*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Terra Lycosilta oma versio Rhapsodysta

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 11.6.2002 20:15

Espanjalainen nettijätti Terra Lycos avasi tänään Listen.com:n Rhapsody-palveluun pohjautuvan kuukausimaksullisen musiikkipalvelunsa. Palvelun nimeksi tuli todella omaperäinen keksintö Lycos Rhapsody.
Palvelun malli poikkeaa aikalailla Listen.com:n omasta versiosta -- Lycosin mallissa on kolme eri tasoa, yksi ilmainen ja kaksi maksullista. Ilmainen palvelu tarjoaa 10 streaming-radioasemaa mainoksilla höystettyinä. Halvempi maksullinen versio -- hinnaltaan viisi dollaria kuukaudessa -- tarjoaa 50 mainoksista vapaata radioasemaa ja kalliimpi, 10 dollaria kuukaudessa maksava, versio tarjoaa samat 50 kanavaa, mutta myös mahdollisuuden "hypätä" biisien yli sekä tallettaa kappaleita verkossa olevaan "mediakirjastoon".

Lycos yrittää siis saada rahahanojaan auki Yahoo!n tyyliin kuukausimaksullisilla palveluilla ja aloittaa sen alalta, jossa se aikoinaan -- viime vuosituhannella -- kulki eräänlaisena kaupallisen maailman tiennäyttäjänä. Lycos Music tuli kuuluisaksi innovatiivisista palveluistaan sekä useista korkean profiilin tuotteista -- Lycosin www-pohjainen MP3-hakukone oli yksi maailman suosituimpia musiikkipalveluja ennen P2P-verkkojen tuloa. Lisäksi Lycos osti suuressa verkkohuumassa yhden aikoinaan maailman suosituimpiin mediasoittimiin kuuluvan ohjelmiston "talliinsa" eli Soniquen. Valitettavasti Terra Lycosin talousvaikeudet tappoivat lähes kaiken innovatiivisuuden yhtiön sisältä ja lähes tuhosivat Soniquenkin tulevaisuuden.

Mutta nyt Rhapsody voi pistää ruksin seinään kohtaan "yksi iso portaali levityskumppanina" -- iso askel taistelussa levy-yhtiöiden omistamia vastaavia palveluja, MusicNetiä ja Pressplayta, vastaan. Rhapsody tarjoaa tällä hetkellä musiikkia neljältä suurelta levymerkiltä sekä lukuisilta indie-levymerkeiltä; ainoa joukosta poissa on maailman suurin levymerkki Vivendi Universal.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Applekaan ei pysty haastamaan Spotifyta? Jää tilaajamäärissä jälkeen Applekaan ei pysty haastamaan Spotifyta? Jää tilaajamäärissä jälkeen (8.12.2016 11:09)
Vuoden 2015 kesällä lanseerattu Apple Music -suoratoistopalvelu on kerännyt tähän mennessä 20 miljoonaa tilaajaa. Pitempään markkinoilla toimineella Spotifylla on syyskuussa päivitetyn tilastotiedon ....
Tällä reseptillä Microsoft ja Intel puskevat PC:n uudelleen kasvu-uralle Tällä reseptillä Microsoft ja Intel puskevat PC:n uudelleen kasvu-uralle (8.12.2016 10:03)
Microsoft ja Intel esittelivät WinHEC-tapahtumassa Kiinassa uutta Project EVO -hanketta, jonka avulla IT-jätit yrittävät määritellä miten PC-valmistajien tulisi parantaa ensi vuoden tietokonemalleja. ....
Microsoft herättää kuolleen hankkeen henkiin: Windowsista tulossa ARM-versio Microsoft herättää kuolleen hankkeen henkiin: Windowsista tulossa ARM-versio (8.12.2016 09:30)
Muutama vuosi sitten Microsoft yritti tuoda täysiverisen Windows 8:n ARM-pohjaisten tietokoneiden ja tablettien saataville, mutta projekti kuivui kasaan hyvin nopeasti. Nyt Microsoft yrittää ....
Apple mullistaa elokuvamarkkinat? Iskee elokuvateattereiden apajille Apple mullistaa elokuvamarkkinat? Iskee elokuvateattereiden apajille (8.12.2016 08:58)
Elokuvien julkaisukaava voi mennä lähitulevaisuudessa kokonaan uusiksi, sillä Bloombergin saamien tietojen mukaan Apple neuvottelisi Hollywoodin suurimpien studioiden kanssa oikeuksista tuoda ....
PlayStation 4:n voittokulku jatkuu – Jo yli 50 miljoonaa myytyä konsolia PlayStation 4:n voittokulku jatkuu – Jo yli 50 miljoonaa myytyä konsolia (7.12.2016 18:31)
Sony on onnistunut myymään jo yli 50 miljoonaa PlayStation 4 -pelikonsolia. Lukemaan sisältyy niin vuonna 2013 lanseeratun PlayStation 4:n myynti kuin tänä syksynä esitellyn PlayStation 4 Pron myyntikin. ....

Uutisarkisto