*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Windows Median kopiointisuojaus murrettu

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 20.10.2001 11:32

Microsoft vahvisti eilen tiedon, että sen Windows Media Audio ja Windows Media Video-tiedostoissa käytetty kopiointisuojaus on murrettu. "Beale Screamer"-nickin takaa esiintyvä kräkkeri onnistui murtamaan Microsoftin digitaalisten tekijänoikeuksien hallintaohjelmistossa (DRM=Digital Rights Management) käytetyn suojauksen ja suojausten purkuun käytettävä koodi on jo levinnyt verkossa kulovalkean tavoin.
Microsoft kuitenkin vakuuttaa, että hätä ei ole paha, koska hallintaohjelmiston kopiointisuojaukset voidaan päivittää, joten vastaisuudessa tehdyt kappaleet eivät koodilla aukea. Imagon kannalta isku on Microsoftille kuitenkin paha ja tulee pahaan aikaan, koska viimeisen vuoden aikana Microsoft on yrittänyt kutoa elokuvastudioita ja levy-yhtiöitä verkkoonsa ja saada niitä käyttämään Microsoftin DRM-ohjelmistoa ja Windows Media-formaattia verkossa tapahtuvassa levityksessä. Pahimmassa tapauksessa uusi murto voi romuttaa osan Microsoftin sopimuksista ja viivästyttää vielä ennestäänkin mm. Pressplayn avaamista.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Megasakot EU:lta – Näin paljon Google joutuu maksamaan Megasakot EU:lta – Näin paljon Google joutuu maksamaan (27.6.2017 14:01)
Euroopan komissio on määrännyt kilpailulainsäädäntötutkimustensa pohjalta Googlelle ennätykselliset 2,42 miljardin euron sakot. Komission mukaan sakko Google on väärinkäyttänyt hakukoneen markkina-asemaa ....
iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy (27.6.2017 12:20)
iOS 11:n yksi suurimmista uusista ominaisuuksista on tuki ARKit-ohjelmointirajapinnalle, jonka avulla sovelluskehittäjät voivat luoda täysin uudenlaisia laajennettua todellisuutta hyödyntäviä ....
3 kommenttia
Elisa Viihteen tarjonta täydentyy – Sisältää nyt C Moren Elisa Viihteen tarjonta täydentyy – Sisältää nyt C Moren (27.6.2017 10:26)
Elisa Viihde -palvelun valikoimiin on lisätty operaattorin ja MTV:n välisen yhteistyön myötä myös C More -suoratoistopalvelu. Entuudestaan Elisa Viihteestä on löytynyt Aitio, Yle Areena, ....
Apple osti Oculus Riftissä käytetyn teknologian itselleen Apple osti Oculus Riftissä käytetyn teknologian itselleen (27.6.2017 09:36)
Apple on ostanut pöytälaatikkofirmansa kautta saksalaisen katsetunnistusta ja -seurantaa kehittävän SensoMotoric Instrumentsin. Yhtiön teknologiaa hyödynnetään niin lääketieteellisissä sovelluksissa ....
Super Nintendo tekee paluun! Tässä on SNES Classic Edition Super Nintendo tekee paluun! Tässä on SNES Classic Edition (26.6.2017 19:47)
Viime vuoden kesällä Nintendolta kuultiin jymyuutinen, sillä perinteikäs peliyhtiö kertoi tuovansa legendaarisen NES-pelikonsolin ja sille julkaistut pelit uudelleen saataville NES Classic Editionin ....
1 kommentti

Uutisarkisto