*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Philips yrittää saada DVD+RW -formaatin olohuoneisiin

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 23.10.2002 21:47 Kommentteja (2)

Philips yrittää saada DVD+RW -formaatin olohuoneisiin Hollantilainen kuluttajaelektroniikkajätti Philips ilmoitti tänään, että se alkaa lisensoimaan tallettavan DVD+RW -soittimen teknologiaa kolmansille osapuolille, tarjoten mahdollisuuden myös koko soittimen tekniikan lisensoimiselle.
Kyseessä on siis TV:hen kytkettävän DVD-soittimen tyylinen, ns. stand-alone -laite, joka korvaa videot. Nykyisin näiden DVD-levyihin pohjautuvien "videoiden" hinnat ovat USAssa ja Länsi-Euroopassa noin 500-800 euroa, kun taas normaalien, pelkästään toistoon pystyvien soittimien hinnat ovat jo pitkään olleet halvimmillaan alle sadan euron.

Philips yrittää lisensoimalla tekniikkaansa saada lisää valinnanvaraa kuluttajille ja kaupoille, jotka haluavat nähdä useita eri merkkejä omine pienine eroineen myynnissä -- vaikka kaikki pohjautuisivatkin täsmälleen samaan tekniikkaan. Yhtiö toivoo myös, että lisensoinnilla markkinat kasvaisivat nopeammin ja ennustaa optimistisesti, että kolmen vuoden sisällä tallettavien DVD-videoiden hinta olisi laskenut alle 250 dollarin.

Tärkeimmältä tuntuva tavoite on kuitenkin se, että Philipsillä ja muilla DVD+RW Allianceen kuuluvilla alkaa olemaan kiire, jos ne meinaavat pystyä taistelemaan suorasta kuluttajaelektroniikkakakusta "miinus"-standardia tukevien laitevalmistajien kanssa, joilla on perinteisesti vahvempi ote kuluttajaelektroniikasta kuin "plus"-standardin tukijoilla, jotka ovat pääasiassa PC-valmistajia.

Lisää aiheesta:
ZDNet
EETimes

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

124.10.2002 9:52
DJ_Blind
Inactive

Tälläinen pieni kysymys: Onko Suomessa/Muualla maailmassa markkinoilla minkäänlaista Stand Alone DVD"miinus"R/W tallenninta? En ole itse nähnyt kuin Thompsonin ja Philipsin DVD"plus"R/W Stand Alone tallentimet.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jääkö Essential-puhelin sittenkin pelkäksi paperijulkaisuksi? Johtajat katoavat yhtiöstä Jääkö Essential-puhelin sittenkin pelkäksi paperijulkaisuksi? Johtajat katoavat yhtiöstä (28.7.2017 11:05)
Androidin perustaneella Andy Rubinilla tuntuisi olevan täysi työ pitää uuden Essential-kasvuyrityksen rivit kunnossa. Yhtiöstä on jo lähtenyt muutama keskeinen johtaja ja nyt Google on napannut ....
Apple ei tapa iPodia vieläkään – Kaksi mallia siivottiin pois myynnistä Apple ei tapa iPodia vieläkään – Kaksi mallia siivottiin pois myynnistä (28.7.2017 10:07)
Älypuhelimien ja suoratoistopalveluiden myötä kuluttajilla on ollut melko vähän syitä ostaa MP3-soittimia, minkä takia iPodien myyntikin on kuihtunut vuosi vuodelta pienemmäksi. Applen tavoitteena ....
Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla (28.7.2017 08:31)
Tällä hetkellä näyttäisi olevan melkolailla selvää, että tekoälyssä ja neuroverkoissa on laskennan tulevaisuus. Ainakin Kiinassa aiotaan olla tällä saralla maailman ykkösiä. Rautatason ratkaisuja ....
HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat (27.7.2017 13:03)
VR-lasien yksi suurimmista kompastuskivistä on ollut vaatimus ulkopuolisille laitteille. Ne eivät ole olleet itsenäisiä koneita, vaan lähinnä lisälaitteita PC- tai konsolipelaamiseen tai vaihtoehtoisesti ....
Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta (27.7.2017 12:36)
HMD Global on kutsunut lehdistöä elokuun 16. päivänä järjestettävään tilaisuuteen. Kutsukirjeessä todetaan suoraan, että lehdistötilaisuudessa aiotaan esitellä Nokia-puhelimien seuraava "merkkipaalu". ....

Uutisarkisto