*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonyn aluekooditus vastatuulessa Australiassa

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 10.2.2002 16:01

Australian kilpailuvirasto (ACCC) on jättänyt oman vastineensa Australian liittovaltion oikeusistuimelle jutussa, jossa Sony yrittää saada läpi muutosta Australian tekijänoikeuslakiin, joka tekisi Playstation2-pelikonsolin ns. modchippien myynnistä, käytöstä ja valmistamisesta laitonta.
ACCC ei vastusta omassa vastineessaan modchippien toisen päätarkoituksen eli varmuuskopioiden käytön mahdollistamista, mutta vastustaa vahvasti aluekoodirajoitusten kiertoon valmistettujen laitteiden kieltämistä. ACCC:n mukaan se, että kuluttajat saavat itse valita mistä ostavat tuotteensa, kuuluu heidän perusoikeuksiinsa ja sitä ei saada säännellä keinotekoisilla rajoituksilla kuten aluekoodeilla.

Sony tulee vastustamaan ACCC:n näkökantaa vahvasti, se tiedetään jo etukäteen, sillä yrityksellä on aluekoodeissa paljon kiinni. Yritys aluekoodittaa PS2:n pelit siten, että tietyltä markkina-alueelta kuten Yhdysvalloista ostetut pelit eivät toimi muilla markkina-alueilla kuten Australiassa. Syy tähän on keinotekoinen hintojen korkealla pitäminen -- maissa, joiden hintataso on keskimääräistä halvempi, pelit myydään halvemmalla kun taas kalliimmissa maissa pelit myydään vastaavasti korkealla hinnalla.

ACCC vastustaa myös DVD-laitteiden vastaavanlaista aluekoodausta ja katsoo tämän rajoittavan sekä kuluttajien ulottuvilla olevaa valikoimaa että hintojen vapaata kilpailua. Jos ACCC:n kanta menee Sonyn tapauksessa läpi, on itsestäänselvää, että päätöksellä on suorat vaikutukset myös DVD-koodaukseen.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista (25.10.2016 09:22)
Yksi kuumimmista nousevista tähdistä start up -kentällä on kiistatta AR-laseja kehittävä Magic Leap, joka on parissa vuodessa saanut hankittua pääomia noin 1,39 miljardia dollaria. Magic Leap ....
Apple julkaisi iOS 10.1 -päivityksen – Tämä on uutta Apple julkaisi iOS 10.1 -päivityksen – Tämä on uutta (25.10.2016 08:20)
Apple on julkaissut iOS 10.1 -päivityksen mobiililaitteilleen. Uuden käyttöjärjestelmäversion voi ladata iPhoneensa tai iPadiinsa Asetukset-sovelluksen kautta (Asetukset > Yleiset > Ohjelmiston päivitys). ....
Google panostaa lisää AR- ja VR-laseihin: Osti katseenseurantateknologiaa Google panostaa lisää AR- ja VR-laseihin: Osti katseenseurantateknologiaa (25.10.2016 07:33)
Google Glass -laseista ei tullut prototyyppiä kummempaa tuotetta, mutta Daydream-katselulasien perusteella internetjätti ei kuitenkaan ole hylännyt HMD-laitteita (head mounted display) kokonaan. ....
Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä (24.10.2016 18:57)
Suomalaisen Amistech Gamesin kehittämä My Summer Car -autopeli on julkaistu Steamissä. Early Access -vaiheeseen edennyt peli ei ole täysin valmis, joten pelaaja voi kohdata joitain ongelmatilanteita ....
Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan (24.10.2016 15:23)
Galaxy Note 7 -fiaskon jälkeen Samsungilla ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin nöyrästi tarjota lojaaleina pysyneille asiakkaille mahdollisimman hyviä tarjouksia, jotteivät he vastaisuudessakaan ....

Uutisarkisto