*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Professori taipui SDMI Foundationin painostuksen alla

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 26.4.2001 21:16

Princetonin yliopiston professori, Edward Felten, taipui SDMI Foundationin painostuksesta ja päätti olla julkaisematta ohjeita SDMI-kopiointisuojauksen purkuun. Hänen oli tarkoitus julkaista ohjeet virallisesti Pittsburghissa järjestettävässä konferenssissa, mutta saatuaan pari viikkoa sitten tiukkasävyisen kirjeen SDMI Foundationilta, jossa uhattiin häntä ja hänen tutkimustiimiään oikeustoimilla, hän päätti luopua ajatuksesta ja julkaisi tänä aamuna päätöksestään lehdistötiedotteen.
Tiedotteessaan hän kuitenkin vannoi jatkavansa taistelua oikeudestaan julkaista purkuohjeet vapaasti. Vastaavia salauksenpurkuun liittyviä oikeustoimia on muutenkin meneillään -- tunnetuimpana DVD-elokuvien salauksen purkuun liittyvän DeCSS-ohjelman levityksestä käytävä kärhämä.

Professori Felten ja hänen tutkimusryhmänsä onnistuivat purkamaan SDMI-kopiointisuojaukset noin vuosi sitten, kun SDMI järjesti avoimen koodinmurtamiskilpailun. Professorin ryhmä osallistui kilpailuun, mutta ei tavoitellut palkintoa ja ei siksi joutunut allekirjoittamaan SDMI:n salassapitosopimusta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
6 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....
Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva (17.11.2017 19:20)
Kuten monet varmasti ovat huomanneet, niin Netflix pitää kovasti supersankareista. Yhtiöllä on varsin lämmin suhde Marvelin sankareihin, ja Netflixissä onkin tänään julkaistun uuden The Punisher ....

Uutisarkisto