*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

XCD – 800 megaa tavalliselle CD-R levylle millä tahansa asemalla

Kirjoittaja Lasse Penttinen @ 3.5.2002 20:26

Kuten ehkä hiljattain olette eri sivuilta lukeneet, Doom9-foorumin heput ovat kehittäneet tavan tallentaa n. 800 megaa dataa tavalliselle CD-R levylle. Niksi on siinä että tallennettava data paketoidaan multimediatiedostoon ja poltetaan CD-R levylle Mode 2 -formaatissa, jota esimerkiksi Video CD käyttää. Mode 2 –formaatissa on heikompi virheenkorjauskoodaus, joten enemmän tilaa on käytettävissä itse datalle. Tässä menetelmässä on tietysti se huonopuoli että data on alttiimpi lukuvirheille, joita aiheuttaa mm. levyn naarmuuntuminen. Tämä ongelma voidaan ainakin osittain kiertää lisäämällä datan sisältävään 'kantotiedostoon' (engl. container file) virheenkorjauskoodaus.
Doom9:n ihmiset kutsuvat projektiaan XCD:n nimellä ja heillä on valmiina jo ohjelmia menetelmän testikäyttöön. XCD ei kuitenkaan ole vielä valmis jokapäiväiseen käyttöön, mutta varmasti mielenkiintoinen kokeilun kohde kaikki nörteille ;) .

Doom9.org

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla (16.8.2017 22:03)
HMD Global on laajentanut Android-pohjaisten Nokia-puhelimien valikoimaa neljännellä mallilla. Uusi Nokia 8 edustaa yhtiön tuoteportfolion ylempää hintaluokkaa ja sen luvataan haastavan muut ....
Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset (16.8.2017 13:22)
MTV:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun ohjelmia voi jatkossa katsoa pääasiassa vain kirjautuneena. Muutos tuli voimaan tänään. Sisältöjen siirtoa vapaasta katselusta kirjautumisen taakse perustellaan ....
9 kommenttia
Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin (16.8.2017 12:04)
Applen WWDC-kehittäjätapahtuman jälkeen on ollut aika selvää, että seuraava iso "juttu" älypuhelinmarkkinoilla tulee olemaan laajennettua todellisuutta hyödyntävät sovellukset. Teknologian yleistymistä ....
OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna (16.8.2017 10:10)
OnePlus kaataa kylmää vettä OnePlus 3:n ja 3T:n käyttäjien päälle, sillä kiinalaismerkki ei aio julkaista uusia Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä puhelimille Android O:n jälkeen. OnePlus ....
2 kommenttia
Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista (16.8.2017 09:56)
Älypuhelimella kuvaamisesta on tullut kiinteä osa musiikkikonsertteja ja Snapchatin uuden ominaisuuden ansiosta yleisön kädessä saatetaan nähdä yhä useammin puhelimia. Snap on nimittäin esitellyt ....

Uutisarkisto