*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Disney ja Fox avaavat oman VOD-palvelun

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 5.9.2001 22:09

Hyvin odotetussa lausunnossa tänään Disney ja News Corp (Fox:n australialainen emoyhtiö) ilmoittivat avaavansa ensi vuoden keväällä oman videotilauspalvelun (=VOD=video-on-demand) Movies.com-osoitteessa USAn markkinoille. Ilmoitus tuli vain muutama viikko vastaavasta yhteishankkeesta, jonka takana oli viisi suurta Hollywoodin elokuvastudiota -- tuolloin jo listasta pisti silmään Foxin ja Disneyn poissaolo.
Palvelu toimii siis siten, että kuluttaja voi ostaa elokuvan katsomisoikeuden ja katsoa sen kotonaan kerran valitsemaansa aikaan. Movies.com:n palvelu tulee toimimaan kaapeliyhtiöiden verkoissa, joiden kaapeli-tv -järjestelmät tukevat VOD-palveluita ja jotka tilaavat verkkoonsa Movies.com:n. Vastaavasti kuluttajille joille näitä palveluja ei ole tarjolla, on tarjolla vaihtoehtoinen tapa -- käyttäjät voivat imuroida laajakaistayhteydellä elokuvan kovalevylleen ja katsoa sen sitten koneellaan kerran.

Tilannetta seuraavat analyytikot pitävät molempia yhteishankkeita askeleina oikeaan suuntaan, mutta varoittavat samalla siitä, että Yhdysvaltain laajakaistakäyttäjien määrä ei vielä nykyisellään riitä kattamaan palvelusta tulevia kuluja. Lisäksi useat analyytikot pelkäävät sitä, että palveluillaan elokuvastudiot aiheuttavat närää videovuokraamoille -- videovuokraamot ovat yksi suurimmista tulonlähteistä studioille ja varsinkin vuokrausjätti BlockBuster on palveluista kaikkea muuta kuin innoissaan.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto