*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sand Video esitteli H.264 -piirin prototyypin

Kirjoittaja Jari Ketola @ 13.1.2003 22:06

Sand Video esitteli H.264 -piirin prototyypin Sand Video Inc. esitteli viime viikolla H.264 standardin mukaisen videodekooderin prototyypin. Prototyyppi perustui kahteen Xilinxin kenttäohjelmoitavaan porttimatriisiin ja se kykeni dekoodaamaan HD-tasoista videokuvaa (1,920 x 1,080i). Samalla yhtiö lupasi, että näytepiirien toimitukset yhteistyökumppaneille aloitetaan vuoden viimeisellä neljänneksellä.
H.264 kilpailee mm. MPEG-4:n ohella HD-DVD -standardin "tittelistä". Kun DVD-Forum päätti, että HD-DVD:ssä tullaan käyttämään vanhaa punaiseen laseriin perustuvaa tekniikkaa, oli selvää, ettei nykyisillä DVD-levyillä käytettävää MPEG-2 pakkausta voida käyttää.

Sand Video tulee toimittamaan piiristä sekä pelkän enkooderin että enkooderin ja dekooderin sisältävän version. Molemmat piirit tukevat myös MPEG-2:ta. Näiden lisäksi yhtiö julkaisee myös oheispiirin, joka ainoastaan purkaa H.264 videota. Piiri on suunniteltu toimimaan olemassaolevien MPEG-2 dekooderien rinnalla. Sen avulla nykyiset DVD-soitinvalmistajat voivat pienin muutoksin lisätä HD-DVD -ominaisuuden tuotantomalleihinsa, mikäli DVD-Forum valitsee H.264:n HD-DVD9 -formaatin pakkausmuodoksi.

Lue EE Timesin artikkeli, mikäli haluat tietää aiheesta lisää.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa (14.12.2017 20:43)
Maailman suosituin suoratoistomusiikin alusta Spotify on uudistamassa palveluaan. Erityisesti sen mobiilisovellukseen on tehty muutoksia, jotka tekevät näkymistä hieman modernimpia ja toivottavasti ....
OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa (14.12.2017 18:49)
OnePlus 5T on tuonut myyntiin uuden erikoisversion yhtiön uusimmasta lippulaivamallista. Jo alkukuusta julkistettu uuden Star Wars -elokuvan henkinen erikoisversio vahvistettiin hieman myöhemmin ....
Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna (14.12.2017 15:31)
Facebookin päätös erottaa yksityisviestit omaksi Messenger-sovellukseksi herätti aikoinaan tunteita, mutta muutos näyttää olleen lopulta kannattava. Yhteisöpalvelun mukaan Messengerillä on tätä ....
1 kommentti
Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä (14.12.2017 14:13)
Yhdeksän eurooppalaista uutistoimistoa ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa yhdysvaltalaisia internetjättejä vaaditaan maksamaan tekijänoikeuskorvaus niiden tuottaman sisällön käyttämisestä. ....
4 kommenttia
Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot (14.12.2017 14:11)
Disney on ostanut 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot. Kauppahinta on 66 miljardia dollaria eli noin 60 miljardia euroa. Kaupan jälkeen Foxin yritysimperiumiin jää ainoastaan uutis- ....

Uutisarkisto