*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonyn aluekooditus vastatuulessa Australiassa

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 10.2.2002 16:01

Australian kilpailuvirasto (ACCC) on jättänyt oman vastineensa Australian liittovaltion oikeusistuimelle jutussa, jossa Sony yrittää saada läpi muutosta Australian tekijänoikeuslakiin, joka tekisi Playstation2-pelikonsolin ns. modchippien myynnistä, käytöstä ja valmistamisesta laitonta.
ACCC ei vastusta omassa vastineessaan modchippien toisen päätarkoituksen eli varmuuskopioiden käytön mahdollistamista, mutta vastustaa vahvasti aluekoodirajoitusten kiertoon valmistettujen laitteiden kieltämistä. ACCC:n mukaan se, että kuluttajat saavat itse valita mistä ostavat tuotteensa, kuuluu heidän perusoikeuksiinsa ja sitä ei saada säännellä keinotekoisilla rajoituksilla kuten aluekoodeilla.

Sony tulee vastustamaan ACCC:n näkökantaa vahvasti, se tiedetään jo etukäteen, sillä yrityksellä on aluekoodeissa paljon kiinni. Yritys aluekoodittaa PS2:n pelit siten, että tietyltä markkina-alueelta kuten Yhdysvalloista ostetut pelit eivät toimi muilla markkina-alueilla kuten Australiassa. Syy tähän on keinotekoinen hintojen korkealla pitäminen -- maissa, joiden hintataso on keskimääräistä halvempi, pelit myydään halvemmalla kun taas kalliimmissa maissa pelit myydään vastaavasti korkealla hinnalla.

ACCC vastustaa myös DVD-laitteiden vastaavanlaista aluekoodausta ja katsoo tämän rajoittavan sekä kuluttajien ulottuvilla olevaa valikoimaa että hintojen vapaata kilpailua. Jos ACCC:n kanta menee Sonyn tapauksessa läpi, on itsestäänselvää, että päätöksellä on suorat vaikutukset myös DVD-koodaukseen.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
4 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....
Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva (17.11.2017 19:20)
Kuten monet varmasti ovat huomanneet, niin Netflix pitää kovasti supersankareista. Yhtiöllä on varsin lämmin suhde Marvelin sankareihin, ja Netflixissä onkin tänään julkaistun uuden The Punisher ....

Uutisarkisto