*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

XCD – 800 megaa tavalliselle CD-R levylle millä tahansa asemalla

Kirjoittaja Lasse Penttinen @ 3.5.2002 20:26

Kuten ehkä hiljattain olette eri sivuilta lukeneet, Doom9-foorumin heput ovat kehittäneet tavan tallentaa n. 800 megaa dataa tavalliselle CD-R levylle. Niksi on siinä että tallennettava data paketoidaan multimediatiedostoon ja poltetaan CD-R levylle Mode 2 -formaatissa, jota esimerkiksi Video CD käyttää. Mode 2 –formaatissa on heikompi virheenkorjauskoodaus, joten enemmän tilaa on käytettävissä itse datalle. Tässä menetelmässä on tietysti se huonopuoli että data on alttiimpi lukuvirheille, joita aiheuttaa mm. levyn naarmuuntuminen. Tämä ongelma voidaan ainakin osittain kiertää lisäämällä datan sisältävään 'kantotiedostoon' (engl. container file) virheenkorjauskoodaus.
Doom9:n ihmiset kutsuvat projektiaan XCD:n nimellä ja heillä on valmiina jo ohjelmia menetelmän testikäyttöön. XCD ei kuitenkaan ole vielä valmis jokapäiväiseen käyttöön, mutta varmasti mielenkiintoinen kokeilun kohde kaikki nörteille ;) .

Doom9.org

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä (19.1.2017 21:23)
Samsungin tulevien Galaxy S8 -huippumallien ominaisuuksista on puhuttu julkistuksen lähestyessä enevissä määrin, mutta iso osa huhuilusta on keskittynyt mm. näyttöön ja muihin hardisominaisuuksiin. ....
Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina (19.1.2017 20:19)
Useimmat suomalaisista muistavat varmasti menneiden vuosien Lumia-älypuhelimista erityisesti hurjalla kameralla varustetun Lumia 1020 -mallin. Nokian 808 PureView'n hirviömäisellä 41 megapikselin ....
Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX (19.1.2017 20:08)
Edellinen Roccatilta testissä ollut pelinäppäimistö oli Ryos MK FX, joka muistutti ulkomuodoltaan lähinnä scifi-sarjojen avaruusaluksen hallintakonsolia. Suora FX tähtää toiseen ääripäähän, ....
Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista (19.1.2017 19:07)
Galaxy S8:n vuotokuvia on levinnyt viimeisten viikkojen aikana verkossa runsaanlaisesti, mutta tässä vaiheessa yhtäkään kuvaa ei ole pidetty kovinkaan suurella varmuudella aitona laitteena – ....
Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi (19.1.2017 18:36)
Museoviraston on julkaissut digitoimansa yli 100 000 kuvaa kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -linsessillä, joten niitä voi käyttää vapaasti missä tarkoituksessa ....
1 kommentti

Uutisarkisto