*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Kazaa vieläkin hengissä huolimatta oikeuden päätöksestä

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 20.12.2001 20:15

News.com:n mukaan hollantilainen P2P-ohjelma Kazaa on vieläkin täydessä toimintakunnossa huolimatta siitä, että hollantilaisen oikeusistuimen määräämä takaraja laittomien tiedostojen suodatukselle oli ja meni 13. joulukuuta. Palveluun ei ole tehty oikeuden päätöksen jälkeen minkäänlaisia muutoksia.
Oikeus määräsi myös, että mikäli yhtiö ei pysty toteuttamaan suodattimia määräaikaan mennessä, se joutuu maksamaan jokaiselta ylimenevältä päivältä noin 250'000 markan sakot. Kazaan asianajajan mukaan yhtiö on neuvottelemassa hollantilaisen levy-yhtiöiden yhteenliittymän Buma/Stemran kanssa mahdollisista tekijänoikeuskorvauksista -- nämä neuvottelut olivat myös osa oikeuden määräystä, jossa molemmat osapuolet pakotettiin neuvottelupöydän ääreen -- ja että yhtiö ei ole maksanut oikeuden määräämiä sakkoja.

Kazaa, kuten muutkin FastTrack-yhtiön koodiin pohjautuvat P2P-palvelut eli Morpheus ja Grokster, ovat lailliselta kannalta hyvin kinkkisiä, sillä kyseinen verkko toimii "oikean" P2P-verkon tavoin eli siinä ei ole yhtään nimettyä keskuspalvelinta ja täten kukaan ei varsinaisesti voi kontrolloida verkkoa, sen kokoa tai sitä mitä verkon kautta välitetään ja kenelle.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset (16.8.2017 13:22)
MTV:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun ohjelmia voi jatkossa katsoa pääasiassa vain kirjautuneena. Muutos tuli voimaan tänään. Sisältöjen siirtoa vapaasta katselusta kirjautumisen taakse perustellaan ....
9 kommenttia
Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin (16.8.2017 12:04)
Applen WWDC-kehittäjätapahtuman jälkeen on ollut aika selvää, että seuraava iso "juttu" älypuhelinmarkkinoilla tulee olemaan laajennettua todellisuutta hyödyntävät sovellukset. Teknologian yleistymistä ....
OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna (16.8.2017 10:10)
OnePlus kaataa kylmää vettä OnePlus 3:n ja 3T:n käyttäjien päälle, sillä kiinalaismerkki ei aio julkaista uusia Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä puhelimille Android O:n jälkeen. OnePlus ....
2 kommenttia
Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista (16.8.2017 09:56)
Älypuhelimella kuvaamisesta on tullut kiinteä osa musiikkikonsertteja ja Snapchatin uuden ominaisuuden ansiosta yleisön kädessä saatetaan nähdä yhä useammin puhelimia. Snap on nimittäin esitellyt ....
Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin (15.8.2017 13:59)
Yhteisöpalvelujätti Facebook on ottanut käyttöön Marketplace-ominaisuuden Suomessa. Samaan aikaan ominaisuuden saatavuusaluetta laajennetaan 16 muuhunkin maahan ja nyt se on käytettävissä yhteensä ....
1 kommentti

Uutisarkisto