*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Kaupalliset DVD-rippausohjelmat aiheuttavat ongelmia

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 8.11.2001 15:21

DVD-rippaus on noussut kahdessa vuodessa järjettömän suosituksi aiheeksi maailmassa ja asiaan keskittyneitä isoja sivuja ei ole oikeastaan kuin yhden käden sormilla laskettava määrä (ja niistäkin ranskankielisiä kaksi), joten on selvää, että joku yrittää puristaa rahaa tästä nichestä.
Viimeisen 3-4 kuukauden aikana on markkinoille suorastaan vyörynyt toinen toistaan epäilyttävämpiä kaupallisia DVD-rippauspaketeita. Tutkimme hieman muutamaa saittia, jotka myyvät omia paketeitaan sekä tutustuimme yhden käyttäjämme antamaan palautteeseen vastaavista softista ja tulos oli aika masentava.

CladMDecin ja cladDVD:n tekijä on kyllästynyt hänen ilmaisohjelmaansa kaupallisisssa paketeissa ilman lupaa hyödyntäviin tahoihin jo niin perusteellisesti, että on ottanut cladDVD:n sivuiltaan pois kokonaan. SmartRipperistä on DVDx:n kanssa tullut herkullisin tarjokas kaupallisten pakettien kasaajille -- nämäkin ilman lupaa lähes joka kerta. Eli ongelma on jo tässä selvä -- yhtään ohjelmaa, oli se sitten ilmainen tai ei, ei saa liittää mukaan toiseen kaupalliseen ohjelmaan ilman ohjelman tekijän lupaa. Tietysti oikeusjutut ovat poissuljettuja tässä tapauksessa, koska esim. SmartRipperin tekijä pyrkii pysyttelemään nimettömänä -- USAssahan DeCSS:n ja kumppaneiden laillisuudesta väännetään vieläkin kättä oikeudessa.

Törkeimpiä esimerkkejä rahastuksesta on esim. 321studio.com:n DVD-rippauspaketti, joka ei sisällä mitään muuta kuin SmartRipperin, DVDx:n ja CDRWinin demoversion. Lisäksi mukana tulee flash, joka avaa kunkin ohjelman mukana tulevat ohjetiedostot. Ja tämä ilo maksaa 30 dollaria. Toinen paljon parempi esimerkki on ExpertsGuiden paketti, joka selkeästi kertoo paketin olevan ohje, ei mitään muuta -- ohjeistus on kattava ja hyvä, mutta tietty tässäkin softien paketointi mukaan ilman lupaa on hieman arveluttavaa. Ja oli miten oli, oma saittimme, Doom9 ja Digital-Digest tarjoavat saman avun ja softat ilmaiseksi.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Vieläkin nopeampaa on tulossa – USB 3.2 -standardi valmistuu pian Vieläkin nopeampaa on tulossa – USB 3.2 -standardi valmistuu pian (26.7.2017 10:24)
Jotta kehitys ei pysähtyisi, luodaan vähän väliä uusia tiedonsiirtostandardeja nopeampaa ja tehokkaampaa tiedonvälitystä varten. USB:kin on etenemässä 3.2-versioon tulevan syksyn aikana. ....
Toyota teki läpimurron akuissa – Lupaa parempia ominaisuuksia sähköautoihin Toyota teki läpimurron akuissa – Lupaa parempia ominaisuuksia sähköautoihin (26.7.2017 09:42)
Toyota on edennyt niin sanottuun production engineering -kehitysvaiheeseen sähköautomallissaan, jossa hyödynnetään uudenlaista kiinteää elektrolyyttiä käyttävää akkuteknologiaa. Elektrolyytin ....
Trump kehuu – Apple rakentaa kolme valtavaa tehdasta Yhdysvaltoihin Trump kehuu – Apple rakentaa kolme valtavaa tehdasta Yhdysvaltoihin (26.7.2017 09:12)
Apple rakentaa Yhdysvaltoihin kolme suurta tuotantolaitosta, väittää Yhdysvaltain presidentti Donald Trump Wall Street Journalin haastattelussa. Trumpin mukaan Applen toimitusjohtaja Tim ....
Odotettu uutinen – Adobe lopettaa Flashin kehittämisen 2020 Odotettu uutinen – Adobe lopettaa Flashin kehittämisen 2020 (26.7.2017 08:43)
Jo vuosia nettinatiivit ovat odottaneet sitä päivää, kun Adobe kertoo ajankohdan Flashin kuolemalle. Nyt se on koittanut: vuoden 2020 jälkeen Adobe ei aio enää kehittää Flashia eikä täten myöskään ....
Kiina aikoo päihittää Yhdysvallat tekoälyssä – Esitteli kunnianhimoisen ohjelman Kiina aikoo päihittää Yhdysvallat tekoälyssä – Esitteli kunnianhimoisen ohjelman (25.7.2017 11:23)
Kiinan valtioneuvosto on asettanut kunnianhimoisen tavoitteen, jonka mukaan maa olisi tekoälytutkimuksen johtava valtio vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteena on rakentaa tekoälyn ympärille kokonainen ....

Uutisarkisto