*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Norjan DeCSS-juttu lykkääntyy

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 13.8.2002 19:51

Norjassa alkamaisillaan oleva oikeusjuttu DeCSS:n ympärillä on siirtynyt joulukuulle. Juttu, jossa Jon Johansenia syytetään DVD-levyiltä löytyvän CSS-salauksen purkamiseen tarkoitetun ohjelman, DeCSS:n, luomisesta, oli tarkoitus alkaa alunperin tänä syksynä.
Syyksi siirtymiselle on ilmoitettu se, että molemmat jutun osapuolet haluavat löytää juttuun mahdollisimman hyvin "tekniikkaa ymmärtävän" tuomarin. Juttu saatiin vireille vasta tänä talvena -- yli kaksi vuotta DeCSS:n "ensiesiintymisen" jälkeen. MPAA oli lobannut Norjan hallitusta vääjäämättä vuodesta 1999 saakka, painostaen sitä ottamaan oikeustoimet käyttöön Johansenia vastaan, vaikka Norjan laista ei löydykään pykälää, joka kieltäisi kopiointisuojausten murtamisen. Lisäherkkuna tietysti jutulle toimii se, että DeCSS:n virallisen historian mukaan Johansen ei todellakaan ole ohjelmoinut ohjelmaa, vaan se on syntynyt nimettömänä pysyvän saksalaisen hakkerin kädestä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto