*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

DivXNetworks lisensoi teknologiaansa Fraunhoferille

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 5.2.2002 19:49

DivXNetworks, yritys DivX4-videopakkausformaatin takana, ilmoitti tänään lisensoineensa teknologiaansa saksalaiselle Fraunhofer -instituutille. Fraunhofer aikoo käyttää pakkaustekniikkaa erilaisissa 3D-tutkimusprojekteissa, joissa mm. streamataan professorien luentoja kolmiulotteisesti verkossa opiskelijoille.
Fraunhofer -instituutti on yksi maailman kuuluisimpia teknologiainstituutteja ja se on myös MP3-formaatin syntypaikka. Instituutti on panostanut vahvasti nimenomaan äänen ja kuvan pakkauksen ja verkossa välittämisen tutkimiseen ja sen nimissä on kunnioitettava määrä ko. osa-alueiden patentteja.

DivXNetworks, jonka teknologia on varmasti tunnetuin videopiratismiin liitettynä, on pyrkinyt nostamaan profiiliaan ja solmimaan useita yhteistyösopimuksia tekniikan käytöstä sisällöntuottajien kanssa.

Fraunhoferin ja DivXNetworksin sopimusta voidaan tarkastella myös siinä valossa, että Fraunhofer on perinteisesti kunnioittanut ISO-standardien mukaisia teknologioita ja voidaan perustellusti veikata, että DivXNetworks on antanut lupauksia tulevaisuudesta, jossa heidän tekniikkansa täyttäisi MPEG-4 ISO-standardin vaatimukset. Nykyisellään DivX4 pohjaa MPEG-4 -tekniikkaan, mutta ei täytä kaikkia ISO-standardeja ja sen vuoksi DivX-elokuvien katselu vaatii toistaiseksi oman kodeekkinsa eikä pelkkä geneerinen MPEG-4 -tuki riitä videoille.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät merellä viidestä pelaajasta koostuvassa ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
2 kommenttia

Uutisarkisto