*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Philips yrittää saada DVD+RW -formaatin olohuoneisiin

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 23.10.2002 21:47 Kommentteja (2)

Philips yrittää saada DVD+RW -formaatin olohuoneisiin Hollantilainen kuluttajaelektroniikkajätti Philips ilmoitti tänään, että se alkaa lisensoimaan tallettavan DVD+RW -soittimen teknologiaa kolmansille osapuolille, tarjoten mahdollisuuden myös koko soittimen tekniikan lisensoimiselle.
Kyseessä on siis TV:hen kytkettävän DVD-soittimen tyylinen, ns. stand-alone -laite, joka korvaa videot. Nykyisin näiden DVD-levyihin pohjautuvien "videoiden" hinnat ovat USAssa ja Länsi-Euroopassa noin 500-800 euroa, kun taas normaalien, pelkästään toistoon pystyvien soittimien hinnat ovat jo pitkään olleet halvimmillaan alle sadan euron.

Philips yrittää lisensoimalla tekniikkaansa saada lisää valinnanvaraa kuluttajille ja kaupoille, jotka haluavat nähdä useita eri merkkejä omine pienine eroineen myynnissä -- vaikka kaikki pohjautuisivatkin täsmälleen samaan tekniikkaan. Yhtiö toivoo myös, että lisensoinnilla markkinat kasvaisivat nopeammin ja ennustaa optimistisesti, että kolmen vuoden sisällä tallettavien DVD-videoiden hinta olisi laskenut alle 250 dollarin.

Tärkeimmältä tuntuva tavoite on kuitenkin se, että Philipsillä ja muilla DVD+RW Allianceen kuuluvilla alkaa olemaan kiire, jos ne meinaavat pystyä taistelemaan suorasta kuluttajaelektroniikkakakusta "miinus"-standardia tukevien laitevalmistajien kanssa, joilla on perinteisesti vahvempi ote kuluttajaelektroniikasta kuin "plus"-standardin tukijoilla, jotka ovat pääasiassa PC-valmistajia.

Lisää aiheesta:
ZDNet
EETimes

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

124.10.2002 9:52
DJ_Blind
Inactive

Tälläinen pieni kysymys: Onko Suomessa/Muualla maailmassa markkinoilla minkäänlaista Stand Alone DVD"miinus"R/W tallenninta? En ole itse nähnyt kuin Thompsonin ja Philipsin DVD"plus"R/W Stand Alone tallentimet.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Twitch aloittaa pelien myynnin aivan pian Twitch aloittaa pelien myynnin "aivan pian" (29.3.2017 11:54)
Pelivideostriimejä välittävä Twitch alkaa tällä viikolla myydä myös pelejä, kertoo TechCrunch. Tarkka ajankohta ei ole vielä selvillä ja sivuston mukaan Twitch voi laajentua pelikauppiaaksi jo tänään. ....
Supercellin suuromistaja osti ison palasen Teslasta Supercellin suuromistaja osti ison palasen Teslasta (29.3.2017 11:17)
Supercellin osakekannasta enemmistöosuuden itselleen viime vuonna hankkinut kiinalainen Internet-jätti Tencent on ostanut viiden prosentin osuuden sähköautoyhtiö Teslasta. Kaupan arvo on yhteensä ....
Tinder toimii myös netissä: Ei enää tarvetta mobiilisovellukselle Tinder toimii myös netissä: Ei enää tarvetta mobiilisovellukselle (29.3.2017 09:51)
Suosittu deittipalvelu Tinder on toiminut toistaiseksi ainoastaan mobiililaitteilla, joiden kautta sovellus pystyy hankkimaan GPS:n ansiosta tarkkaa sijaintidataa etäisyyksien määrittämistä ....
1 kommentti
Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla (28.3.2017 12:30)
Facebook on lähettänyt sähköpostia käyttäjilleen, jotka käyttävät yhtiön omistamaa Messenger-pikaviestintä Windows Phone 8.1 -laitteilla. Sähköpostisa kerrotaan, että sovellus lopettaa toiminnan ....
10 kommenttia
IL: Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken IL: Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken (28.3.2017 11:31)
Google on heltynyt korvaamaan 8-vuotiaan Clash Royale -pelissä tekemän 6400 euron luottokorttilaskun, kertoo Iltalehti. Pojan äidin mukaan ilman korvausta perhe olisi joutunut etsimään uuden asunnon. ....
1 kommentti

Uutisarkisto