*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

MP3.com taas liemessä

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 8.5.2001 23:07

Musiikkibisneksen ainoa oikeasti verkossa voittoa levy-yhtiöille tuottava kassakone, MP3.com, saa taas jauhaa hieman rahaa nääntyneille miljonääriartisteille. Tom Waits, Randy Newman ja Heart ovat haastaneet MP3.com:n oikeuteen väittäen yhtiön My.MP3.com -palvelun rikkoneen artistien tekijänoikeuksia. Kukin artisti vaatii maksimikorvauksia eli 150'000 dollaria kappaleelta (noin miljoonaa markkaa per biisi).
Ja juttuhan on jo etukäteen selvä -- Universal Music Group ja TVT Records ovat jo samanlaiset jutut voittaneet MP3.comia vastaan. Lisäksi yhtiö on joutunut sopimaan oikeussalin ulkopuolella samanlaiset jutut neljän muun ison levy-yhtiön kanssa.

Typerintähän koko jutussa on se, miten MP3.com on tekijänoikeuksia "rikkonut". My.MP3.com oli alunperin palvelu, josta käyttäjät pystyivät kuuntelemaan verkon yli omistamiaan CD-levyjä mistä tahansa. Ja aikaa ja tilaa säästääkseen MP3.com loi palvelimilleen valtavan musiikkikokoelman MP3-muodossa, jotta jokaisen käyttäjän ei tarvisi erikseen pakata levyjään MP3:siksi ja lähettää firman palvelimille. Tämän sijaan käyttäjän piti osoittaa omistavansa kyseinen CD asettamalla se tietokoneensa CD-asemaan, josta sitten MP3.com:n ohjelma varmisti levyn alkuperäisyyden. Ongelma nousi siitä, että MP3.com:lla ei ollut lupaa ko. arkiston tekoon -- eli se, että kaikki käyttäjät olisivat lähettäneet biisit palvelimille olisi ollut laillista.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

PlayStation 4:n voittokulku jatkuu – Jo yli 50 miljoonaa myytyä konsolia PlayStation 4:n voittokulku jatkuu – Jo yli 50 miljoonaa myytyä konsolia (7.12.2016 18:31)
Sony on onnistunut myymään jo yli 50 miljoonaa PlayStation 4 -pelikonsolia. Lukemaan sisältyy niin vuonna 2013 lanseeratun PlayStation 4:n myynti kuin tänä syksynä esitellyn PlayStation 4 Pron myyntikin. ....
Chrome päivittyy Androidilla – Sisältää uuden lataushallinnan Chrome päivittyy Androidilla – Sisältää uuden lataushallinnan (7.12.2016 18:13)
Tietokoneille vähän aika sitten julkaistussa Chrome 55:ssä huomattavin muutos aiempaan oli flash-selainlaajennoksen kytkeminen pois päältä oletuksena. Androidilla moiselle ei ole tarvetta, sillä ....
iPhonen muisti täynnä? Näillä ohjeilla saat lisää tallennustilaa iPhonen muisti täynnä? Näillä ohjeilla saat lisää tallennustilaa (6.12.2016 13:53)
Jos omistat 16 gigatavun tallennusmuistilla varustetun iPhonen tai iPadin, on laitteesi näytöllä melko varmasti vilahtanut silloin tällöin Tallennustila melkein täynnä -varoitus, joka ilmoittaa ....
Kauppa ilman kassalla jonottamista – Amazon aikoo tehdä siitä totta Kauppa ilman kassalla jonottamista – Amazon aikoo tehdä siitä totta (6.12.2016 12:26)
Amazon on jo neljän vuoden ajan kehittänyt ruokakauppaa, josta voisi yksinkertaisesti lähteä pois kun ostokset on kerätty hyllyiltä kauppakassiin. Kassalla jonottaminen jäisi historiaan kokonaan. ....
4 kommenttia
Netflix lupaa tuplasti enemmän sisältöä – Panostaa tosi-TV:hen Netflix lupaa tuplasti enemmän sisältöä – Panostaa tosi-TV:hen (6.12.2016 11:17)
Netflix aikoo kaksinkertaistaa alkuperäistuotantojen ensi vuonna, kertoo yhtiön sisältöjohtaja Ted Sarandos. Tämän vuoden aikana Netflix saanut valmiiksi omia tuotantoja noin 500 tunnin verran ....
2 kommenttia

Uutisarkisto