*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Princetonin tutkija haastoi RIAA:n, SDMI:n ja Verencen oikeuteen

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 6.6.2001 21:22

Princetonin yliopiston tutkija Edward Felten ja turvallisuuskonferenssi USENIX ovat EFF:n (Electronic Frontier Foundation, sama taho, joka tukee verkkosaitti 2600:sta sen taistelussa MPAA:ta vastaan) tukemana haastaneet RIAA:n, SDMI:n ja Verencen oikeuteen. Tutkija ja turvallisuuskonferenssi haluavat oikeudelta selkeän päätöksen siihen, saako tutkija julkaista materiaalia, joka voi rikkoa tietyssä mielessä kiisteltyä DMCA-lakia.
Juttu juontaa juurensa SDMI:n, levy-yhtiöiden muodostaman yhteistyöelimen, jonka tehtävänä on kehittää musiikin kopiointisuojauksia, järjestämään kilpailuun, jossa halukkaat saivat kokeilla murtaa SDMI:n sisältämiä kopiointisuojauksia. Felten tutkimusryhmineen väittää onnistuneensa murtamaan kaikki kopiointisuojaukset ja koska heidän ryhmänsä ei osallistunut kilpailuun, eikä näin ollen allekirjoittanut salassapitosopimusta, haluaa julkistaa avoimesti keinot miten he mursivat ko. suojaukset. Ja kun Felten aikoi julkistaa ko. asiakirjat USENIX-kokouksessa, RIAA ja SDMI ilmoittivat haastavansa Feltenin oikeuteen DMCA-lain rikkomisesta, mikäli hän asiakirjat julkistaa. Felten taipui painostuksen alla, mutta hakee nyt oikeudelta päätöstä asiaan.

Oikeuden päätös voi vaikuttaa myös muihin vastaaviin tapauksiin, jos oikeusistuin päättää ottaa asiaan laajemman päätösvallan -- oikeus voi myös rajata tuomionsa, oli se sitten minkäsuuntainen tahansa, koskemaan pelkästään tätä nimenomaista tapausta, jolloin juttua ei voisi käyttää hyväksi esim. vastaavissa DVD-levyjen suojauksiin liittyvissä jutuissa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jääkö Essential-puhelin sittenkin pelkäksi paperijulkaisuksi? Johtajat katoavat yhtiöstä Jääkö Essential-puhelin sittenkin pelkäksi paperijulkaisuksi? Johtajat katoavat yhtiöstä (28.7.2017 11:05)
Androidin perustaneella Andy Rubinilla tuntuisi olevan täysi työ pitää uuden Essential-kasvuyrityksen rivit kunnossa. Yhtiöstä on jo lähtenyt muutama keskeinen johtaja ja nyt Google on napannut ....
Apple ei tapa iPodia vieläkään – Kaksi mallia siivottiin pois myynnistä Apple ei tapa iPodia vieläkään – Kaksi mallia siivottiin pois myynnistä (28.7.2017 10:07)
Älypuhelimien ja suoratoistopalveluiden myötä kuluttajilla on ollut melko vähän syitä ostaa MP3-soittimia, minkä takia iPodien myyntikin on kuihtunut vuosi vuodelta pienemmäksi. Applen tavoitteena ....
Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla (28.7.2017 08:31)
Tällä hetkellä näyttäisi olevan melkolailla selvää, että tekoälyssä ja neuroverkoissa on laskennan tulevaisuus. Ainakin Kiinassa aiotaan olla tällä saralla maailman ykkösiä. Rautatason ratkaisuja ....
HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat (27.7.2017 13:03)
VR-lasien yksi suurimmista kompastuskivistä on ollut vaatimus ulkopuolisille laitteille. Ne eivät ole olleet itsenäisiä koneita, vaan lähinnä lisälaitteita PC- tai konsolipelaamiseen tai vaihtoehtoisesti ....
Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta (27.7.2017 12:36)
HMD Global on kutsunut lehdistöä elokuun 16. päivänä järjestettävään tilaisuuteen. Kutsukirjeessä todetaan suoraan, että lehdistötilaisuudessa aiotaan esitellä Nokia-puhelimien seuraava "merkkipaalu". ....

Uutisarkisto