*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Professori taipui SDMI Foundationin painostuksen alla

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 26.4.2001 21:16

Princetonin yliopiston professori, Edward Felten, taipui SDMI Foundationin painostuksesta ja päätti olla julkaisematta ohjeita SDMI-kopiointisuojauksen purkuun. Hänen oli tarkoitus julkaista ohjeet virallisesti Pittsburghissa järjestettävässä konferenssissa, mutta saatuaan pari viikkoa sitten tiukkasävyisen kirjeen SDMI Foundationilta, jossa uhattiin häntä ja hänen tutkimustiimiään oikeustoimilla, hän päätti luopua ajatuksesta ja julkaisi tänä aamuna päätöksestään lehdistötiedotteen.
Tiedotteessaan hän kuitenkin vannoi jatkavansa taistelua oikeudestaan julkaista purkuohjeet vapaasti. Vastaavia salauksenpurkuun liittyviä oikeustoimia on muutenkin meneillään -- tunnetuimpana DVD-elokuvien salauksen purkuun liittyvän DeCSS-ohjelman levityksestä käytävä kärhämä.

Professori Felten ja hänen tutkimusryhmänsä onnistuivat purkamaan SDMI-kopiointisuojaukset noin vuosi sitten, kun SDMI järjesti avoimen koodinmurtamiskilpailun. Professorin ryhmä osallistui kilpailuun, mutta ei tavoitellut palkintoa ja ei siksi joutunut allekirjoittamaan SDMI:n salassapitosopimusta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
6 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto