*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Philips yrittää saada DVD+RW -formaatin olohuoneisiin

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 23.10.2002 21:47 Kommentteja (2)

Philips yrittää saada DVD+RW -formaatin olohuoneisiin Hollantilainen kuluttajaelektroniikkajätti Philips ilmoitti tänään, että se alkaa lisensoimaan tallettavan DVD+RW -soittimen teknologiaa kolmansille osapuolille, tarjoten mahdollisuuden myös koko soittimen tekniikan lisensoimiselle.
Kyseessä on siis TV:hen kytkettävän DVD-soittimen tyylinen, ns. stand-alone -laite, joka korvaa videot. Nykyisin näiden DVD-levyihin pohjautuvien "videoiden" hinnat ovat USAssa ja Länsi-Euroopassa noin 500-800 euroa, kun taas normaalien, pelkästään toistoon pystyvien soittimien hinnat ovat jo pitkään olleet halvimmillaan alle sadan euron.

Philips yrittää lisensoimalla tekniikkaansa saada lisää valinnanvaraa kuluttajille ja kaupoille, jotka haluavat nähdä useita eri merkkejä omine pienine eroineen myynnissä -- vaikka kaikki pohjautuisivatkin täsmälleen samaan tekniikkaan. Yhtiö toivoo myös, että lisensoinnilla markkinat kasvaisivat nopeammin ja ennustaa optimistisesti, että kolmen vuoden sisällä tallettavien DVD-videoiden hinta olisi laskenut alle 250 dollarin.

Tärkeimmältä tuntuva tavoite on kuitenkin se, että Philipsillä ja muilla DVD+RW Allianceen kuuluvilla alkaa olemaan kiire, jos ne meinaavat pystyä taistelemaan suorasta kuluttajaelektroniikkakakusta "miinus"-standardia tukevien laitevalmistajien kanssa, joilla on perinteisesti vahvempi ote kuluttajaelektroniikasta kuin "plus"-standardin tukijoilla, jotka ovat pääasiassa PC-valmistajia.

Lisää aiheesta:
ZDNet
EETimes

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

124.10.2002 9:52
DJ_Blind
Inactive

Tälläinen pieni kysymys: Onko Suomessa/Muualla maailmassa markkinoilla minkäänlaista Stand Alone DVD"miinus"R/W tallenninta? En ole itse nähnyt kuin Thompsonin ja Philipsin DVD"plus"R/W Stand Alone tallentimet.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Mitä uutta Netflixistä löytyy? HIGH.FI kertoo kaikki uusimmat lisäykset Mitä uutta Netflixistä löytyy? HIGH.FI kertoo kaikki uusimmat lisäykset (9.12.2016 16:51)
Uutisvahtipalvelu HIGH.FI:hin on tänään lisätty uusi sisältökategoria. Vaikka päivitys on periaatteessa pieni, saattaa siitä olla keskimääräistä enemmän iloa palvelun käyttäjille. Palvelun ....
Näin estät henkilöitä WhatsAppissa Näin estät henkilöitä WhatsAppissa (9.12.2016 14:01)
Mikäli et halua enää vastaanottaa puheluita tai tekstiviestejä WhatsApp-kontaktiltasi, voit estää yhteystiedon erittäin helposti. Kun asetat henkilölle eston WhatsAppissa, hän ei enää näe viimeksi ....
Näin estät puhelut ja tekstiviestit tietyistä puhelinnumeroista Androidissa ja iPhonessa Näin estät puhelut ja tekstiviestit tietyistä puhelinnumeroista Androidissa ja iPhonessa (9.12.2016 11:58)
Jos WhatsAppissa estämältäsi henkilöltä alkaa tulla häirikköpuheluita ja -tekstiviestejä tai olet joutunut esimerkiksi aggressiivisen telemarkkinoinnin maalitauluksi, voi omaa arkea helpottaa ....
Uusi suomalainen hittipeli julkaistiin myös iPhonelle Uusi suomalainen hittipeli julkaistiin myös iPhonelle (9.12.2016 10:08)
Suomalaisen Fingersoftin kehittämä Hill Climb Racing 2 -mobiilipeli on julkaistu iPhonelle ja iPadille. Peli julkaistiin Andridille jo viime viikolla. Androidilla Hill Climb Racing 2 on menestynyt ....
Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen (9.12.2016 09:37)
Kun markkinoille pääsee mahdollisesti vaarallisia laitteita, pyritään kaikki myydyt tuotteet tietysti kutsumaan takaisin. Entä jos kaikkia myytyjä laitteita ei saadakaan kerättyä takaisin, vaan ....
3 kommenttia

Uutisarkisto