*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

MPAA vs 321Studios -jutun ensimmäinen päivä

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 15.5.2003 21:45

MPAA vs 321Studios -jutun ensimmäinen päivä Tänään alkoi yksi odotetuimmista oikeudenkäynneistä, joka liittyy kiisteltyyn DMCA-lakiin ja sen soveltamiseen käytännössä. Napit vastakkain ovat San Fransiscon käräjoikeudessa seitsemän suurinta Hollywoodin elokuvastudiota ja ohjelmistoyritys 321Studios, joka tunnetaan parhaiten DVD X Copy ja XPRESS-ohjelmien valmistajana.
Elokuvastudiot toivovat käräjoikeuden tuomari Susan Illistonilta pikaista päätöstä, ns. summary judgement-päätöstä, jutussa, toivoen että tuomari määräisi 321Studiosin tuotteet laittomiksi ja myyntikieltoon. 321Studiosin ohjelmilla käyttäjät voivat ottaa elokuvistaan varmuuskopioita DVD-R -levyille, ohittaen näin DVD-elokuvalevyiltä löytyvät suojausmenetelmät, mm. CSS-salauksen. Studioiden DMCA-tulkinnan mukaan pelkkä kopiointisuojausten ohitus riittää siihen, että 321Studios pitäisi tuomita lain rikkomisesta korvauksiin. 321Studios käyttää omana puolustusargumenttinaan mm. "fair use"-lainsäädäntöä, joka sallii kuluttajille varmuuskopioiden teon omistamistaan tuotteista sekä mm. elokuvakriitikoille mahdollisuuden ottaa elokuvista näytteitä käyttöönsä.

Tuomari tuntui ensimmäisen oikeudenkäyntipäivän perusteella olevan hieman enemmän studioiden puolella jutussa, mutta onnistui myös sivaltamaan pari varsin osuvaa iskua studioiden argumenttien päälle. Eräs tärkeimmistä "pussittamisista" tuomarin puolelta tapahtui, kun hän kysyi studioiden asianajajalta, mitä tapahtuu elokuville, jotka on kopiointisuojattu, mutta joiden tekijänoikeudet raukeavat (kuten ne tietyn ajan, tällä hetkellä 70v:n jälkeen, tekevät). Studioiden asianajajan vastaus oli, että ne ovat tällöin julkisessa käytössä. Tuomarin vastaus väitteelle oli se, että näin ei voi olla, koska ne ovat edelleen kopiointisuojattuja ja studioiden nyt oikeudessa esittämien argumenttien mukaan pelkkä kopiointisuojauksen ohitus sinänsä on jo rikos.

Juttu jatkuu ja sen arvellaan kestävän ainakin vuoteen 2004 asti.

Lisää aiheesta:

Viralliset DVDXCopy -keskustelualueet
News.com

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple aloitti tilaisuuden muistuttamalla kuinka heikosti Androideja päivitetään	Apple aloitti tilaisuuden muistuttamalla kuinka heikosti Androideja päivitetään (27.10.2016 20:18)
Applella on parhaillaan käynnissä lehdistötilaisuus, josta odotetaan uusia Mac-malleja. Yhtiö kuitenkin aloitti kertomalla uutisia iPhonesta. Odotetusti Applen asiakkaat ovat ottaneet iPhone ....
PlayStationille esiteltiin kaksi Pro-pelaajien ohjainta PlayStationille esiteltiin kaksi Pro-pelaajien ohjainta (27.10.2016 20:01)
Sonyn virallinen PlayStation Europe -blogi on esitellyt kahta uutta pleikkariohjainta, jotka on suunnattu tosimielellä pelaamiseen suhtautuville PS4-pelaajille. Niin kutsutut pro-ohjaimet tarjoavat ....
Apple valmistautuu aloittamaan myynnin tänään julkistettaville laitteille heti tapahtuman jälkeen? Apple valmistautuu aloittamaan myynnin tänään julkistettaville laitteille heti tapahtuman jälkeen? (27.10.2016 19:39)
Applelta odotetaan tänään uusia laitteita yhtiön vanhimpaan tuotekategoriaan. Uudet iMacit ja MacBookit esitellään kansalle Suomen aikaan kahdeksalta illalla alkavassa lehdistötilaisuudessa. ....
Apple esittelee uusia tuotteita – Seuraa tilaisuutta suorana Apple esittelee uusia tuotteita – Seuraa tilaisuutta suorana (27.10.2016 19:34)
Applen tämän vuoden syksyn toinen lehdistötilaisuus on käynnistymässä hetken kuluttua. Suomen aikaa kello 20.00 alkavan tapahtuman julkistuksia voi seurata suorana Applen tarjoaman verkkolähetyksen kautta. ....
Microsoft uudistaa pelistriimaamisen Windows 10:llä Microsoft uudistaa pelistriimaamisen Windows 10:llä (27.10.2016 19:18)
Microsoftin eilisestä julkistustilaisuudesta jäi päälimmäisenä käteen tietysti uusi Surface Studio, Surface Bookin kakkosversio sekä muutamat oheislaitteet. Välissä kuitenkin kuultiin myös softapainotteisia ....

Uutisarkisto