*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonyn aluekooditus vastatuulessa Australiassa

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 10.2.2002 16:01

Australian kilpailuvirasto (ACCC) on jättänyt oman vastineensa Australian liittovaltion oikeusistuimelle jutussa, jossa Sony yrittää saada läpi muutosta Australian tekijänoikeuslakiin, joka tekisi Playstation2-pelikonsolin ns. modchippien myynnistä, käytöstä ja valmistamisesta laitonta.
ACCC ei vastusta omassa vastineessaan modchippien toisen päätarkoituksen eli varmuuskopioiden käytön mahdollistamista, mutta vastustaa vahvasti aluekoodirajoitusten kiertoon valmistettujen laitteiden kieltämistä. ACCC:n mukaan se, että kuluttajat saavat itse valita mistä ostavat tuotteensa, kuuluu heidän perusoikeuksiinsa ja sitä ei saada säännellä keinotekoisilla rajoituksilla kuten aluekoodeilla.

Sony tulee vastustamaan ACCC:n näkökantaa vahvasti, se tiedetään jo etukäteen, sillä yrityksellä on aluekoodeissa paljon kiinni. Yritys aluekoodittaa PS2:n pelit siten, että tietyltä markkina-alueelta kuten Yhdysvalloista ostetut pelit eivät toimi muilla markkina-alueilla kuten Australiassa. Syy tähän on keinotekoinen hintojen korkealla pitäminen -- maissa, joiden hintataso on keskimääräistä halvempi, pelit myydään halvemmalla kun taas kalliimmissa maissa pelit myydään vastaavasti korkealla hinnalla.

ACCC vastustaa myös DVD-laitteiden vastaavanlaista aluekoodausta ja katsoo tämän rajoittavan sekä kuluttajien ulottuvilla olevaa valikoimaa että hintojen vapaata kilpailua. Jos ACCC:n kanta menee Sonyn tapauksessa läpi, on itsestäänselvää, että päätöksellä on suorat vaikutukset myös DVD-koodaukseen.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat (27.7.2017 13:03)
VR-lasien yksi suurimmista kompastuskivistä on ollut vaatimus ulkopuolisille laitteille. Ne eivät ole olleet itsenäisiä koneita, vaan lähinnä lisälaitteita PC- tai konsolipelaamiseen tai vaihtoehtoisesti ....
Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta (27.7.2017 12:36)
HMD Global on kutsunut lehdistöä elokuun 16. päivänä järjestettävään tilaisuuteen. Kutsukirjeessä todetaan suoraan, että lehdistötilaisuudessa aiotaan esitellä Nokia-puhelimien seuraava "merkkipaalu". ....
Samsung teki hurjan tuloksen – Älypuhelimet eivät kuitenkaan sytyttänyt Samsung teki hurjan tuloksen – Älypuhelimet eivät kuitenkaan sytyttänyt (27.7.2017 12:18)
Samsungin liiketoiminta on rämpinyt melkoisessa suossa parin viime vuotta ja viime syksynä lupaavan uuden nousun pilasi perinpohjaisesti ikimuistoiseksi fiaskoksi kehittynyt Galaxy Note 7:n ....
1 kommentti
WhatsApp syö vanhat tekstarit – Näin moni sitä nykyään käyttää WhatsApp syö vanhat tekstarit – Näin moni sitä nykyään käyttää (27.7.2017 11:37)
SMS-tekstiviestit arkisena kommunikointivälineenä historiaan siirtänyt WhatsApp on päivittänyt sen käyttöstatistiikkaa. Palvelua käyttää nykyään jo yli miljardi käyttäjää joka päivä – viime ....
Vieläkin nopeampaa on tulossa – USB 3.2 -standardi valmistuu pian Vieläkin nopeampaa on tulossa – USB 3.2 -standardi valmistuu pian (26.7.2017 10:24)
Jotta kehitys ei pysähtyisi, luodaan vähän väliä uusia tiedonsiirtostandardeja nopeampaa ja tehokkaampaa tiedonvälitystä varten. USB:kin on etenemässä 3.2-versioon tulevan syksyn aikana. ....
1 kommentti

Uutisarkisto