*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Kazaa vieläkin hengissä huolimatta oikeuden päätöksestä

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 20.12.2001 20:15

News.com:n mukaan hollantilainen P2P-ohjelma Kazaa on vieläkin täydessä toimintakunnossa huolimatta siitä, että hollantilaisen oikeusistuimen määräämä takaraja laittomien tiedostojen suodatukselle oli ja meni 13. joulukuuta. Palveluun ei ole tehty oikeuden päätöksen jälkeen minkäänlaisia muutoksia.
Oikeus määräsi myös, että mikäli yhtiö ei pysty toteuttamaan suodattimia määräaikaan mennessä, se joutuu maksamaan jokaiselta ylimenevältä päivältä noin 250'000 markan sakot. Kazaan asianajajan mukaan yhtiö on neuvottelemassa hollantilaisen levy-yhtiöiden yhteenliittymän Buma/Stemran kanssa mahdollisista tekijänoikeuskorvauksista -- nämä neuvottelut olivat myös osa oikeuden määräystä, jossa molemmat osapuolet pakotettiin neuvottelupöydän ääreen -- ja että yhtiö ei ole maksanut oikeuden määräämiä sakkoja.

Kazaa, kuten muutkin FastTrack-yhtiön koodiin pohjautuvat P2P-palvelut eli Morpheus ja Grokster, ovat lailliselta kannalta hyvin kinkkisiä, sillä kyseinen verkko toimii "oikean" P2P-verkon tavoin eli siinä ei ole yhtään nimettyä keskuspalvelinta ja täten kukaan ei varsinaisesti voi kontrolloida verkkoa, sen kokoa tai sitä mitä verkon kautta välitetään ja kenelle.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto