*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Vanha Morpheus toimii vieläkin -- joillekin

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 15.3.2002 21:37

Vanha Morpheus toimii vieläkin -- joillekin The Register julkaisi tänään mielenkiintoisen artikkelin, jossa kerrottiin, miten jotkut Morpheuksen käyttäjät pystyvät edelleenkin käyttämään vanhoja FastTrack-pohjaisia ohjelmiaan normaaliin tapaan.
Pienen selvitystyön jälkeen on selvinnyt asioiden todennäköinen kulku. Sharman Networks, joka omistaa nykyisin KaZaAn ja FastTrack-teknologian, lisäsi ilmeisesti FastTrackin sisäänkirjautumispalvelimille koodin, joka tunnisti käyttäjän käyttämän ohjelman version. Jos käyttäjällä oli käytössä Morpheus, ohjelma ajoi FastTrackin kirjastoihin piilotetulla koodinpalalla pätkän, joka muokkasi käyttäjän Windowsin rekisteritietoja niin, että käyttäjän käyttämä Morpheus ei suostunut enää liittymään FastTrack-verkkoon vaan valitti vanhentuneesta versiosta.

Mutta Morpheuksen julkistettua maaliskuun alussa uuden Gnutella-pohjaisen version ohjelmastaan, kyseinen koodinpala on ilmeisesti poistettu sisäänkirjautumispalvelimilta ja ne käyttäjät, jotka eivät kertaakaan kokeilleet kirjautua sisään palveluun Morpheuksella ns. pimennyksen aikana, voivat käyttää ohjelmaansa aivan normaaliin tapaan. Valitettavasti vanhan Morpheuksen uudelleenasentaminen ei tunnu vaikuttavan rekisterimuutoksiin, joten jos kerran olet erehtynyt yrittämään sisäänkirjautumista ko. ajanjakson aikana, ainoa vaihtoehto on joko käyttää KaZaAta tai Groksteria tai uutta Gnutella-pohjaista Morpheusta.

Tägit: Morpheus P2P
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset (16.8.2017 13:22)
MTV:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun ohjelmia voi jatkossa katsoa pääasiassa vain kirjautuneena. Muutos tuli voimaan tänään. Sisältöjen siirtoa vapaasta katselusta kirjautumisen taakse perustellaan ....
4 kommenttia
Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin (16.8.2017 12:04)
Applen WWDC-kehittäjätapahtuman jälkeen on ollut aika selvää, että seuraava iso "juttu" älypuhelinmarkkinoilla tulee olemaan laajennettua todellisuutta hyödyntävät sovellukset. Teknologian yleistymistä ....
OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna (16.8.2017 10:10)
OnePlus kaataa kylmää vettä OnePlus 3:n ja 3T:n käyttäjien päälle, sillä kiinalaismerkki ei aio julkaista uusia Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä puhelimille Android O:n jälkeen. OnePlus ....
2 kommenttia
Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista (16.8.2017 09:56)
Älypuhelimella kuvaamisesta on tullut kiinteä osa musiikkikonsertteja ja Snapchatin uuden ominaisuuden ansiosta yleisön kädessä saatetaan nähdä yhä useammin puhelimia. Snap on nimittäin esitellyt ....
Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin (15.8.2017 13:59)
Yhteisöpalvelujätti Facebook on ottanut käyttöön Marketplace-ominaisuuden Suomessa. Samaan aikaan ominaisuuden saatavuusaluetta laajennetaan 16 muuhunkin maahan ja nyt se on käytettävissä yhteensä ....
1 kommentti

Uutisarkisto