*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Princetonin tutkija haastoi RIAA:n, SDMI:n ja Verencen oikeuteen

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 6.6.2001 21:22

Princetonin yliopiston tutkija Edward Felten ja turvallisuuskonferenssi USENIX ovat EFF:n (Electronic Frontier Foundation, sama taho, joka tukee verkkosaitti 2600:sta sen taistelussa MPAA:ta vastaan) tukemana haastaneet RIAA:n, SDMI:n ja Verencen oikeuteen. Tutkija ja turvallisuuskonferenssi haluavat oikeudelta selkeän päätöksen siihen, saako tutkija julkaista materiaalia, joka voi rikkoa tietyssä mielessä kiisteltyä DMCA-lakia.
Juttu juontaa juurensa SDMI:n, levy-yhtiöiden muodostaman yhteistyöelimen, jonka tehtävänä on kehittää musiikin kopiointisuojauksia, järjestämään kilpailuun, jossa halukkaat saivat kokeilla murtaa SDMI:n sisältämiä kopiointisuojauksia. Felten tutkimusryhmineen väittää onnistuneensa murtamaan kaikki kopiointisuojaukset ja koska heidän ryhmänsä ei osallistunut kilpailuun, eikä näin ollen allekirjoittanut salassapitosopimusta, haluaa julkistaa avoimesti keinot miten he mursivat ko. suojaukset. Ja kun Felten aikoi julkistaa ko. asiakirjat USENIX-kokouksessa, RIAA ja SDMI ilmoittivat haastavansa Feltenin oikeuteen DMCA-lain rikkomisesta, mikäli hän asiakirjat julkistaa. Felten taipui painostuksen alla, mutta hakee nyt oikeudelta päätöstä asiaan.

Oikeuden päätös voi vaikuttaa myös muihin vastaaviin tapauksiin, jos oikeusistuin päättää ottaa asiaan laajemman päätösvallan -- oikeus voi myös rajata tuomionsa, oli se sitten minkäsuuntainen tahansa, koskemaan pelkästään tätä nimenomaista tapausta, jolloin juttua ei voisi käyttää hyväksi esim. vastaavissa DVD-levyjen suojauksiin liittyvissä jutuissa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
13 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
3 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto