*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

MP3.com taas liemessä

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 8.5.2001 23:07

Musiikkibisneksen ainoa oikeasti verkossa voittoa levy-yhtiöille tuottava kassakone, MP3.com, saa taas jauhaa hieman rahaa nääntyneille miljonääriartisteille. Tom Waits, Randy Newman ja Heart ovat haastaneet MP3.com:n oikeuteen väittäen yhtiön My.MP3.com -palvelun rikkoneen artistien tekijänoikeuksia. Kukin artisti vaatii maksimikorvauksia eli 150'000 dollaria kappaleelta (noin miljoonaa markkaa per biisi).
Ja juttuhan on jo etukäteen selvä -- Universal Music Group ja TVT Records ovat jo samanlaiset jutut voittaneet MP3.comia vastaan. Lisäksi yhtiö on joutunut sopimaan oikeussalin ulkopuolella samanlaiset jutut neljän muun ison levy-yhtiön kanssa.

Typerintähän koko jutussa on se, miten MP3.com on tekijänoikeuksia "rikkonut". My.MP3.com oli alunperin palvelu, josta käyttäjät pystyivät kuuntelemaan verkon yli omistamiaan CD-levyjä mistä tahansa. Ja aikaa ja tilaa säästääkseen MP3.com loi palvelimilleen valtavan musiikkikokoelman MP3-muodossa, jotta jokaisen käyttäjän ei tarvisi erikseen pakata levyjään MP3:siksi ja lähettää firman palvelimille. Tämän sijaan käyttäjän piti osoittaa omistavansa kyseinen CD asettamalla se tietokoneensa CD-asemaan, josta sitten MP3.com:n ohjelma varmisti levyn alkuperäisyyden. Ongelma nousi siitä, että MP3.com:lla ei ollut lupaa ko. arkiston tekoon -- eli se, että kaikki käyttäjät olisivat lähettäneet biisit palvelimille olisi ollut laillista.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset (16.8.2017 13:22)
MTV:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun ohjelmia voi jatkossa katsoa pääasiassa vain kirjautuneena. Muutos tuli voimaan tänään. Sisältöjen siirtoa vapaasta katselusta kirjautumisen taakse perustellaan ....
9 kommenttia
Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin (16.8.2017 12:04)
Applen WWDC-kehittäjätapahtuman jälkeen on ollut aika selvää, että seuraava iso "juttu" älypuhelinmarkkinoilla tulee olemaan laajennettua todellisuutta hyödyntävät sovellukset. Teknologian yleistymistä ....
OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna (16.8.2017 10:10)
OnePlus kaataa kylmää vettä OnePlus 3:n ja 3T:n käyttäjien päälle, sillä kiinalaismerkki ei aio julkaista uusia Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä puhelimille Android O:n jälkeen. OnePlus ....
2 kommenttia
Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista (16.8.2017 09:56)
Älypuhelimella kuvaamisesta on tullut kiinteä osa musiikkikonsertteja ja Snapchatin uuden ominaisuuden ansiosta yleisön kädessä saatetaan nähdä yhä useammin puhelimia. Snap on nimittäin esitellyt ....
Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin (15.8.2017 13:59)
Yhteisöpalvelujätti Facebook on ottanut käyttöön Marketplace-ominaisuuden Suomessa. Samaan aikaan ominaisuuden saatavuusaluetta laajennetaan 16 muuhunkin maahan ja nyt se on käytettävissä yhteensä ....
1 kommentti

Uutisarkisto