*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Winamp3 julkaistu!

Kirjoittaja Jari Ketola @ 27.1.2001 10:12

Nullsoft julkisti tänään erittäin varhaisen alpha-version kauanodotetusta Winamp3 -ohjelmastaan. Alpha-versiosta saa kuvan siitä, millainen ohjelma tulee olemaan, mutta se ei todellakaan vastaa lopullista tuotetta. MP3 ja WAV-toiston lisäksi ohjelmassa toimii käytännössä vain soittolistaeditori sekä mediakirjasto. Jos olet kuitenkin meidän Dawnilaisten tavoin odottanut ohjelmaa jo vuosia, on se ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!
Winamp3 on luotu käytännössä tyhjästä eikä sillä nimeä ja ulkonäköä lukuunottamatta ole juurikaan yhteistä aikaisempien versioiden kanssa. Tulevaisuudessa tulemme näkemään monia uusia ominaisuuksia, joista tässä muutamia:
·Plug-init muuttuvat sulautetuiksi komponenteiksi, joista todella tulee osa Winampia. Käytännössä ohjelman käyttöliittymään voi lisätä vaikkapa tiedostojako-komponentin ja CD-poltto -komponentin, jolloin periaatteessa yhdellä napin painalluksella voi etsiä haluamansa musiikkikappaleen verkosta ja polttaa sen samantien CD-levylle.

·Skinit tulevat kokemaan muodonmuutoksen. Vaikka itse ohjelman skini tuleekin säilymään lähes ennallaan, käyttävät muut komponentit skaalattavia tekstuureita, joilla jälki on huomattavasti parempaa kuin nykyisillä bittikarttaskineillä. Lisäksi skinejä voidaan yhdistellä, joten esimerkiksi metallisen skinin ja jäisen skinin yhdistelmästä saisi jäisen metalliskinin.

·Soittolista tulee Nullsoftin sanojen mukaan olemaan maailman edistynein. Sen mediakirjasto rakentaa annetun hakemiston tiedostoista XML-pohjaisen tietokannan, jonka avulla haluttu kappale löytyy helposti ja nopeasti.

Imuroi Winamp3 AfterDawn.com:ista.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Applekaan ei pysty haastamaan Spotifyta? Jää tilaajamäärissä jälkeen Applekaan ei pysty haastamaan Spotifyta? Jää tilaajamäärissä jälkeen (8.12.2016 11:09)
Vuoden 2015 kesällä lanseerattu Apple Music -suoratoistopalvelu on kerännyt tähän mennessä 20 miljoonaa tilaajaa. Pitempään markkinoilla toimineella Spotifylla on syyskuussa päivitetyn tilastotiedon ....
Tällä reseptillä Microsoft ja Intel puskevat PC:n uudelleen kasvu-uralle Tällä reseptillä Microsoft ja Intel puskevat PC:n uudelleen kasvu-uralle (8.12.2016 10:03)
Microsoft ja Intel esittelivät WinHEC-tapahtumassa Kiinassa uutta Project EVO -hanketta, jonka avulla IT-jätit yrittävät määritellä miten PC-valmistajien tulisi parantaa ensi vuoden tietokonemalleja. ....
Microsoft herättää kuolleen hankkeen henkiin: Windowsista tulossa ARM-versio Microsoft herättää kuolleen hankkeen henkiin: Windowsista tulossa ARM-versio (8.12.2016 09:30)
Muutama vuosi sitten Microsoft yritti tuoda täysiverisen Windows 8:n ARM-pohjaisten tietokoneiden ja tablettien saataville, mutta projekti kuivui kasaan hyvin nopeasti. Nyt Microsoft yrittää ....
Apple mullistaa elokuvamarkkinat? Iskee elokuvateattereiden apajille Apple mullistaa elokuvamarkkinat? Iskee elokuvateattereiden apajille (8.12.2016 08:58)
Elokuvien julkaisukaava voi mennä lähitulevaisuudessa kokonaan uusiksi, sillä Bloombergin saamien tietojen mukaan Apple neuvottelisi Hollywoodin suurimpien studioiden kanssa oikeuksista tuoda ....
PlayStation 4:n voittokulku jatkuu – Jo yli 50 miljoonaa myytyä konsolia PlayStation 4:n voittokulku jatkuu – Jo yli 50 miljoonaa myytyä konsolia (7.12.2016 18:31)
Sony on onnistunut myymään jo yli 50 miljoonaa PlayStation 4 -pelikonsolia. Lukemaan sisältyy niin vuonna 2013 lanseeratun PlayStation 4:n myynti kuin tänä syksynä esitellyn PlayStation 4 Pron myyntikin. ....

Uutisarkisto