*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Vanha Morpheus toimii vieläkin -- joillekin

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 15.3.2002 21:37

Vanha Morpheus toimii vieläkin -- joillekin The Register julkaisi tänään mielenkiintoisen artikkelin, jossa kerrottiin, miten jotkut Morpheuksen käyttäjät pystyvät edelleenkin käyttämään vanhoja FastTrack-pohjaisia ohjelmiaan normaaliin tapaan.
Pienen selvitystyön jälkeen on selvinnyt asioiden todennäköinen kulku. Sharman Networks, joka omistaa nykyisin KaZaAn ja FastTrack-teknologian, lisäsi ilmeisesti FastTrackin sisäänkirjautumispalvelimille koodin, joka tunnisti käyttäjän käyttämän ohjelman version. Jos käyttäjällä oli käytössä Morpheus, ohjelma ajoi FastTrackin kirjastoihin piilotetulla koodinpalalla pätkän, joka muokkasi käyttäjän Windowsin rekisteritietoja niin, että käyttäjän käyttämä Morpheus ei suostunut enää liittymään FastTrack-verkkoon vaan valitti vanhentuneesta versiosta.

Mutta Morpheuksen julkistettua maaliskuun alussa uuden Gnutella-pohjaisen version ohjelmastaan, kyseinen koodinpala on ilmeisesti poistettu sisäänkirjautumispalvelimilta ja ne käyttäjät, jotka eivät kertaakaan kokeilleet kirjautua sisään palveluun Morpheuksella ns. pimennyksen aikana, voivat käyttää ohjelmaansa aivan normaaliin tapaan. Valitettavasti vanhan Morpheuksen uudelleenasentaminen ei tunnu vaikuttavan rekisterimuutoksiin, joten jos kerran olet erehtynyt yrittämään sisäänkirjautumista ko. ajanjakson aikana, ainoa vaihtoehto on joko käyttää KaZaAta tai Groksteria tai uutta Gnutella-pohjaista Morpheusta.

Tägit: Morpheus P2P
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
2 kommenttia
Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu (28.4.2017 12:34)
Apple Music -suoratoistopalvelu uudistuu jälleen tänä vuonna kun Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä esitellään uusi versio. Asia tuli ilmi Bloombergin tekemästä henkilökuva-artikkelista, ....

Uutisarkisto