*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomessa myytiin yli miljoona DVD:tä vuonna 2001

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 5.3.2002 16:28

Suomessa myytiin yli miljoona DVD-elokuvaa vuoden 2001 aikana, nousua vuoteen 2000 verrattuna oli hulppeat 240%. Vastaavasti VHS-kasettien myynnin kasvu pysähtyi edelliseen vuoteen verrattuna, ollen aavistuksen verran yli kolme miljoonaa kappaletta.
Vuoden myydyimpien DVD-elokuvien listaa selaillessa huomataan ainakin henkilökohtaisesti hieman outo ilmiö, että VHS-listojen kärjessä keikkuvat useat piirretyt lastenelokuvat, kun taas DVD-puolella näitä ei kymmenen myydyimmän elokuvan joukossa ole. Esim. Yhdysvalloissa tilanne on ollut jo pitkään lähes päinvastainen, kenties Disneyn DVD-markkinointikoneisto ei ole Suomessa jyrähtänyt vielä tarpeeksi tehokkaasti tai sitten lapsiin ei haluta "tuhlata" muutamaa euroa enempää mitä DVD:t maksavat VHS:iin verrattuna. Tai ehkä uskottavin selitys pelkästään ykkösenä keikkuvien nimien pohjalta on se, että nuoriso ostaa DVD:t ja omistaa DVD-soittimet ja vanhempi ikäpolvi, joilla on jo lapsia, ostaa VHS:t. Suomen myydyin VHS-elokuva vuonna 2001 oli kotimainen Rentun Ruusu ja vastaavasti myydyin DVD oli Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
6 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....
Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva (17.11.2017 19:20)
Kuten monet varmasti ovat huomanneet, niin Netflix pitää kovasti supersankareista. Yhtiöllä on varsin lämmin suhde Marvelin sankareihin, ja Netflixissä onkin tänään julkaistun uuden The Punisher ....

Uutisarkisto