei voisikaan?

53.7.2003 6:15

siis toi olisi ja onkin mahdollista jo nyt mutta jostain syystä homma ei toimi. elikkä proxyn käyttö jota esim hakkerit on käyttäneet jo pitkän aikaa eli otat aina yhteyden proxy palvelimeen johon jää sinun ip osoite ja siittä eteenpäin liikut eri ip:llä saat itse määrittää ohjelmassa ajan kuinka usein tunniste vaihdetaan ja kuinka monen proxy palvelimen kautta mennään enne määränpäätä. tuolla se hoituisi näin aluksi tietenkin jossain vaiheessa noitten palvelimien kimppuun alettaisiin käydä mutta se on sen ajan murhe. mitkään p2p ohjelmat ei suostu ottamaan noita proxyja vastaan jostain syystä...en tiedä miksi kertokaa joku viisaampi.

63.7.2003 14:46

kun yksi p2p softa kuolee, syntyy sen tilalle vähintään kaksi uutta. Ja onhan meillä hätävarana vielä ftp

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Poliitikot vaativat – Tiedustelulaki pitää saada kiireesti voimaan Poliitikot vaativat – Tiedustelulaki pitää saada kiireesti voimaan (21.8.2017 15:27)
Poliitikot ovat saaneet Turussa perjantaina tapahtuneista veriteoista oivallisen perustelun valmisteilla olevan tiedustelulain kiireelliselle käsittelylle. Esimerkiksi pääministeri Juha Sipilä ....
1 kommentti
Internetiä ravistanut hyökkäys olikin vahinko – Piti kohdistua pelipalveluun Internetiä ravistanut hyökkäys olikin vahinko – Piti kohdistua pelipalveluun (21.8.2017 09:27)
Viime syksynä Internetin käyttäjät pahanpäiväisesti pelästyttänyt palvelunestohyökkäys verkkoinfrastruktuuripalveluita tuottavaa Dyniä vastaan saattoi olla vahinko – tai hyökkäys oli vaikuttavuudeltaan ....
Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna (19.8.2017 17:39)
Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot ovat aloittaneet neuvottelut suurien digitaalisten elokuvavuokraamojen kanssa uutuuselokuvien tarjolle tuonnin nopeuttamiseksi. Ajatuksena on, että elokuvia voisi ....
2 kommenttia
Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti (19.8.2017 12:15)
Tietokoneen tallennustila täynnä? Löydä oppaamme avulla mikä kovalevyltä vie eniten tilaa ja vapauta näin helposti ja ilmaiseksi lisää tilaa käyttöösi.
3 kommenttia
Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti

Uutisarkisto