*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Disney ja Fox avaavat oman VOD-palvelun

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 5.9.2001 22:09

Hyvin odotetussa lausunnossa tänään Disney ja News Corp (Fox:n australialainen emoyhtiö) ilmoittivat avaavansa ensi vuoden keväällä oman videotilauspalvelun (=VOD=video-on-demand) Movies.com-osoitteessa USAn markkinoille. Ilmoitus tuli vain muutama viikko vastaavasta yhteishankkeesta, jonka takana oli viisi suurta Hollywoodin elokuvastudiota -- tuolloin jo listasta pisti silmään Foxin ja Disneyn poissaolo.
Palvelu toimii siis siten, että kuluttaja voi ostaa elokuvan katsomisoikeuden ja katsoa sen kotonaan kerran valitsemaansa aikaan. Movies.com:n palvelu tulee toimimaan kaapeliyhtiöiden verkoissa, joiden kaapeli-tv -järjestelmät tukevat VOD-palveluita ja jotka tilaavat verkkoonsa Movies.com:n. Vastaavasti kuluttajille joille näitä palveluja ei ole tarjolla, on tarjolla vaihtoehtoinen tapa -- käyttäjät voivat imuroida laajakaistayhteydellä elokuvan kovalevylleen ja katsoa sen sitten koneellaan kerran.

Tilannetta seuraavat analyytikot pitävät molempia yhteishankkeita askeleina oikeaan suuntaan, mutta varoittavat samalla siitä, että Yhdysvaltain laajakaistakäyttäjien määrä ei vielä nykyisellään riitä kattamaan palvelusta tulevia kuluja. Lisäksi useat analyytikot pelkäävät sitä, että palveluillaan elokuvastudiot aiheuttavat närää videovuokraamoille -- videovuokraamot ovat yksi suurimmista tulonlähteistä studioille ja varsinkin vuokrausjätti BlockBuster on palveluista kaikkea muuta kuin innoissaan.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
6 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....
Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva (17.11.2017 19:20)
Kuten monet varmasti ovat huomanneet, niin Netflix pitää kovasti supersankareista. Yhtiöllä on varsin lämmin suhde Marvelin sankareihin, ja Netflixissä onkin tänään julkaistun uuden The Punisher ....

Uutisarkisto