*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

MP3.com taas liemessä

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 8.5.2001 23:07

Musiikkibisneksen ainoa oikeasti verkossa voittoa levy-yhtiöille tuottava kassakone, MP3.com, saa taas jauhaa hieman rahaa nääntyneille miljonääriartisteille. Tom Waits, Randy Newman ja Heart ovat haastaneet MP3.com:n oikeuteen väittäen yhtiön My.MP3.com -palvelun rikkoneen artistien tekijänoikeuksia. Kukin artisti vaatii maksimikorvauksia eli 150'000 dollaria kappaleelta (noin miljoonaa markkaa per biisi).
Ja juttuhan on jo etukäteen selvä -- Universal Music Group ja TVT Records ovat jo samanlaiset jutut voittaneet MP3.comia vastaan. Lisäksi yhtiö on joutunut sopimaan oikeussalin ulkopuolella samanlaiset jutut neljän muun ison levy-yhtiön kanssa.

Typerintähän koko jutussa on se, miten MP3.com on tekijänoikeuksia "rikkonut". My.MP3.com oli alunperin palvelu, josta käyttäjät pystyivät kuuntelemaan verkon yli omistamiaan CD-levyjä mistä tahansa. Ja aikaa ja tilaa säästääkseen MP3.com loi palvelimilleen valtavan musiikkikokoelman MP3-muodossa, jotta jokaisen käyttäjän ei tarvisi erikseen pakata levyjään MP3:siksi ja lähettää firman palvelimille. Tämän sijaan käyttäjän piti osoittaa omistavansa kyseinen CD asettamalla se tietokoneensa CD-asemaan, josta sitten MP3.com:n ohjelma varmisti levyn alkuperäisyyden. Ongelma nousi siitä, että MP3.com:lla ei ollut lupaa ko. arkiston tekoon -- eli se, että kaikki käyttäjät olisivat lähettäneet biisit palvelimille olisi ollut laillista.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa (14.12.2017 20:43)
Maailman suosituin suoratoistomusiikin alusta Spotify on uudistamassa palveluaan. Erityisesti sen mobiilisovellukseen on tehty muutoksia, jotka tekevät näkymistä hieman modernimpia ja toivottavasti ....
OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa (14.12.2017 18:49)
OnePlus 5T on tuonut myyntiin uuden erikoisversion yhtiön uusimmasta lippulaivamallista. Jo alkukuusta julkistettu uuden Star Wars -elokuvan henkinen erikoisversio vahvistettiin hieman myöhemmin ....
Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna (14.12.2017 15:31)
Facebookin päätös erottaa yksityisviestit omaksi Messenger-sovellukseksi herätti aikoinaan tunteita, mutta muutos näyttää olleen lopulta kannattava. Yhteisöpalvelun mukaan Messengerillä on tätä ....
1 kommentti
Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä (14.12.2017 14:13)
Yhdeksän eurooppalaista uutistoimistoa ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa yhdysvaltalaisia internetjättejä vaaditaan maksamaan tekijänoikeuskorvaus niiden tuottaman sisällön käyttämisestä. ....
4 kommenttia
Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot (14.12.2017 14:11)
Disney on ostanut 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot. Kauppahinta on 66 miljardia dollaria eli noin 60 miljardia euroa. Kaupan jälkeen Foxin yritysimperiumiin jää ainoastaan uutis- ....

Uutisarkisto