*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

RIAA vaatii Verizonia luovuttamaan käyttäjätietoja

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 21.8.2002 20:26 Kommentteja (7)

RIAA on pyytänyt liittovaltion oikeusistuimelta määräystä, jonka pohjalta Verizon Communicationsin tulisi luovuttaa RIAA:lle yhden käyttäjänsä nimi ja yhteystiedot. RIAA syyttää ISP:n asiakasta useiden satojen laittomien MP3-kappaleiden jakamisesta P2P-verkkojen kautta.
Normaalitilanteessa, jossa asiakas säilyttäisi laitonta materiaalia ISP:n palvelimella, ongelmaa ei olisi, vaan Verizon olisi jo luovuttanut käyttäjätiedot DMCA-lain vaatimusten mukaan. Tällä kertaa Verizon haluaa kuitenkin pelata varman päälle, sillä tämäntyyppistä juttua ei ole Yhdysvalloissa vielä käsitelty, jossa "palvelimena" on P2P-verkkoon kytkeytynyt käyttäjän kotikone, joten ISP:n velvotteita ei ole täsmällisesti määritelty laissa. RIAA on vakuuttunut siitä, että Verizon on yhteistyöhalukas, mutta sanoo ymmärtävänsä Verizonin varovaisuuden jutussa, jotta se välttyisi ikävältä oikeustaistolta yksittäistä käyttäjää vastaan sekä tietysti huonolta julkisuudelta. Luonnollisesti on helpompaa antaa oikeuden määrätä tällainen päätös kuin itse vapaaehtoisesti ojentaa yhteystiedot niitä pyytävälle taholle.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

122.8.2002 4:00

Siinä meni viimenenki yksityisyyden suoja.

222.8.2002 11:24

Älä muuta sano!!

324.8.2002 9:09

Tuo mitään uutta ole... Europolin järjestelmät pyydystää liikennettä, ILMAN lupia... Echelonit, Carnivoret, sun muut, DCS 1000 järejstelmät... Sitäpaitsi EU:ssa ollaan päättämässä laista, joka takaisi sen, että tiedot tallennetaan, ja ne on käytettävissä aina kun niitä tarvitaan. (Pahimmassa tapauksessa kaikki liikenne) Mikä sitten määritellään tarpeeksi, on hämärän peitossa. Eli ei muuta kun data liikkumaan vahvasti salattuna, sellaisen serverin kautta, joka sijaitsee maassa jossa "lakeja" ei tunneta.

424.8.2002 9:22

Urleja: http://www.wired.com/news/politics/0,1283,15295,00.html http://www.heise.de/tp/english/inhalt/te/1667/1.html http://home.cyberarmy.com/zion1459/enfopol/enfopol-the%20european_fbi.htm Jees, semmosta... Mutta noi on pääasiassa isompia rikoksia kohtaan. Kysymys onkin siitä, että mikä sitten tulkitaan niin isoksi rikokseksi. Että kaikki verkosta hakemasi ja noutamasi tieto on käytettävissä taustatiedoiksi jutussasi.

524.8.2002 9:38

Paras kaikista dokumenteista: http://www.europarl.eu.int/tempcom/echelon/pdf/prechelon_fi.pdf Ja mistäs osoitteesta se löytyikään? Ehkä se ei olekkaan harhaa, jos sinusta tuntuu siltä, että sinua tarkkaillaan..

624.8.2002 9:45

Tietokone tarkkailun voi estää helposti ja hyvin, jos on tarvetta siihen. Ei kytke verkkoon konetta, jossa on asioita mitä ei halua muitten näkevän missään tapauksessa. Eli ostaa vaikka jonkun vanhan koneen toiseksi koneeksi, jossa pitää omat asiansa..

77.9.2002 8:20

Ne pitää pitää kyllä sielläkin salattuna, muuten joku voi tulla fyysisesti noutamaan laitteen. DriveCrypt ajaa asiansa yrityksille, muihin tarkoituksiin vahvempi salaus...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Esineiden murskaus hydraulisella prässillä onnistuu nyt myös Androidilla ja iOS:lla Esineiden murskaus hydraulisella prässillä onnistuu nyt myös Androidilla ja iOS:lla (23.4.2017 17:55)
Tamperelainen Hydraulic Press Channel ja Johannes Linnama ovat tehneet mobiilipelin, joka antaa pelaajalle mahdollisuuden kokeilla esineiden murskausta hydraulisella prässillä. Hydraulic ....
Suosituimpaan BitTorrent-sovellukseen suuri muutos: Siirtyy verkkoselaimeen Suosituimpaan BitTorrent-sovellukseen suuri muutos: Siirtyy verkkoselaimeen (22.4.2017 20:50)
Markkinoiden suosituin BitTorrent-sovellus (ainakin länsimaissa) uTorrent (tai µTorrent) on tekemässä suuria uudistuksia. Vuonna 2005 ensimmäistä kertaa julkaistu sovellus on tarjonnut kuluttajille ....
1 kommentti
Microsoft haastaa Chromebookit uusilla Surface-laitteilla Microsoft haastaa Chromebookit uusilla Surface-laitteilla (22.4.2017 20:16)
Microsoftin viime vuosien onnistuneimmat laitteet ovat kantaneet Surface-brändin nimeä. Yhtiön Windows 10 -tabletit ja -läppärit ovat keränneet valtavasti kehuja, jonka lisäksi myyntilukematkin ....
Galaxy S8:n punertava näyttö saa korjauksen, mutta poistaako se ongelmaa? Galaxy S8:n punertava näyttö saa korjauksen, mutta poistaako se ongelmaa? (22.4.2017 20:00)
Samsungin uutuuslaite Galaxy S8 on saapunut jo ensimmäisten ennakkotilaajien kätösiin ympäri maailman ja Suomessakin laite saapuu kauppoihin ensi viikolla, mutta Samsungilla on yhä yksi ongelma ....
Tietojen mukaan uusia, kiiltäviä Pokémoneja saapumassa pian Tietojen mukaan uusia, kiiltäviä Pokémoneja saapumassa pian (22.4.2017 18:29)
Viime vuoden sensaatiopeli Pokémon Go on edelleen suosittu, ainakin silloin, kun päivityksiä saapuu. Päivityksiä ja sitä myöten uusia Pokémoneja on aiempien tietojen mukaan määrä odottaa vasta ....

Uutisarkisto