*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Kaupalliset DVD-rippausohjelmat aiheuttavat ongelmia

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 8.11.2001 15:21

DVD-rippaus on noussut kahdessa vuodessa järjettömän suosituksi aiheeksi maailmassa ja asiaan keskittyneitä isoja sivuja ei ole oikeastaan kuin yhden käden sormilla laskettava määrä (ja niistäkin ranskankielisiä kaksi), joten on selvää, että joku yrittää puristaa rahaa tästä nichestä.
Viimeisen 3-4 kuukauden aikana on markkinoille suorastaan vyörynyt toinen toistaan epäilyttävämpiä kaupallisia DVD-rippauspaketeita. Tutkimme hieman muutamaa saittia, jotka myyvät omia paketeitaan sekä tutustuimme yhden käyttäjämme antamaan palautteeseen vastaavista softista ja tulos oli aika masentava.

CladMDecin ja cladDVD:n tekijä on kyllästynyt hänen ilmaisohjelmaansa kaupallisisssa paketeissa ilman lupaa hyödyntäviin tahoihin jo niin perusteellisesti, että on ottanut cladDVD:n sivuiltaan pois kokonaan. SmartRipperistä on DVDx:n kanssa tullut herkullisin tarjokas kaupallisten pakettien kasaajille -- nämäkin ilman lupaa lähes joka kerta. Eli ongelma on jo tässä selvä -- yhtään ohjelmaa, oli se sitten ilmainen tai ei, ei saa liittää mukaan toiseen kaupalliseen ohjelmaan ilman ohjelman tekijän lupaa. Tietysti oikeusjutut ovat poissuljettuja tässä tapauksessa, koska esim. SmartRipperin tekijä pyrkii pysyttelemään nimettömänä -- USAssahan DeCSS:n ja kumppaneiden laillisuudesta väännetään vieläkin kättä oikeudessa.

Törkeimpiä esimerkkejä rahastuksesta on esim. 321studio.com:n DVD-rippauspaketti, joka ei sisällä mitään muuta kuin SmartRipperin, DVDx:n ja CDRWinin demoversion. Lisäksi mukana tulee flash, joka avaa kunkin ohjelman mukana tulevat ohjetiedostot. Ja tämä ilo maksaa 30 dollaria. Toinen paljon parempi esimerkki on ExpertsGuiden paketti, joka selkeästi kertoo paketin olevan ohje, ei mitään muuta -- ohjeistus on kattava ja hyvä, mutta tietty tässäkin softien paketointi mukaan ilman lupaa on hieman arveluttavaa. Ja oli miten oli, oma saittimme, Doom9 ja Digital-Digest tarjoavat saman avun ja softat ilmaiseksi.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia 8 sai Android Oreo -päivityksen! Nokia 8 sai Android Oreo -päivityksen! (24.11.2017 19:17)
Nokia-älypuhelimia valmistava HMD Global on kertonut tänään, että sen lippulaivamalli Nokia 8 on saanut uuden päivityksen. Kyseessä on kauan odotettu – joskin monen muun valmistajan mittarilla ....
Samsung esittelee uutta näyttöteknologiaa CES-messuilla – Sony esitteli sitä jo vuonna 2012 Samsung esittelee uutta näyttöteknologiaa CES-messuilla – Sony esitteli sitä jo vuonna 2012 (24.11.2017 14:30)
Mikro-LED-tekniikasta on povattu tulevan uusi ja mullistava näyttöteknologia, mutta toistaiseksi tuotantoprosessia ei olla saatu niin toimivaksi, että sitä voitaisiin käyttää esimerkiksi älypuhelimien ....
Tällä listalla vältyt ostamasta huonoja tuotteita Tällä listalla vältyt ostamasta huonoja tuotteita (24.11.2017 12:49)
Tänään vietetään hyvin ristiriitaista päivää. Kaupat ympäri Suomen huutavat mainoksissaan ja verkkosivuillaan tarjousten muodossa "osta, osta, osta", mutta samaan aikaan tänään vietetään "Älä ....
2 kommenttia
Android Oreo valmistumassa Galaxy S8:lle – Kolmas beta jakeluun Android Oreo valmistumassa Galaxy S8:lle – Kolmas beta jakeluun (24.11.2017 12:20)
Galaxy S8:n Oreo-päivitys on hiljalleen valmistumassa, sillä Samsung on laittanut testaajille jakoon kolmannen beta-version eilen. Google sai Android Oreon valmiiksi aiemmin tänä syksynä ja ....
Galaxy S9:stä tulossa ennätyksellinen – Kehykset viilattu minimiin Galaxy S9:stä tulossa ennätyksellinen – Kehykset viilattu minimiin (24.11.2017 12:09)
Vähän aika sitten tuli ilmi, että Samsungin Galaxy S9 -älypuhelin saatetaan esitellä jo tammikuussa CES-messuilla. Tavanomaisesti puhelin on paljastettu yleisölle helmi-maaliskuussa MWC-messujen aikaan. ....

Uutisarkisto