*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Disney ja Fox avaavat oman VOD-palvelun

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 5.9.2001 22:09

Hyvin odotetussa lausunnossa tänään Disney ja News Corp (Fox:n australialainen emoyhtiö) ilmoittivat avaavansa ensi vuoden keväällä oman videotilauspalvelun (=VOD=video-on-demand) Movies.com-osoitteessa USAn markkinoille. Ilmoitus tuli vain muutama viikko vastaavasta yhteishankkeesta, jonka takana oli viisi suurta Hollywoodin elokuvastudiota -- tuolloin jo listasta pisti silmään Foxin ja Disneyn poissaolo.
Palvelu toimii siis siten, että kuluttaja voi ostaa elokuvan katsomisoikeuden ja katsoa sen kotonaan kerran valitsemaansa aikaan. Movies.com:n palvelu tulee toimimaan kaapeliyhtiöiden verkoissa, joiden kaapeli-tv -järjestelmät tukevat VOD-palveluita ja jotka tilaavat verkkoonsa Movies.com:n. Vastaavasti kuluttajille joille näitä palveluja ei ole tarjolla, on tarjolla vaihtoehtoinen tapa -- käyttäjät voivat imuroida laajakaistayhteydellä elokuvan kovalevylleen ja katsoa sen sitten koneellaan kerran.

Tilannetta seuraavat analyytikot pitävät molempia yhteishankkeita askeleina oikeaan suuntaan, mutta varoittavat samalla siitä, että Yhdysvaltain laajakaistakäyttäjien määrä ei vielä nykyisellään riitä kattamaan palvelusta tulevia kuluja. Lisäksi useat analyytikot pelkäävät sitä, että palveluillaan elokuvastudiot aiheuttavat närää videovuokraamoille -- videovuokraamot ovat yksi suurimmista tulonlähteistä studioille ja varsinkin vuokrausjätti BlockBuster on palveluista kaikkea muuta kuin innoissaan.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
9 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto