*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Vivendi Universal osti MP3.com:n

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 20.5.2001 19:38

Yksi lehti digitaalimusiikin historiassa kääntyi tänään, kun Vivendi Universal, Pariisissa päämajaansa pitävä multimediamammutti (ja mm. Universal Music Groupin, maailman suurimman levy-yhtiön, omistaja) ilmoitti ostaneensa MP3.com:n, yhden digitaalisen musiikin "vallankumouksen" arkkitehdeistä. Kauppasummaksi on sovittu 372 miljoonaa dollaria (vajaa 2,5 miljardia markkaa), josta puolet maksetaan Vivendin osakkeina ja puolet käteisellä.
Kaikkien vaikeuksiensa jälkeen kauppa lienee helpotus MP3.com:n omistajille, joille tarjous antaa lähes tuplahinnan osakkeista -- MP3.com:n osakkekurssi oli pörssin sulkeutuessa tällä viikolla 3,01 dollaria ja kyseisellä 372 miljoonan dollarin hinnalla yhdelle osakkeelle tulee arvoa tasan 5 dollaria.

MP3.com oli yksi niistä tähdenlennoista, jotka näyttivät suurelle yleisölle miten netin avulla kuka tahansa voi rikastua -- yhtiön osakekurssi pomppasi yli 60 dollarin sen listautuessa NASDAQiin kesäkuussa 1999. Firma on kokenut kovia - yhtiön suurimpana munauksena voidaan pitää My.MP3.com-palvelun avaamista ilman neuvotteluja levy-yhtiöiden kanssa -- typerästä mokasta (levyjen tallettamisesta yhtiön palvelimille ilman lupaa) yhtiö sai maksaa miljoonia dollareita vahingonkorvauksina, joista yli 50 miljoonaa dollaria sujahti nimenomaisen Vivendin taskuihin :-)

Nyt molemmat musiikin "megastarat" ja "kapinalliset" ovat lannistettuja -- Napster ja MP3.com ovat siirtyneet sinne, minne ne monien mielestä kuuluivatkin -- isojen levy-yhtiöiden taskuihin. Hieman latistavaa niille, jotka jaksoivat uskoa verkon ja digimusiikin muuttavan kaiken lopullisesti, mutta faktahan on, että kapitalismi on todistanut olevansa ainoa toimiva järjestelmä ja sen mukaan eletään.

Vivendi pitää MP3.comia loistavana lisänä sen tuleviin verkkomusiikkiprojekteihin ja sitähän se varmasti onkin -- MP3.com:ssa on rekisteröityneenä yli 150000 artistia joilla on sivuilla imuroitavana valtava määrä musiikkia. Lisäksi MP3.com on laajentanut lonkeroitaan lähes jokaiseen mahdolliseen suuntaan -- langattomiin laitteisiin, streamaukseen, palveluntarjontaan, levymyyntiin, jnejne..

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kiina aikoo päihittää Yhdysvallat tekoälyssä – Esitteli kunnianhimoisen ohjelman Kiina aikoo päihittää Yhdysvallat tekoälyssä – Esitteli kunnianhimoisen ohjelman (25.7.2017 11:23)
Kiinan valtioneuvosto on asettanut kunnianhimoisen tavoitteen, jonka mukaan maa olisi tekoälytutkimuksen johtava valtio vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteena on rakentaa tekoälyn ympärille kokonainen ....
Artisti saa vähemmän – Spotify haluaa itselleen isomman palan liikevaihdosta Artisti saa vähemmän – Spotify haluaa itselleen isomman palan liikevaihdosta (25.7.2017 09:14)
Spotify on saamassa läpi haluamansa uudet lisenssiehdot levy-yhtiö Warnerin musiikkiin. Aiemmin tänä vuonna suoratoistopalvelu on solminut uudet ehdot Universalin ja Sonyn kanssa. Reutersille ....
4 kommenttia
32 vuotta Windowsissa – Microsoft poistaa Paintin syksyllä 32 vuotta Windowsissa – Microsoft poistaa Paintin syksyllä (25.7.2017 08:42)
Microsoft aikoo poistaa legendaarisen Paint-piirustusohjelman Windows 10:stä syksyllä julkaistavan Fall Creators Update -päivityksen myötä. Muutos on haikea, sillä Paint on ollut osa Windowsin ....
Netflixiin syyskuussa saapuvasta Star Trek -sarjasta julkaistiin vaikuttava traileri Netflixiin syyskuussa saapuvasta Star Trek -sarjasta julkaistiin vaikuttava traileri (24.7.2017 20:18)
Star Trek: Discovery -sarjasta julkaistiin virallinen traileri. Sarjan tapahtumat sijoittuvat ajalle kymmenen vuotta ennen alkuperäistä sarjaa ja siinä seurataan USS Discoveryn miehistöä. ....
Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä (24.7.2017 12:38)
Yhdysvaltalainen Three Square Market aikoo istuttaa jokaiseen työntekijäänsä riisinjyvän kokoisen mikrosirun. Skenaario, joka kuulostaa tutulta monista tulevaisuuteen sijoittuvista dystopiaelokuvista, ....
5 kommenttia

Uutisarkisto