*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Philips kehitti musiikin tunnistukseen teknologian

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 17.12.2001 20:59

Philips on kehittänyt teknologiaa joka ainakin osittain korvaa nämä hämyisistä pienistä levykaupoista tutut kävelevät tosielämän CDDB:t, joille riittää se, että hyräilet biisistä pari säettä ja he osaavat kaivaa sinulle hyllystä oikean artistin oikean levyn ja kertoa mikä biisi ko. levyltä oli hyräilemäsi kappale.
Eli siis täh? Eli teknologia toimii siten, että jos kuulet vaikkapa radiosta kappaleen, jonka esittäjää tai kappaleen nimeä et muista millään, voit ottaa kännykän esiin, soittaa palvelunumeroon ja painaa kännykän kaiutinta vasten kolmeksi sekunniksi ja tämän jälkeen palvelu osaa tunnistaa soivan kappaleen, oli kappale missä tahansa kohdassa, ja lähettää sinulle tekstiviestinä artistin ja kappaleen tiedot.

Philips sanoo järjestelmän olevan uskomattoman tarkka kappaleiden tunnistuksessa ja toivoo saavansa tekniikan lisensointikuntoon vuoden 2002 loppuun mennessä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
4 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....
Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva (17.11.2017 19:20)
Kuten monet varmasti ovat huomanneet, niin Netflix pitää kovasti supersankareista. Yhtiöllä on varsin lämmin suhde Marvelin sankareihin, ja Netflixissä onkin tänään julkaistun uuden The Punisher ....

Uutisarkisto