*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Gartner: Kaupalliset P2P-palvelut tulevat jakautumaan 3 eri osalueeseen

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 3.1.2002 20:46

Gartner ennustaa tämän vuoden olevan kaupallisten P2P-sovellusten nousun vuosi, mutta varoittaa samalla alalle ryntääviä ohjelmistoyrityksiä siitä, että kukaan markkinoilla toimijoista ei tule saavuttamaan kontrollia alalla, sillä ala tulee pilkkoutumaan kolmeen pienempään markkinasegmenttiin. Gartnerin mukaan ala jakautuu verkon yli toimivaan hajautettuun tietojenkäsittelyyn, suuryritysten sisäiseen hajautettuun tiedonkäsittelyyn sekä varsinaiseen tiedostojen jakeluun.
Hajautetusta laskentatehostahan varmastikin parhaana esimerkkinä voidaan pitää jo legendaariseksi muodostunutta SETI@Home -projektia, joka etsii elämää maapallon ulkopuolelta. Hajautetusta tiedostojen välityksestä on vasta muutamia kokeiluja meneillään, mm. skinisivusto DeviantArt.com on kokeillut tiedostojen välittämistä hajautetusti.

Koko analyysin voit lukea täältä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa (17.1.2018 14:23)
Bitcoinin kurssi kehittyi vuonna 2017 äärimmäisen suotuisasti – tuntui ettei kasvulle ole lainkaan rajaa. Talousviisaat kuitenkin näkivät bitcoinissa klassisen kuplan tunnusmerkit, sillä kurssinousulle ....
OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti (17.1.2018 11:15)
OnePlus on ottanut väliaikaisesti suoran maksukorttimaksamisen pois käytöstä, kerrotaan yhtiön tukifoorumeilla. Syyksi kerrotaan viikonloppuna ilmi tulleet tiedot, joiden mukaan joidenkin asiakkaiden ....
Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti (17.1.2018 10:14)
Korkeakulttuuri ja populaarikulttuurin megahitit harvoin yhdistyvät toisiinsa samassa lauseessa, mutta Google on onnistunut herättämään suurten massojen mielenkiinnon taiteeseen Google Arts ....
Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä (17.1.2018 09:35)
Googlen Chromecast-laitteiden on havaittu sekoittavan ihmisten langattomat lähiverkkoyhteydet. Jos sinun kotitaloudessa on esimerkiksi Chromecast sen eri muodoissa tai vaikkapa uudempi Google ....
Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
2 kommenttia

Uutisarkisto