*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomessa myytiin yli miljoona DVD:tä vuonna 2001

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 5.3.2002 16:28

Suomessa myytiin yli miljoona DVD-elokuvaa vuoden 2001 aikana, nousua vuoteen 2000 verrattuna oli hulppeat 240%. Vastaavasti VHS-kasettien myynnin kasvu pysähtyi edelliseen vuoteen verrattuna, ollen aavistuksen verran yli kolme miljoonaa kappaletta.
Vuoden myydyimpien DVD-elokuvien listaa selaillessa huomataan ainakin henkilökohtaisesti hieman outo ilmiö, että VHS-listojen kärjessä keikkuvat useat piirretyt lastenelokuvat, kun taas DVD-puolella näitä ei kymmenen myydyimmän elokuvan joukossa ole. Esim. Yhdysvalloissa tilanne on ollut jo pitkään lähes päinvastainen, kenties Disneyn DVD-markkinointikoneisto ei ole Suomessa jyrähtänyt vielä tarpeeksi tehokkaasti tai sitten lapsiin ei haluta "tuhlata" muutamaa euroa enempää mitä DVD:t maksavat VHS:iin verrattuna. Tai ehkä uskottavin selitys pelkästään ykkösenä keikkuvien nimien pohjalta on se, että nuoriso ostaa DVD:t ja omistaa DVD-soittimet ja vanhempi ikäpolvi, joilla on jo lapsia, ostaa VHS:t. Suomen myydyin VHS-elokuva vuonna 2001 oli kotimainen Rentun Ruusu ja vastaavasti myydyin DVD oli Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen (21.7.2017 09:36)
Ilmaista virustorjuntaohjelmistoa kehittävä Avast on päättänyt ostaa huippusuosittua CCleaner-siivousohjelmaa kehittävän Piriformin. Tarkoituksena on tarjota CCleaneria jatkossakin omana tuotteenaan, ....
5 kommenttia
Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? (21.7.2017 08:54)
Apple ja kiinalainen akkuvalmistaja Contemporary Amperex Technology (CATL) ovat solmineet salassapitosopimuksen, uutisoi Yicai Global . Mielenkiintoiseksi sopimuksen tekee suomalaisten näkökulmasta ....
Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä (21.7.2017 08:26)
Ei tarvitse olla kovin kummoinen meedio arvatakseen, että Samsungin seuraava Note-malliston älypuhelin julkistetaan viime vuoden tapaan elokuussa. Vielä vähemmän selvännäkijän taitoja tarvitaan ....
2 kommenttia
OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman (20.7.2017 23:10)
OnePlus on julkaissut päivityksen OnePlus 5 -huippupuhelimelleen. Oxygen OS 4.5.6 on kuitenkin vain minimaalinen päivitys, joka ainoastaan korjaa yhden, mutta mahdollisesti sitäkin kohtalokkaamman ongelman. ....
Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa (20.7.2017 12:16)
Älypuhelinbuumin laantuessa teknologiayhtiöiden fokus on siirtynyt levittämään langattoman tiedonsiirron mahdollisuuksia arkipäiväisempiin laitteisiin, joissa tiedonkäsittelyllä saadaan aikaa ....
10 kommenttia

Uutisarkisto