*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Winamp3 julkaistu!

Kirjoittaja Jari Ketola @ 27.1.2001 10:12

Nullsoft julkisti tänään erittäin varhaisen alpha-version kauanodotetusta Winamp3 -ohjelmastaan. Alpha-versiosta saa kuvan siitä, millainen ohjelma tulee olemaan, mutta se ei todellakaan vastaa lopullista tuotetta. MP3 ja WAV-toiston lisäksi ohjelmassa toimii käytännössä vain soittolistaeditori sekä mediakirjasto. Jos olet kuitenkin meidän Dawnilaisten tavoin odottanut ohjelmaa jo vuosia, on se ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!
Winamp3 on luotu käytännössä tyhjästä eikä sillä nimeä ja ulkonäköä lukuunottamatta ole juurikaan yhteistä aikaisempien versioiden kanssa. Tulevaisuudessa tulemme näkemään monia uusia ominaisuuksia, joista tässä muutamia:
·Plug-init muuttuvat sulautetuiksi komponenteiksi, joista todella tulee osa Winampia. Käytännössä ohjelman käyttöliittymään voi lisätä vaikkapa tiedostojako-komponentin ja CD-poltto -komponentin, jolloin periaatteessa yhdellä napin painalluksella voi etsiä haluamansa musiikkikappaleen verkosta ja polttaa sen samantien CD-levylle.

·Skinit tulevat kokemaan muodonmuutoksen. Vaikka itse ohjelman skini tuleekin säilymään lähes ennallaan, käyttävät muut komponentit skaalattavia tekstuureita, joilla jälki on huomattavasti parempaa kuin nykyisillä bittikarttaskineillä. Lisäksi skinejä voidaan yhdistellä, joten esimerkiksi metallisen skinin ja jäisen skinin yhdistelmästä saisi jäisen metalliskinin.

·Soittolista tulee Nullsoftin sanojen mukaan olemaan maailman edistynein. Sen mediakirjasto rakentaa annetun hakemiston tiedostoista XML-pohjaisen tietokannan, jonka avulla haluttu kappale löytyy helposti ja nopeasti.

Imuroi Winamp3 AfterDawn.com:ista.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto