*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

DivXNetworks lisensoi teknologiaansa Fraunhoferille

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 5.2.2002 19:49

DivXNetworks, yritys DivX4-videopakkausformaatin takana, ilmoitti tänään lisensoineensa teknologiaansa saksalaiselle Fraunhofer -instituutille. Fraunhofer aikoo käyttää pakkaustekniikkaa erilaisissa 3D-tutkimusprojekteissa, joissa mm. streamataan professorien luentoja kolmiulotteisesti verkossa opiskelijoille.
Fraunhofer -instituutti on yksi maailman kuuluisimpia teknologiainstituutteja ja se on myös MP3-formaatin syntypaikka. Instituutti on panostanut vahvasti nimenomaan äänen ja kuvan pakkauksen ja verkossa välittämisen tutkimiseen ja sen nimissä on kunnioitettava määrä ko. osa-alueiden patentteja.

DivXNetworks, jonka teknologia on varmasti tunnetuin videopiratismiin liitettynä, on pyrkinyt nostamaan profiiliaan ja solmimaan useita yhteistyösopimuksia tekniikan käytöstä sisällöntuottajien kanssa.

Fraunhoferin ja DivXNetworksin sopimusta voidaan tarkastella myös siinä valossa, että Fraunhofer on perinteisesti kunnioittanut ISO-standardien mukaisia teknologioita ja voidaan perustellusti veikata, että DivXNetworks on antanut lupauksia tulevaisuudesta, jossa heidän tekniikkansa täyttäisi MPEG-4 ISO-standardin vaatimukset. Nykyisellään DivX4 pohjaa MPEG-4 -tekniikkaan, mutta ei täytä kaikkia ISO-standardeja ja sen vuoksi DivX-elokuvien katselu vaatii toistaiseksi oman kodeekkinsa eikä pelkkä geneerinen MPEG-4 -tuki riitä videoille.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti (19.8.2017 12:15)
Tietokoneen tallennustila täynnä? Löydä oppaamme avulla mikä kovalevyltä vie eniten tilaa ja vapauta näin helposti ja ilmaiseksi lisää tilaa käyttöösi.
1 kommentti
Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....
Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta (18.8.2017 11:11)
Applen tuotteita on kehuttu monesti siitä syystä, että niiden käyttölogiikan omaksuminen ei vaadi ohjekirjaa, vaan kaikki "vaan toimii". Monessa tapauksessa Applen tuotteet ovat varmasti hyvin ....

Uutisarkisto