*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

MPAA vs 321Studios -jutun ensimmäinen päivä

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 15.5.2003 21:45

MPAA vs 321Studios -jutun ensimmäinen päivä Tänään alkoi yksi odotetuimmista oikeudenkäynneistä, joka liittyy kiisteltyyn DMCA-lakiin ja sen soveltamiseen käytännössä. Napit vastakkain ovat San Fransiscon käräjoikeudessa seitsemän suurinta Hollywoodin elokuvastudiota ja ohjelmistoyritys 321Studios, joka tunnetaan parhaiten DVD X Copy ja XPRESS-ohjelmien valmistajana.
Elokuvastudiot toivovat käräjoikeuden tuomari Susan Illistonilta pikaista päätöstä, ns. summary judgement-päätöstä, jutussa, toivoen että tuomari määräisi 321Studiosin tuotteet laittomiksi ja myyntikieltoon. 321Studiosin ohjelmilla käyttäjät voivat ottaa elokuvistaan varmuuskopioita DVD-R -levyille, ohittaen näin DVD-elokuvalevyiltä löytyvät suojausmenetelmät, mm. CSS-salauksen. Studioiden DMCA-tulkinnan mukaan pelkkä kopiointisuojausten ohitus riittää siihen, että 321Studios pitäisi tuomita lain rikkomisesta korvauksiin. 321Studios käyttää omana puolustusargumenttinaan mm. "fair use"-lainsäädäntöä, joka sallii kuluttajille varmuuskopioiden teon omistamistaan tuotteista sekä mm. elokuvakriitikoille mahdollisuuden ottaa elokuvista näytteitä käyttöönsä.

Tuomari tuntui ensimmäisen oikeudenkäyntipäivän perusteella olevan hieman enemmän studioiden puolella jutussa, mutta onnistui myös sivaltamaan pari varsin osuvaa iskua studioiden argumenttien päälle. Eräs tärkeimmistä "pussittamisista" tuomarin puolelta tapahtui, kun hän kysyi studioiden asianajajalta, mitä tapahtuu elokuville, jotka on kopiointisuojattu, mutta joiden tekijänoikeudet raukeavat (kuten ne tietyn ajan, tällä hetkellä 70v:n jälkeen, tekevät). Studioiden asianajajan vastaus oli, että ne ovat tällöin julkisessa käytössä. Tuomarin vastaus väitteelle oli se, että näin ei voi olla, koska ne ovat edelleen kopiointisuojattuja ja studioiden nyt oikeudessa esittämien argumenttien mukaan pelkkä kopiointisuojauksen ohitus sinänsä on jo rikos.

Juttu jatkuu ja sen arvellaan kestävän ainakin vuoteen 2004 asti.

Lisää aiheesta:

Viralliset DVDXCopy -keskustelualueet
News.com

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? (17.8.2017 14:26)
HMD Globalilta on viime vuoden lopusta lähtien odotettu kieli pitkällä lippulaivapuhelinta, joka näyttäisi millaista rautaa Nokia-puhelimet parhaimmillaan ovat. Sellainen puhelin esiteltiin ....
1 kommentti
Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla (17.8.2017 11:52)
Apple aikoo sijoittaa tulevan vuoden aikana miljardi dollaria TV-ohjelmien hankintaan ja tuotantoon, kertoo Wall Street Journal. Yhtiö on jo pidemmän aikaa puhunut palveluliiketoiminnan kasvattamisesta, ....
1 kommentti
Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista (17.8.2017 11:08)
Useiden Android-vuotojen takuuvarma lähde, Evan Blass, on julkaissut Twitter-tilinsä kautta lehdistökuvan myöhemmin tässä kuussa esiteltävästä LG V30 -lippulaivapuhelimesta. Kuten odottaa saattoi, ....
Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon (17.8.2017 09:41)
Yhdysvalloissa poliittinen keskustelu on kiihtynyt Charlottesvillen levottomuuksien seurauksena. Virginialaiseen kaupunkiin julistettiin hätätila äärioikeiston mielenosoituksen takia, jotta ....
3 kommenttia
Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla (16.8.2017 22:03)
HMD Global on laajentanut Android-pohjaisten Nokia-puhelimien valikoimaa neljännellä mallilla. Uusi Nokia 8 edustaa yhtiön tuoteportfolion ylempää hintaluokkaa ja sen luvataan haastavan muut ....
3 kommenttia

Uutisarkisto